Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Brageteateret og Drammen Barne- og Ungdomsteater inviterer

Brageteatret og Drammen Barne- og Ungdomsteater innvier sine to nye scener under den offisielle åpningen av Union Scene til helgen, Bragesalen og Idunnsalen. Dermed blir Drammen to teaterscener og mange opplevelser rikere. Her skal det yre av aktivitet året rundt med teater, dans og annen scenekunst. Union Scene blir et kreativt sted hvor det skal skapes kunst og kultur i alle genre. Endelig har Drammen fått et sted hvor våre egne skapende kunstnere og kulturarbeidere kan forske i, og vise fram, sine verk. Dette blir et sted som tar utgangspunkt i distriktets egenart og særpreg. Vi håper og tror at dette stedet vil frambringe kunst og kunstnere som vil glede distriktets befolkning og som kan være gode ambassadører for regionen også utenfor vårt distrikt.

I forbindelse med den offisielle åpningen av Union Scene, presenterer Brageteatret en rekke teaterforestillinger til publikum i alle aldre. Og alle forestillingene tilbys gratis som Brageteatrets åpningspresang til publikum.

Fredag er det urpremiere på SARA SOVER av Petter S. Rosenlund. I vår stressede hverdag glemmer vi ofte hvor viktig det er å ta vare på hverandre. Forestillingen tar opp tematikken rundt det å bli SETT og HØRT, og passer for ungdom og voksne. Sara er en jente på 15 år som er i ferd med å oppdage voksenverdenen. En dag blir hun utsatt for en alvorlig ulykke og havner på sykehus. Som mange andre er foreldrene til Sara opptatt med jobb og personlige behov. Når ulykken inntreffer, får de satt sine valg på prøve. Kjenner de egentlig datteren sin? Hvor lenge siden er det de tok seg tid til virkelig å se henne? Og er de i det hele tatt i stand til det? Hvordan vil det gå med Sara?

Brageteatret har invitert SIRKUS KULTA med forestillingen SIRKUSGÅTER til å spille for de minste barna på lørdag. Her vil vi møte et bitte lite sirkus, helt uten dyr, og helt uten sikkerhetsnett. Likevel er det et helt ekte sirkus du skal få se. Det som er annerledes med dette sirkuset, er at det skal fortelle deg en historie om tre veldig gode venner, Mini, Midi og Maxi. De tre vennene er svært glade i hverandre og er sammen hele tiden, leker sammen og finner på morsomme ting å gjøre. En dag dukker Vam opp som bor i hagen ved siden av. Han vil gjerne være med å leke, men har et helt annet språk enn Mini, Midi og Maxi. Hålogaland Teater skal i høst ut på en omfattende turne med denne forestillingen og den skal også spilles på Svalbard.

Lørdag spilles også ALT FOR GYDA, - OG LITT FOR NORGE av Kenneth Dean og ensemblet. Denne forestillingen passer fra 5 år og opp. Norge feirer 100 år i år, og denne begivenheten er utgangspunkt for Brageteatrets forestilling. Med et skrått og humoristisk blikk trekkes linjene helt tilbake til middelalderen da Norge ble samlet til ett rike. Forestillingen er en uhøytidelig lek med vårt lands historie, - og med vårt forhold til den. Snorres gjenfortelling går som en rød tråd gjennom forestillingen. I en gjøglersk blanding av stiler, forteller, mimer og synger skuespillerne den dramatiske historien, fra Harald Hårfagre som tiåring krones til konge og til han 20 år senere har lagt ”hele” Norge under seg.

Søndag viser Brageteatret ONDSKAPEN av Jan Guillou. En sterk teateropplevelse som gjorde stor suksess på Festspillene i Bergen i vår. Hovedpersonen, Erik, vokser opp i Stockholm hos sin mor og stefar. Stefaren skyr ingen midler for å ydmyke og plage gutten, som først svarer med å plage andre barn. I ungdomstiden glir han ut i kriminalitet. Han sendes på internatskole der forholdene ligger perfekt til rette for at alt skal gå enda verre. Dette er en forestilling som på skremmende vis illustrerer voldens mekanismer. ONDSKAPEN er skrevet som roman og er også filmet. Filmen ble nominert til Oscar i 2004 for beste utenlandske film. Forestillingen passer ikke for barn.

Flere saker fra arkivet

Sara sover

Ny gripende forestilling fra Brageteateret

Latter, glede og engasjement

Det var mange spente skuespillere før fredagens première på Høvik barne og ungdomsteaters forestilling om "Peter Pan", men det ble en enestående fin forestilling.

Trollspill, Den gode Askeladd til Bygdetunet?

Tegra - teater gjennomførte to ulike, men vellykkete forestillinger på Egge gård i helga. Trollspillet til liungen Erik Eriksen er langt fra utspilt.

Hardt arbeid gir resultater

Det ble en vellykket premiere på "Jungelboken" for Høvik barne- og ungdomsteater.

Liunger i Drammens teater

Blant distriktets mange små og stor dansere er det flere fra Lier under forstillingene i mai og juni, forteller Wenche Brun ved Attic dancers i en pressemelding

Barneteater i høstferien

Levende kultur for hele familien i nærmiljøet

Improvisasjon og kreativitet

- Vi skal gi "smakebiter" fra forestillingen "jakten på Sylling-skurken" i morgen på Union scene, forteller instruktør Kjell Kristensen.

To kor fra Lier åpnet Soloppgangskonserten

Denne helgen holder Norges Korforbunds avdeling i Buskerud en to dagers 'korvake' for å feire sine første 20 år. Lier er godt representert.

Afrikanske rytmer i Sylling

Tourmani group fra Tanzania er på norgesturne. Etter å ha spilt i, blant annet, Trøndelag Teater, Olavshallen og Hedmark Teater kommer de til aulaen i Sylling

Håpet lever

Tumaini group imponerte i Sylling

Førjulskos på biblioteket

Hovedbiblioteket i Lierbyen byr både på figurteater og korpsmusikk på lørdag

Tok Union Scene med storm

Det var kun ståplasser å oppdrive på Tranby Skolekorps store Blues Brothers konsert på Union Scene i Drammen søndag kveld.

Engelsk pantomime i Lier

Teatergruruppa Blott til lyst lyst spiller i disse dager panto-forestilling i Dramasalen på St. Hallvard.

St. Hallvardspillet 2008

God stemning på Gilhusodden

Ungdommens Kulturmønstring 2007

Fylkesmønstring i Drammen over tre dager Gi ungdommen en scene Slikt blir det resultater av

Lierbandet Evergary på Union Scene

Lierbandet Evergary er snart aktuelle med sin EP, og på fredag spiller de på Union Scene med Cato Salsa Experience.

Opera for nye brukere

Forestillingen ”Vennskap på prøve” fikk mange av elevene på Tranby til å bli operavenner

Kunstopplevelser på sensommeren

Blant de 112 kunstnerne fra hele Vestregionen er seks lokale kunstnere kommet gjennom nåløyet til "Kunst rett Vest 2008"

Jorden rundt på 80 minutter

Tranby skolekorps tar med publikum på en musikalsk reise jorden rundt.

Fengslende teateropplevelse

Skuespillerne Bjørn Helge Warud og Marius Granholt fra Askeladden Friteater ga barn og voksne en fri og modernisert versjon av eventyret om "Askeladden og de gode hjelperne".

Karius, Baktus og Tannfeen

Et prosjekt endte i en forestilling med små skuspillere som sang og danset, da Veslefrikk Barnehage feiret at Torbjørn Egners tanntroll er 50 år.

Afrikanske rytmer over Tranby

Topp forestilling - med topp instruktør

St. Hallvard vgs-forestiling

Tre år på dramalinjen ved St. Hallvard er i ferd med å ende sine dager. Det var en lystig gjeng som møttes på skoletrappen høsten 2001 og den samme gjengen er nå i ferd med innspurten av sin storproduksjon som skal markere slutten på tre flotte år.

Den gode Askeladden

Trollspillet til tranbymusikeren, Erik Eriksen, vises på Egge gård fredag og lørdag, begge dager kl. 20.00

”Kvinnen ved brønnen”

”Kvinnen ved brønnen” med Inger Lise Rypdal og Kor-90 gjester Frogner kirke søndag 13. november. Det er første gang forestillingen fremføres i Buskerud.

Liunger spiller revy

- Replikkene begynner å sitte, mener både Lars Kornerud (40) fra Sjåstad og Nina Holtebu (46) fra Lierskogen. Begge er klare for premiere på torsdag

Nytt liv i gamle minner

Søndagens kulturminnedag på Lier Bygdetun vil rette søkelyset mot de materielle ting.

Vinterens kulturbegivenhet på Tranby

Tranby skolekorps og Lier Tensing setter lørdag 1. mars opp to forestillinger med ABBA-låter i Drammen teater.

Slik jobber en kunstner.

Da Ole Lislerud fikk tilslag på sitt forslag til utsmykking av Sylling skole, var en del av avtalen at han skulle formidle bakgrunnen for utsmykkingen til elever ved skolen. For en stund siden fortalte han om arbeidsprosessen og hvorfor ting ble som de ble – i går var det elevenes tur til å prøve seg som kunstnere.

JUL I HOVEDBIBLIOTEKET I LIERBYEN

JULEVERKSTED: Det tradisjonelle juleverkstedet i Hovedbiblioteket arrangeres lørdag 29. november (dagen før 1. søndag i advent) kl. 10.00 - 13.00.

Fumagalli – Latterens konge – på vei til Sjåstad.

Sirkus Arnardo turnerer i disse dager landet i forbindelse med sitt 55-års-jubileum. Lørdag er det duket for en forestilling i verdensklasse på Sjåstad.

Teater til uka?

Teatergruppa Blott til lyst spiller "Bort i svarte natta", "Black Comedy", i dramasalen på St. Hallvard videregående skole 11. 12. og 13. mars kl. 19.00

Bort i svarte natta

Fredag 13. mars er siste sjansen ti å se ”Blott til lyst" sin forestilling på dramascenen på Stoppen Vi var på premieren onsdag kveld

Hallvards valg

I dag var det siste oppsetting av Brageteatrets ”Hallvards valg”. For fjerde kvelden på rad var det bortimot fullsatte tribuner, og publikum hadde all grunn til å like det de så.

Vennene - vår valgte familie

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Imponerte Brazz Brothers

- Brazz Brothers var takknemlige for å få være med på et slikt opplegg og en slik gjennomføring, sier dirigent Henrik Trømborg som satte pris på å få møte gamle musikervenner på søndag --

Trollspill med stemning

Rundt 80 stykker i alle aldre hadde fredag kveld lagt veien til Egge gård for å oppleve ”Trollspill –Den gode Askeladd”

Dr Feelgood på Union scene

Jubilanten Tranby Bluesklubb holder koken og inviterer til nye konsertopplevelser

Tenk UB!

I tredje klasse drama ved St. Hallvard videregående skole i Lier, pågår det nå et elevbedriftsprosjekt som har fått navnet Cut - Vær Røykfri. Klassen er delt inn i tre separate bedrifter som alle arbeider frem mot et produkt som skal være en forestilling på et dramapedagogisk opplegg som tar for seg røykeforebyggendearbeid i barne- og ungdomsskolen.

Weben er barnas naturlige arena

Nå vil Fride Kramer at de skal bruke den på egne premisser

Opplev flyvende Peter Pan!

Årets forestilling for Høvik barne - og ungdomsteater er den kjente historien om Peter Pan og aldriland.

Sterk innsats av liungene

Ungdommens kulturmønstring - fylkesfinalen.

"Evig din?" i Drammen teater

Enkel, stilig og elegant. Se bildene her fra kabareten til Lier Kammerkor

Søker teatersjefstilling

Ekteparet Hanne Brincker Fjerdingstad (37) og Ketil Kolstad (35), som i disse dager flytter til Lierstranda, er blant de ni søkerne til å lede Nord-Trøndelag Teater.

”Evig din” – kjempesuksess.

I dag er det siste mulighet for å se Lier Kammerkors kabaret i Drammen Teater. Den muligheten bør du bruke

”Kunst rett Vest”

med alle ordførerne i ryggen!

Allen´s Pit - Union Blues Band 2003

Allen’s Pit fra Grenlandsområdet gikk imponerende av med seieren under fjoråretsårets Union Blues Cup på Notodden Blues Festival, og er således Union Blues Band 2003. Bandet imponerte både publikum og dommere med gode instrumentalister, tett samspill, en dyktig vokalist og et imponerende sceneshow. Bandet skal i løpet av året besøke at stort antall bluesklubber som en del av prosjektet Union Blues Band i regi av Norsk Blues Union.

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Raga Rockers i Drammen

Med Hugo Alvarstein fra Sylling på gitar spilte Raga på Union Scene i Drammen

- Hvor blir det av hovedboka?

Ukens petitskribent Knut A. Andersen mener at det å fortelle hjemstedets historie er å vise identitet.

Musikkopplevelse i Drammen

Opplev verdens vakreste opera i landets vakreste teater ---

Sidrumpa blikkboksmusikk

Lier Janitsjar og Lierskoven dramatiske selskab inviterte fredag kveld til jubileumskonsert på Lierbyen skole. I anledning 100-årsjubileet for unionsoppløsningen og Lierdagene hadde de laget et show som presenterte norsk og svensk musikk side om side.

Begrepet Lierskogen kulturkirke

Lierskogen kulturkirke er i ferd med å bli et begrep i bygda. Kulturkomiteen har tatt mål av seg til å tilby både sambygdinger og andre gode kulturopplevelser i den nå restaurerte og påbygde kirken.

Fullt amfi med Karpe Diem

Aldri har det vel vært så mange Lierungdom samlet på ett sted som da Karpe Diem stod på scenen under Lierdagene.

Bare to av 106 er fra Lier

Av 171 søkere ble 106 antatt til årets Kunst rett Vest, som er den største kultursatsningen i Vestregionen. To av de antatte er fra Lier.

Feiret Liers helgen

Med pilegrimsvandring fra Frogner kirke til Huseby og Gullaug markerte mange liunger Hallvardsdagen i går.

Ulla talte før barnetoget

- Det spiller ingen rolle hvor du kommer fra - men hvor du går

Åpner dørene for publikum på lørdag

For femte år på rad skal brannvesenet inspirere barn og voksne til å gjennomføre brannøvelser og sjekke brannsikkerheten hjemme.

Lierdagene starter allerede fredag 3.juni!

Denne dagen har Lier kommune og Lierdagskomiteen 2005 gleden av å invitere alle Liunger i alle aldre til den store jubileums-konsertenFra øst til vest på Lier bygdetun!

Julekonsert med afrikansk vri

Tranby skolekorps lager en utradisjonell julekonsert med afrikanske kostymer sammen med den kjente jazzgruppa Brazz Brothers.

En fornemmelse av å være menneske

Nå bør folk kjenne sin besøkelsestid og ta turen til de lokale kunstnerne som er med på kunstmønstringen ”Rett Vest”. Til helga står atelierer og gallerier åpne, og publikum får møte kunstnere og høre - og kanskje se hvordan kunsten blir til.

Lier bibliotek 100 år

”Lier folkebibliothek” ble nemlig opprettet 9. desember 1909 etter beslutning i Lier herredsstyre.

Med pomp og prakt

Lier janitsjar, Vice Versa og Sylling sangkor med ambisiøs forestilling.

Avholdt lærer slutter

Marit A. Myhre ønsker flere møteplasser i kommunen der flyktninger og liunger kan møtes

Robin Hood i ny form

Det ble en ny fin opplevelse på den andre dagen av Kulturskoleuka i Lier. Barneteatergruppa gledet publikum med sin egen versjon av klassikeren på intimscenen på Høvik skole i går.

BABYLOTION nominert til Smuget Prisen 2006

Babylotion ble nylig nominert til “Smuget Prisen 2006” for deres konsert i mars tidligere i år.

UKM Backstage

I salen ved Lierbyen skole er kvelden fylt med glede, sang og humor, men hva med deltakerne som venter hele kvelden før de selv skal opptre?

De viktige voksne

Som barn var jeg stalljente i en stall på hjemstedet. Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i Ukebladet Hjemmet.

