Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c8299ccd3cfe4b5f5c58ac85ea597ce8

Syllings Volleyballjenter til Landsfinalen

Sylling Desperados volleyball – jenter 15 år, klarte i dag det utrolige å kvalifisere seg til landsfinalen i Ålesund. Det betyr at de ikke bare er best i Lier lenger, de er best i Buskerud og blant de 12 beste lagene i landet – en utrolig prestasjon med tanke på at de fleste begynte med volleyball for kort tid siden.


Konsentrasjon om mottak

Rutinerte lag som Nesodden og bergkameratene ble overraskende spilt i senk av et offensivt Syllinglag. Lettere sjokkerte måtte de tradisjonsrike lagene se seg slått av et relativt nystartet skolelag fra bygda ingen viste hvor lå. Etter en lang og hektisk dag kunne jentene fra Sylling juble over en overbevisende tredjeplass i regionsmesterskapet. I dag var det bare 2 lag fra hele østlandet som klarte å matche dem.

Volleyballeventyret i Sylling vil ingen ende ta. Det er flere ting som gjør denne klubben spesiell. For det første er det en så positiv og sammensveiset gjeng at de opplever økning i medlemstallet på et tidspunkt i livet de fleste slutter med organisert idrett. Mange har liten erfaring med ballspill, og begynner i en alder av 15 år. For det andre klarer de å kombinere dette med andre aktiviteter. Stammen i volleyballaget er også stammen i håndballaget som opplever akkurat samme trend – bedre resultater og flere nye medlemmer.

Jentene har like mange tilskuere på treningene som et gjennomsnittlig toppserie fotballag for damer. I alle fall nesten. De har opplevd å måtte stå sammen i motgang, og nyter nok derfor medgangen ekstra mye.


Elendig start og jentene depper

Dagen startet verst tenkelig. Det ene laget ble slått kontant ut, selv om spillet fungerte brukbart. Det andre laget tapte sine 2 første kamper og var så nervøse at det var til å grine av. I tredje kamp fikk de endelig spillet til å gli. Humøret kom tilbake, og de karret seg til kvartfinale mot ett av favorittlagene – Nesodden. Nesodden ble feiet av banen med sjokksifre.


Hoppende glade

I semifinalen ble det knepent tap for Skjeberg, et lag som sikkert har ambisjoner om norgesmesterskap. Bronsefinalen skulle vinnes og erkerivalen Bergkameratene sto som spørsmålstegn og så på at jentene fra Sylling kriget dem i senk.


Et bilde av et vinnerlag, nå både på og utenfor banen

Begge lagene fra Sylling bidro til seieren. De jentene som ikke er på banen sitter på sidelinjen og støtter de 6 på banen 100%. I medgang, når humøret kommer og spillet sitter, er det ikke mange lag i Norge som har noe å stille opp med mot disse. Det er i alle fall ikke flere enn 11.

Nå får vi håpe at laget klarer å skrape sammen penger til tur til landsfinalen. Alle bedrifter med tilknytning til Sylling har en kjempemulighet til å sponse en gjeng som garantert vil være de beste ambassadører. Lykke til i Ålesund!

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode