Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

De viktige voksne

Som barn var jeg stalljente i en stall på hjemstedet. Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i Ukebladet Hjemmet.

 Bonden drev med oppdrett av travhester, og lot meg og to andre jenter få komme og stelle avlsdyrene og avkommene deres. Ennå er det som om lukten av stall kommer seilende når jeg setter meg ned for å tenke på den tiden. Minnene er genuint gode.

Vi måket møkk, fôret og striglet. Vi hesjet høy på jordene om sommeren og jaget kyrne inn fra beitet. Foreldrene våre mente at vi egentlig burde ha fått betalt for jobben vi gjorde. De forstod virkelig ingen ting av de gledene vi fikk – helt gratis. Den dag i dag er mine barndomsvenninner og jeg mer sammensveiset enn de fleste fordi vi fikk et hav av deilige minner sammen. Vi lærte å håndtere dyr og fikk ta del i en verden vi ellers aldri ville hatt muligheten til å møte. Eieren av stallen brukte tid på oss. Han lærte oss å kjøre inn ungdyr og ta vare på hestene når de ble syke. Når morgenen ble formiddag, ble vi bedt inn på saft og brødskive. Ikke minst fikk vi ri. Han var vår store helt, selv om enkelte yndet å tro at han utnyttet oss. I DAG SER JEG AT HAN SANNSYNLIGVIS VAR EN AV DE VIKTIGSTE VOKSNE I MIN BARNDOM. Han tok seg tid til å forklare, prate og fortelle. Sammen med oss følte vi oss sett. 

At stalleieren og kona hans fikk en spesiell plass i mitt liv, skyldes ikke at jeg ikke ble sett hjemme, eller at min mor og far ikke brukte tid på meg. Jeg fikk nok av det meste, og sikkert mer enn nok også. Mitt poeng er at det finnes ting foreldre ikke kan gi barna sine – fordi de er foreldrene. Det trengs andre voksne, som er budbringer av gode verdier, fordi barna lytter til dem på en annen måte. Barna kan blåse av det når foreldrene gir et godt råd, men trykker det til brystet hvis det kommer fra en av de viktige.

Det finnes mange viktige voksne i Lier. Det slår meg hver eneste gang datteren min er på riding på Lindstad Gård på Mehren, der Hanne Dahl gir henne de samme, gode opplevelsene som jeg en gang fikk. Og det slår meg at guttene på fotballaget til sønnen vår er utrolig heldige, som har fedre, som år etter år, bruker fritiden sin til å trene og spille fotball med dem, og endog reiser på turneringer med overnatting.

Dessverre får ikke alle barn muligheten til å møte de viktige voksne, fordi det de ønsker å gjøre koster mer penger enn foreldrene har mulighet til å bruke på barnas fritidssysler. Å ri er en av de tingene som nødvendigvis aldri kan bli billig – fordi det koster å ha hester, ridebane, ridehus og drive en stor stall. Enkelte barn, som ikke er interessert i sport eller skolemusikk, har en stor drøm om å få lære å ri. De får det ikke – fordi foreldrene ikke har råd til å oppfylle den drømmen. Jeg synes at det er trist. Vi skulle ha gjort som i Sverige, der kommunen har egne rideskoler og sponser barns ridetimer. Der koster det under halvparten av det det gjør i Norge å lære å ri. Sannsynligvis er det offentlige kroner å spare på å gi i en slik sammenheng, fordi barn som har sunne hobbyer, sjelden kommer på skråplanet senere i livet. Å lære å mestre en sport, gir selvtillit og selvfølelse. Ikke minst gir det en følelse av samhørighet. Du blir en del av et verdifullt fellesskap.

 Alle barn, uansett hvor ressurssterke hjem de kommer fra, bør ha muligheten til å omgås andre, viktige voksne enn læreren og foreldrene. Voksne som er tydelige, omsorgsfulle og interessert i å være sammen med dem – som er gode rollemodeller, når inn på en annen måte enn mor og far. Når kommunikasjonen låser seg mellom foreldre og barn, kan de være nøkkelen, som får barna til å forstå hvorfor vi sier og reagerer som vi gjør.

Vi har utrolig mange som gjør en fantastisk jobb med barna våre her i Lier, og jeg blir like imponert hver gang jeg ser at voksne engasjerer seg i barns velferd ved aktivt å gå inn som et forbilde. Målet må være at alle barn, uansett interesse, får en sjanse til å møte minst en av disse. Jeg tør å påstå at en av de viktige voksne kan utgjøre den store forskjellen i et lite menneskes liv.

 

Siri Walen Simensen

Flere saker fra arkivet

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

Når mor klikker

Ukens petit er av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

La barn få være barn

- De blir fort nok voksne til å oppleve grusomheter i det virkelige, skriver ukens gjesteskribent som er sterkt kritisk til at det legges opp til et undervisningsopplegg om Utøya-tragedien.

Den perfekte nabo

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i Ukebladet Hjemmet

"Gjør gutter til menn og menn til gutter"

- Hva skjer følelsesmessig når millioner samler seg på fotballbaner og foran TV-skjermene daglig?

Kritikk er noe dritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Lykkepresset

Ukens petit er ved Siri Walen Simonsen, reporter i ukebladet Hjemmet.

Sviktet av alle

Den lille gutten Christoffer Kihl Gjerstad ble mishandlet til han døde av sin stefar (A-magasinet Aftenposten 17. april 2009).

Ukens petit: - Hva tenkte han på?

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, journalist i Ukebladet Hjemmet, Norges tredje mest leste trykte medium (nærmere 1 million lesere).

Hardt rammet av tenk-om-trollet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Julen - mange barns mareritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet HJEMMET.

Gå til skolen-dagen 16. oktober

Gå til skolen-dagen 16. oktober 2008 Norges naturvernforbund ved barne- og ungdomsorganisasjonen "Miljøagentene" markerer den årlige "Gå til skolen-dagen" 16. (...)

En annerledes julekalender

Ukens petit er skrevet av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i Ukebladet Hjemmet.

Vennene - vår valgte familie

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Store skoler er det beste for brukerene!

Endelig skal skolestrukturen i Lier under lupen. Jeg forventer at dette vil føre til en fremtidsrettet grunnskolestruktur med fokus på kvalitet for barna og lærerne, - og ikke nostalgikerne.

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Jeg klarer det sjøl

Ukens petit er skrevet av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Fullt amfi med Karpe Diem

Aldri har det vel vært så mange Lierungdom samlet på ett sted som da Karpe Diem stod på scenen under Lierdagene.

Gi meg tiden tilbake

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, journalist i Ukebladet Hjemmet.

Karius, Baktus og Tannfeen

Et prosjekt endte i en forestilling med små skuspillere som sang og danset, da Veslefrikk Barnehage feiret at Torbjørn Egners tanntroll er 50 år.

Ytringsfrihet og korrektivtyranni

Petit av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

Tiden er unik for den enkelte

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, homøopat, Gullaug. Nina er leder for Buskerud Venstre, medlem av Lier kommunestyre og formannskapet. Ikke minst er hun mor til tre.

Kampklar pappa

Jeg flyttet tilbake til Lier etter å ha bodd 6 år i Drammen. Jeg ønsket meg tilbake til Lier fordi jeg trudde at kommunen satset på barn og unge. Vi valgte å flytte til Sjåstad fordi jeg viste at der var en seriøs skole med dyktige ansatte. Etter at vi hadde flyttet til Sjåstad fikk jeg plutselig beskjed at barna våre kanskje skulle busses hit og dit fordi polikerne i Lier kommune ikke ønsker å satse på nærmiljøet til våre barn på Oddevall. Det er en skam at polikere skal knuse et så flott miljø. Veit dere hva dere gjør hvis dere legger ned skolen? Trur ikke dere veit det.

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Trafikkaksjon i Lierbyen

FAU ved Hegg skole aksjonerte i dag for bedre trafikkultur og tryggere skolevei. Ved Hegg skole ble bilister og andre informert av Ole Martin Sundal, Lena Nomme og Hilde Fosseie.

Manglende samarbeid

Svømmeferdighetene til barna i Lier er dårligere enn før, mener leder i Lier Svømmeklubb, Ann Christin Gjerdseth som savner en koordinerende funksjon på tvers av skolene

Forebygger “drop out” og atferdsvansker i skolen

Det hevder Kristelig Folkepartis ordførerkandidat, Brynhild Heitmann, i dette innlegget.

Lærerlykke

- Skattelistene er offentliggjort, og nettopp i disse tider hender det fra tid til annen at elever søker meg opp og stiller spørsmål om hvorfor jeg er lærer når lønna er så lav, skriver ukens gjesteskribent, Rune Trolsrud Berg, som er lærer ved Tranby skole.

Brannstasjonene åpner dørene for publikum 22.september

For sjette år på rad skal El-tilsynet, brannvesenet og If forsikring inspirere barn og voksne til å gjennomføre brannøvelser og sjekke brannsikkerheten hjemme

Advarer mot pedofil

Ledelsen ved Hallingstad skole ber foreldrene om at barna ikke skal gå til skolen alene

Utgått på dato snart?

- Er juletrefestene for lengst bare blitt en pliktøvelse for de voksne?

Slipp mennene til!

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Opplevelsesrik leiruke på Solberg gård i Sylling

Ingeborg S. Sylling og barna fikk fruktkurv av Liernett

IF-ambasadører for Sjåstad vestre Lier IL

Gjennom prosjektet ønsker If og Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité å gi en støtte til de som arbeider for at barn skal få positive opplevelser med fysisk aktivitet i lokalmiljøet. If er et selskap som tar samfunnsansvar. Det å støtte tiltak for barn er den beste måten å vise dette på.

Tradisjoner verden over

Påsken i Norge forbindes med lam, påskeegg, lange skiturer, kyllinger, krim og trafikkaos. Men i andre deler av verden er det helt andre tradisjoner.

Menneskeverd er vel et begrep de fleste voksne burde kjenne

Min søster, Inger, fortalte en gripende og forargende historie i dag. På en bytur, tidlig på ettermiddagen, fikk hun øye på en eldre uflidd mann, som lå og kavet på brosteinen og prøvde å komme seg opp på en benk.. langbuksen var iferd med å sige ned, men han klarte ikke å dra den opp selv.

Weben er barnas naturlige arena

Nå vil Fride Kramer at de skal bruke den på egne premisser

Har vi et felles ansvar for et mer bevisst og varmere samfunn?

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, homøopat, leder av Buskerud Venstre, kommunestyre- og formannskapsmedlem i Lier, bosatt på Gullaug.

Leter etter hjerterom

Akkurat nå sitter det om lag 250 norske tenåringer og gleder seg til å reise ut i verden som utvekslingselever.

Aktiv ferie for skolebarna

Pressemelding: Barn i Lier tar vinterferien på håndballbanen

Barnas stasjon i Drammen i 2011?

I sitt innlegg skriver Brynhild Heitmann (KrF) om forbud mot alkoholreklame og hjelpetiltak for barn i alderen 1-6 år.

Hva driver junior med på nettet?

FAU i Sylling inviterte til foredrag om barn og Internett

Åpner dørene for publikum på lørdag

For femte år på rad skal brannvesenet inspirere barn og voksne til å gjennomføre brannøvelser og sjekke brannsikkerheten hjemme.

Valg - sinnets suverent største sysselsetter

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

Eventyrstund og juletrehogst

Barna fulgte godt med, da Runar Bye på Jutilen Gård i Sylling pakket det nyhogde juletreet.

Timeout og ettertanke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Livlig på Solberg Gård

Nærkontakten med husdyra var en viktig del av programmet, da Ingeborg Swang Sylling (på bildet) arrangerte sommerleir i forrige uke.

Spisse albuer

Ukens petit er ved Svend Asbjørn Sylling

Ikke glem oss!

Det nærmer seg valg. Partiene kappes om å vinne stemmer, og løftene står i kø. Skole, miljø, helse, eldrepolitikk, samferdsel; listen er lang med viktige temaer. Men hvem snakker om kulturpolitikk?

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Comeback for juletrefest i Sylling

Førstkommende søndag møtes barn og voksne til gang rundt juletreet, bespisning, trylleshow - og sannsynligvis kommer nissen til aulaen på Sylling skole.

Skolepatrulje med stort ansvar

Bil kjørte forbi køen på rødt lys og to barn tok snarveien i trafikkaoset ved Hegg skole i dag tidlig. Det skaper engstelse blant foreldre.

Glade barn i håndballhallen

- Barn på Tranby og Lierskogen tar vinterferien på håndballbanen, skriver Tryggve Hagen i Lier IL i en pressemelding.

Slutt på bjeffing i klasserommet?

Hunder uønsket på skolen og i barnehagen. Hva vil kommunen gjøre med kaniner på biblioteket?

Barneombudet kom på besøk til Oddevall skole

Oddevall fikk stort besøk i dag onsdag

Reistad ILs Minicup

Lørdag 19. og søndag 20. november 2005

Et friskt pust

Den attesten fikk jeg etter et kort besøk på et eldresenter i sommer, da en smilende eldre kvinne sa adjø --

Underholdningsbehov

Ukens petit av Rune Elven

Båtforlis ved Gilhusodden

De fem personene i båten kom uskadd fra hendelsen.

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

24 på bankett på Egge

- Det blir bankett hjemme hos oss på dem som fullfører trim- eller konkurranseklassen, lovte Jon Arne Fossen i Eggebakkene til venner og familie, like før han returnerte til Egge skole for å delta selv.

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Tumaini - Group i Sylling

Liernett viser bilder fra den fantastiske forestillingen i Sylling

Bør få erstatning

Etter at streiken ble avsluttet vil mange mennesker, som for eksempel foreldre med barn i SFO, kunne ha krav på erstatning --

Inn i Trollskogen

Konkurranser, fysiske utfordringer og ikke minst den sitrende spenningen i møte med trollene i skogen ned mot Svangstrand --

Hva er galt i Sylling IF?

I gårsdagens utgave av DT, kunne man lese om ”lederflukt” og samarbeidsproblemer i Sylling IF. Bakgrunnen for oppslaget var Dag Frode Gulsruds brev, der han trakk seg fra sine verv og pekte på en del problemer i idrettslaget.

Naturen inspirerer

Marit Bergan er coach, etablert med kontor på Lierskogen Helsesenter, men samler tankene og kreftene på en tidligere husmannsplass.

Aksjon mot dyr halleie

De unge håndballspillerne i Sylling har nå sendt brev til Idrettsrådet for å legge press på politikerne --

Rødt, gult og grønt signal

- Hva betyr dette da, dere? spurte Bård Backe fra Lier Hørselslag barna på Utsikten, da "Lydia" ble demonstrert på tirsdag --

Lierhallen i ny drakt

Skinnende og innbydende er førsteinntrykket etter oppussingen som har kostet vel 5,7 millioner.

Brageteateret og Drammen Barne- og Ungdomsteater inviterer

Brageteatret og Drammen Barne- og Ungdomsteater innvier sine to nye scener under den offisielle åpningen av Union Scene til helgen, Bragesalen og Idunnsalen. Dermed blir Drammen to teaterscener og mange opplevelser rikere. Her skal det yre av aktivitet året rundt med teater, dans og annen scenekunst. Union Scene blir et kreativt sted hvor det skal skapes kunst og kultur i alle genre. Endelig har Drammen fått et sted hvor våre egne skapende kunstnere og kulturarbeidere kan forske i, og vise fram, sine verk. Dette blir et sted som tar utgangspunkt i distriktets egenart og særpreg. Vi håper og tror at dette stedet vil frambringe kunst og kunstnere som vil glede distriktets befolkning og som kan være gode ambassadører for regionen også utenfor vårt distrikt.

Reidar Kjeldsen nekter å bli voksen.

Reidar Kjeldsen nekter faktisk å bli noe annen enn han selv har tenkt å bli. Synd og skam. Denne Kjeldsen er tydelig en som ikke tar viktige ting så alvorlig. Men en ting skal han ha, forfatterbesøket på Sylling skole ble en suksess – mye på grunn av en del hyling og roping.

Pappas datter - bloggeren fra Sylling

Liernett har møtt Ida Pettersen (17), jenta bak en av Liers mest leste blogger.

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Vold påfører barna varige skader

Hva kan vi gjøre dersom man mistenker eller oppdager at barn er utsatt for vold i hjemmet? spør Tonje Evju (på bildet), leder for Lier Arbeiderparti.

Norges lykkeligste hundeeier?

Nå har også Mina, åtte år gammel, på Egge fått tilbake hunden sin som har vært savnet i 14 dager.

Natteravn i Lier 2007

Det er tid for natteravn i Lier.

Alkohol og politikk, paragrafer og logikk

Ukens petit er skrevet av Ulla Nævestad, Sylling.

Lærerfri skole på Oddevall

Elevene på Oddevall skole fikk oppleve to litt annerledes skoledager, da foreldrene inntok lærerrollen.

Mer heder til Spa/Bra

Den fremgangsrike klubben på Stoppen får Fair-Playprisen, blant annet, for å bygge gode relasjoner mellom barn og voksne.

Hiphop på Hegg

20 førsteklassinger på SFO viste danseglede for foreldre og besteforeldre onsdag.

Sterk kritisk til saksvedlegg

- Dokumentene er politisk farget og i noen tilfelle feilinformerende, slik jeg ser det, uttaler Krf s gruppeleder Brynhild Heitmann før Tjenesteutvalget behandler saken vedrørende utredning av kommunal kontantstøtte.

I dannet lag -Hva er galt med dagens ungdom?

Nå er det juletider, og denne gangen mener jeg det virkelig. Det eneste som minner om høsten er været, og i de tusen hjem er nok nissene på vei ned fra loftet. Marsipan, det er godt det. Jeg sitter her og drikker gløgg i stedet for min vanlige kveldskaffe. Ute henger tåka tykk, og inne lukter det av nellik.

Hederspriser i Sylling

David Svendsen var en av flere som ble takket for en fabelaktig innsats av Narve Holmen på sesongavslutninga for fotballen i Sylling IF på torsdag.

Fraværende folkevalgte?

Lokalpolitikernes sviktende engasjement kan ha forståelig årsak.

Helt topp for barna

- Tryllekunsteren og klovnen Bobo fikk barna til å le og glemme skuffelsen over at det ikke ble noe ponniridning

Leder: - Ser du individet?

Vi er så opptatte av at liungenes nye landsmenn skal integreres

Reistad ILs Minicup

Minicup nr 58

Min samboer og jeg

Ukens petit er ved Sindre K. Nordengen, videregående student ved medier og kommunikasjon på Norloff mediagymnas

Orientering på Martinsløkka

Barneidrettsgruppa til Sjåstad Vestre Lier inviterte til orientering torsdag kveld

Barna på Oddevall skole gir med glede

Den største gleden i livet er å gi

Pepperkakedeigen innkjøpt i all hast

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, Gullaug

Blir det julegrantenning i Lierbyen???

Kulturkontoret i kommunen må ta skylden, om det ikke blir.

"Du store alpakka"

Lørdagspetit: Det var lørdag kveld, det luktet nystekte vafler --

Svak dømming i lavere divisjoner?

Eller er det andre ting som kan rettes på?