Virker samlende på bygdene

Nils Ole Oftebro har tro på den betydning St Hallvardspillet kan få for Lier og distriktet

Brannstasjonene åpner dørene for publikum 22.september

For sjette år på rad skal El-tilsynet, brannvesenet og If forsikring inspirere barn og voksne til å gjennomføre brannøvelser og sjekke brannsikkerheten hjemme

Den perfekte nabo

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i Ukebladet Hjemmet

OM Å VÆRE REDD

I forbindelse med at jeg skrev i Liernett om at det var dumt å flytte legevakta fra Lierbyen til Drammen, så har den forhenværende ordføreren i Lier, Ulla Nævestad, kommet med en kommentar til meg.

Barnas stasjon i Drammen i 2011?

I sitt innlegg skriver Brynhild Heitmann (KrF) om forbud mot alkoholreklame og hjelpetiltak for barn i alderen 1-6 år.

Legevakta i Drammen

For noen år siden, så fikk kommunestyret i Lier den glupe ideen at man skal skulle nedlegge legevakta i Lier, og heller gå over til at man skulle bruke legevakta i Drammen.

”Neimen har du sett for en verden”

Tirsdag kveld hadde elever fra 7.klasse Hegg skole sommeravslutning.

Åpen scene på fredag den 13.

Åpen scene ble arrangert i Lierbyen fredag den 13, og Lier-nett stakk innom. I underkant av 100 tilskuere ble servert en konsert av vanlig god kvalitet, og alle var tydelig fornøyde.

Liers gjemte perle

I flotte landlige omgivelser i grønne Lier ligger en gård, Renskaug Vertsgård.

Karsten Alnæs på Tranby

Fredag var det igjen forfatterbesøk i biblioteket på Tranby skole.

Deadline

Om oss som sitter inne i finværet.

Erten og Furten

Torunn Meyer (th) og Vivian Hein hadde et svært godt tak på sitt publikum på Lier bibliotek på lørdag.

Vold påfører barna varige skader

Hva kan vi gjøre dersom man mistenker eller oppdager at barn er utsatt for vold i hjemmet? spør Tonje Evju (på bildet), leder for Lier Arbeiderparti.

Nytt familiemedlem i høst?

Fem av de 25 ungdommene som har vært samlet på Ål denne uka mangler vertsfamilie, sier Cecilie Jacobsen i AFS, Norge til Liernett i dag

St. Hallvardspillet

Om å koke suppe på en spiker

Veien til lykkelandet går via Gamle Lier stasjon

På Per Kristian Strands nyåpnede utstilling i Galleri Perrongen kan kunstinteresserte velge mellom 31 malerier, akvareller og monotypier.

Barnehager og arbeidsliv

I ukens petit rettes fokus mot forslaget til Krf om et forbud mot kvelds - og nattåpne barnehager -

Høststemninger

Min mor er norsk, min far er dansk og jeg er født på Drammens Sykehus. Nesten hvert år har jeg kommet fra Danmark til Lier for å besøke familien.

En annerledes julekalender

Ukens petit er skrevet av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i Ukebladet Hjemmet.

Brannbiler i Drammen

VG har satt fokus på standarden på brannbiler og bredskap i Norge i dag. Og det er ille.

Under samme himmel

Niendeklassingene på Lierbyen skole med flott og tankevekkende musikal

To morsomme helger

Eva Solheim var Liers eneste deltager i årets "Kunst-rett-vest". Her er hennes erfaringer fra de to åpne dagene.

Oppvokst med islandshester

Sara Ingeborg Linstedt er 13 år og har vært i sadelen siden hun var fem år --

Tumaini - Group i Sylling

Liernett viser bilder fra den fantastiske forestillingen i Sylling

Sylling -Skaret/retur

For en tid siden var jeg innom et antikvariat i Gamla Stan i Stockholm. Der fant jeg et gammelt xylografi av Svangstrandveien.Veien er et fremragede stykke ingeniørkunst og bygd etter datidens mest moderne prinsipper.

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Sommerutstillingen åpnet

Sola skinte på bygdetunets jubileumsfeiring og leikaringen Noreg danset til tonene fra Øverskogen toradergruppe.

Hva vil vi med Lier?

Dette er spørsmålet kommunestyret må ta stilling til, skriver Marianne Spanli i dette innlegget.