Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 4d40ec0cc5829c9bd92cd35d023d92ce

Barnehager og arbeidsliv

I ukens petit rettes fokus mot forslaget til Krf om et forbud mot kvelds - og nattåpne barnehager -

“Det er arbeidslivet som skal tilpasse seg familielivet og barna, og ikke motsatt,” sier familiepolitisk talsmann Øyvind Håbrekke i KrF.

Jeg er så enig med deg, Øyvind. Vera er også veldig enig. Hun jobber på apoteket til klokka åtte, og sier “god natt” til småtassene sine på telefon. Solveig er også veldig enig med oss, Øyvind. Hun jobber på Rema 1000 som nå ikke stenger før klokka 23. Petter er Securitasvakt på Liertoppen og vil også ha en arbeidstid fra 8-16. La oss få tilbake de gode gamle dagene hvor butikkene stengte klokka fire!

Men det er flere barn som venter i barnehagen: Jentene til bussjåfør Ahmed vil også ha pappa hjemme til barnehageslutt. Det samme vil datteren til Monica på NSB. Men akk, Liunger er ute så seint om kveldene. De burde i sympati for arbeiderne med småbarn holde seg hjemme etter klokka 16 slik at bussjåføren kan få hentet jentene sine i barnehagen.

Jeg tenkte kanskje at banken ville være et fint sted å jobbe. De har en sånn lur ordning med å stenge 15.30 i sommermåneden. Men jammen gjør de ikke papirarbeid etter at de stenger hoveddøra!

Turnuslege, renholder, butikkansatt i klesbutikk, taxisjåfør, servitør, flyver, lastebilsjåfør, kokk, skiftarbeider og politi. Nei, ingen av disse yrkesgruppene passer inn med barnehagens åpningstider.

Vi kvinner i Norge får gjennomsnittlig 1,7 barn, og tilbringer da rundt 7 år inn og ut av porten på barnehagen. Og med flest kvinner innenfor omsorgsyrket er det ikke rart vi velger deltidsarbeid. Hvordan ellers skal vi få barn og jobbekabalen til å gå opp? I pensjonsutregningen straffes kvinner økonomisk fordi vi arbeider deltid, men med Krfs forslag skal arbeidslivet nå tilpasses familielivet og da blir det nok endringer på pensjonsutregningene.

Du og jeg, Øyvind, vi har valgt de rette yrkene. Politiker, journalist og lærer. Vi har en delvis fleksibel arbeidstid som passer inn med barnehagens nåværende åpningstider. Jammen godt jeg kan rette elevenes oppgaver når pjokken har sovnet om kvelden!

Uttalelsen din er revolusjonerende: Arbeidslivet skal tilpasses familielivet og ikke omvendt. Tre ganger tre hurra!

Jeg tenker på hvor mange yrkesgrupper du gleder med utsagnet ditt, Øyvind Håbrekke. Tenk på hvor mange småbarnsforeldre som vil juble når du innfører en kortere arbeidsdag. For ikke å snakke om barna. Ikke siden innføringen av 8 timers dagen har vi hatt noe liknende.

La oss stenge Norge klokka 16 sånn at vi får hentet barna våre i barnehagen! Og pendlerne, ja dere får slutte arbeidsdagen klokka 15. Eller kanskje klokka 14, tatt i betraktning NSB mange forsinkelser.

Jeg vet ikke helt når jeg skal få handlet mat, for butikkene stenger klokka 16. Men familielykke bobler og holder meg mett i magen, mens sjarmtrollet koser seg her på fanget.

Slik de i dag hyller Gerhardsen som Landsfaderen, vil du bli hyllet som Familiefaderen. Hurra! Hurra! Hurra!

NB. Bildene i ingressen er ikke knyttet til fiktive personer i teksten.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode