Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 108f7ae5018a6577ce71320f047db0d2

Kvinnens dobbeltliv

Ukens petit av Rune Elven

Først av alt, la meg presisere at jeg ikke skjønner meg på damer. Jeg brukte store deler av ungdomstida på å betrakte dem på avstand. Hver gang jeg prøvde å nærme meg ble det ubehagelig flaut. At jeg senere i livet har kommet innpå damer, er mer på tross av meg enn på grunn av.

En av tingene jeg har observert er at kvinnene passerer gjennom faser i livet, og at disse på mystisk vis gjentar seg. Ta for eksempel trassalderen. Det er to ganger i livet damer er helt umulige å diskutere med. Første gangen er i den såkalte trassalderen – fra to til fire år. Den andre gangen er mellom 40 og 50. Midtlivskrisa kaller man denne, men symptomene er identiske.

Helse er viktig for damer. Jenter på 10-12 år blir ofte svært opptatt av helseting. De lengter etter krykker, gips, sykehus og alt som vi andre betrakter som ubehageligheter. Også her gjentar historien seg. Damer over 50 har en egen evne til å dreie en hver samtale inn på helseplager. Hva skulle man ellers snakke om? Fotball?

Den siste jeg har fått med meg er perioden når damer skal etablere seg. Det er en kjent sak at damer får skikkelig løpetid, like før de runder 30. Denne er så forutsigbar at man kan stille klokka etter den – med mindre dama allerede er etablert. Om du blir sammen med ei dame som akkurat er blitt 29, er sjansen at du er gift og gravid før ett år er gått. Det er i og for seg greit nok. Det mange ikke tenker over er at dette er andre gangen damene har denne trangen. Også når de er 16-17 har de fleste jenter stor trang til å eie og kontrollere en kjæreste som må leie lanke uansett anledning og tid på døgnet.

Skru klokka et par år fram, så er det helt motsatt. Nå er det frihet som gjelder. Den samme trangen til frihet fra familiære forpliktelser dukker gjerne opp når dama har rundet 60 – like etter det gikk opp for henne at hun overlevde alle helseplagene.

Det er lettere for oss gutta, som mer eller mindre er sju år hele livet. Gi oss ei morsom leke, så kan vi holde det gående i ukesvis.

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 6. desember 2007 21:16: Dole
Hvem er dama
Torsdag 6. desember 2007 21:39: Sigrid kristoffersen
Ha, ha Rune. Her må du lære litt.
Hilsen Sigrid(fremdeles på jakt)
Fredag 7. desember 2007 00:35: KIame Ramann
"Om du blir sammen med ei dame som akkurat er blitt 29, er sjansen at du er gift og gravid før ett år er gått", skriver Rune.

Med dagens mange ekteskapsvarianter er vel Runes utsagn slett ikke noen umulighet, men jeg er likevel usikker på om han mente det han skrev.
Fredag 7. desember 2007 23:55: Even
Stemmer detta! Bra Rooney
Lørdag 8. desember 2007 16:25: Dole
hvem er dama?
Lørdag 8. desember 2007 18:55: Anne
:-) ja, det enkle er ofte det beste - d.v.s. menn i alle aldre.
Tirsdag 11. desember 2007 13:32: Kristy
Kjære deg a mann. Synes du har et litt begrenset syn på kvinner. Kanskje du skal utvide søket ditt en tanke?
Tirsdag 14. februar 2012 10:56: Gjermund Almaas
Morsom den, Rune! Det kunne ikke ha vært bedre skrevet. Så måtte det en rørosing til for å spre litt munterhet og mon tro litt virkelighet.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode