Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 4fed3252a3328b6ad19953d99ba5136c

Brageteateret og Drammen Barne- og Ungdomsteater inviterer

Brageteatret og Drammen Barne- og Ungdomsteater innvier sine to nye scener under den offisielle åpningen av Union Scene til helgen, Bragesalen og Idunnsalen. Dermed blir Drammen to teaterscener og mange opplevelser rikere. Her skal det yre av aktivitet året rundt med teater, dans og annen scenekunst. Union Scene blir et kreativt sted hvor det skal skapes kunst og kultur i alle genre. Endelig har Drammen fått et sted hvor våre egne skapende kunstnere og kulturarbeidere kan forske i, og vise fram, sine verk. Dette blir et sted som tar utgangspunkt i distriktets egenart og særpreg. Vi håper og tror at dette stedet vil frambringe kunst og kunstnere som vil glede distriktets befolkning og som kan være gode ambassadører for regionen også utenfor vårt distrikt.

I forbindelse med den offisielle åpningen av Union Scene, presenterer Brageteatret en rekke teaterforestillinger til publikum i alle aldre. Og alle forestillingene tilbys gratis som Brageteatrets åpningspresang til publikum.

Fredag er det urpremiere på SARA SOVER av Petter S. Rosenlund. I vår stressede hverdag glemmer vi ofte hvor viktig det er å ta vare på hverandre. Forestillingen tar opp tematikken rundt det å bli SETT og HØRT, og passer for ungdom og voksne. Sara er en jente på 15 år som er i ferd med å oppdage voksenverdenen. En dag blir hun utsatt for en alvorlig ulykke og havner på sykehus. Som mange andre er foreldrene til Sara opptatt med jobb og personlige behov. Når ulykken inntreffer, får de satt sine valg på prøve. Kjenner de egentlig datteren sin? Hvor lenge siden er det de tok seg tid til virkelig å se henne? Og er de i det hele tatt i stand til det? Hvordan vil det gå med Sara?

Brageteatret har invitert SIRKUS KULTA med forestillingen SIRKUSGÅTER til å spille for de minste barna på lørdag. Her vil vi møte et bitte lite sirkus, helt uten dyr, og helt uten sikkerhetsnett. Likevel er det et helt ekte sirkus du skal få se. Det som er annerledes med dette sirkuset, er at det skal fortelle deg en historie om tre veldig gode venner, Mini, Midi og Maxi. De tre vennene er svært glade i hverandre og er sammen hele tiden, leker sammen og finner på morsomme ting å gjøre. En dag dukker Vam opp som bor i hagen ved siden av. Han vil gjerne være med å leke, men har et helt annet språk enn Mini, Midi og Maxi. Hålogaland Teater skal i høst ut på en omfattende turne med denne forestillingen og den skal også spilles på Svalbard.

Lørdag spilles også ALT FOR GYDA, - OG LITT FOR NORGE av Kenneth Dean og ensemblet. Denne forestillingen passer fra 5 år og opp. Norge feirer 100 år i år, og denne begivenheten er utgangspunkt for Brageteatrets forestilling. Med et skrått og humoristisk blikk trekkes linjene helt tilbake til middelalderen da Norge ble samlet til ett rike. Forestillingen er en uhøytidelig lek med vårt lands historie, - og med vårt forhold til den. Snorres gjenfortelling går som en rød tråd gjennom forestillingen. I en gjøglersk blanding av stiler, forteller, mimer og synger skuespillerne den dramatiske historien, fra Harald Hårfagre som tiåring krones til konge og til han 20 år senere har lagt ”hele” Norge under seg.

Søndag viser Brageteatret ONDSKAPEN av Jan Guillou. En sterk teateropplevelse som gjorde stor suksess på Festspillene i Bergen i vår. Hovedpersonen, Erik, vokser opp i Stockholm hos sin mor og stefar. Stefaren skyr ingen midler for å ydmyke og plage gutten, som først svarer med å plage andre barn. I ungdomstiden glir han ut i kriminalitet. Han sendes på internatskole der forholdene ligger perfekt til rette for at alt skal gå enda verre. Dette er en forestilling som på skremmende vis illustrerer voldens mekanismer. ONDSKAPEN er skrevet som roman og er også filmet. Filmen ble nominert til Oscar i 2004 for beste utenlandske film. Forestillingen passer ikke for barn.

Forrige artikkel:En julegave til en ny landsmannNeste artikkel:Så kom julesnøen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode