Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 4352113ab1eb4696c27e004f324c5335

- I form for livet

Innlegg fra Svein Rognlien, kontaktperson for privatpraktiserende fysioterapeuter i Lier.

Lørdag 8. september er det verdens fysioterapidag. Temaet er I FORM FOR LIVET og det kan vi se på som essensen i god fysioterapi. Behovet for fysioterapeutenes tjenester har økt betydelig i samfunnet i mange år nå. Sykehusene opererer mange fler enn før; opptrening etterpå er helt nødvendig for mange. Det har blitt mange flere eldre og de får av forskjellige grunner helseplager. Kroniske sykdommer har det også blitt mer av.

Fysioterapeuter har betydelig kunnskap om forebygging og behandling av belastningslidelser. For den enkelte kan dette være til avgjørende hjelp når situasjonen krever det og for samfunnet er det god økonomi i å holde befolkningen oppegående og arbeidsfør.

Selv om behovet for fysioterapitjenester har økt, har kapasiteten faktisk gått ned i det siste. Det er både uforståelig og foruroligende. Det blir utdannet mange nok fysioterapeuter til å dekke behovet, men det hjelper lite når de ikke får arbeide. Her har kommunene i landet ansvaret; slik er det også i Lier. Det er et problem at mange er sykmeldte og blir arbeidsuføre. Problemet vokser ved at sykmeldingene blir mer langvarige enn nødvendig og at flere ender opp i uførhet uten at det behøver å bli slik. I hele landet og for svært mange av disse menneskene kunne fysioterapi vært den avgjørende forskjellen.

I dag er det slik at samfunnet trenger flere fysioterapeuter i arbeide. Det samme samfunnet har sørget for å utdanne et tilstrekkelig antall. Det som gjenstår, er å slippe de nyutdannede til. Det er ikke engang vanskelig for kommunen å gjøre det. Når kommunen gjør avtale med en fysioterapeut, blir fysioterapeuten en selvstendig næringsdrivende som kommunen ikke har mer ansvar for enn at de utbetaler et driftstilskudd hver måned. Til alt overmål får kommunen disse pengene tilbake i kommunekassa som skatt. Gevinsten er bedre folkehelse for en svært rimelig penge.

Hva er det egentlig administrasjon og politikere i kommunen venter på?

Svein Rognlien, kontaktperson for privatpraktiserende fysioterapeuter i Lier

Forrige artikkel:Full klaff for kulturfolketNeste artikkel:Satte fartsrekord på E-18 i natt
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 5. september 2012 21:37: Daniel
Detta syntes jeg var bra.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode