Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Er dette egentlig kunst?

Hvor mye dette har kostet folk i Lier skal være usagt, men det store flertallet ville nok ha foretrukket at pengene hadde gått til andre formål.

Men forsidebildet viser ikke et kunstverk. Derimot viser det et av de mange hullene i Nøsteveien nord for Sandakerkrysset.

Den som har kjørt der, har sikkert lagt merke til at biler som kjører i retning Lierbyen ofte tar en sving over i motgående kjørefelt. Det er forståelig, men farlig.

Og den som kjører ufortrødent over alle hullene dag etter dag, må på sikt regne med betydelig ekstra slitasje på både bil og dekk. Det rister godt i bilen selv med sterkt redusert hastighet.

- Slik kan vi ikke ha det i Lier, sa en av Høyres lokale talsmenn da Liernett for en tid siden tok opp en annen trafikkfelle i Lier. Men akkurat slik har vi det år etter år.

Det er Statens Vegvesen som har ansvaret for Nøsteveien, men derfra kan det ikke ventes noen snarlig løsning. De svarer ikke engang på henvendelser om trafikksaker i Lier.

Meningsmålinger har vist at liungene prioriterer trafikksaker høyt. Da burde det være gode sjanser for politikere som også gjør det.

Kommunestyrevalg Trafikk

5 kommentarer

Lørdag 27. august 2011 14:15: Mikal Lorentzen
Hva skal dette bety? Vil forfatter at kommunen skal spytte i penger for å få fiks på veien? I så fall så finnes det flere hull å fylle, autovern å sette opp
Lørdag 27. august 2011 14:52: Sykler der
For tohjulinger er det enda værre enn for bilene.
Lørdag 27. august 2011 15:13: Thor Erik Askelund
Og veien i Sylling da.Fra T-krysset og opp til kirken. Den veien der er jo grusom. Må gjøres noe med. Har nesten blitt påkjørt der flere ganger da alle kjører midt i veien for at den er så dårlig. Det er for ille at det kommer folk med en spade med asfalt og bare klasker det på, og tror at dette skal være godt nok. Som det sier...bruke litt mer penger på utbedringer enn å bruke alt mulig rart på kunst og kultur. Kunst og kultur er fint det, men man må jo komme seg dit også, og med de kjerreveiene vi har nå, så må vi nesten ta hesten for å komme frem. Synes det begynner å bli ille når ting blir utsatt og utsatt. Dette er vel muligens en riksvei, men noen må jo se hva som skjer der.
Lørdag 27. august 2011 18:28: Runar
Til Mikal Lorentzen. Nei forfatteren mener sikkert ikke at kommunen skal betale. Det forventes imidlertid at dere som politikere bruker tid og energi for å få Statens veivesen til å ordne opp. Det blir ikke bedre veier av å sitte å spise smørbrød på kommunestyremøtene og diskutere konkurranseuttsetting, slik at dere i Høyre kan stikke mine og andres skattepenger i egne lommer via selskapene dere eier.

De dårlige veiene i Norge er jo nettopp et resultat av konkurranseutsetting. Det var nemlig ikke så dårlig standard på vedlikehold og brøyting før veiene ble satt på anbud.
Lørdag 27. august 2011 19:23: Knut A. Andersen
Svar til Mikal Lorentzen:
Som kjent er det også fylkestingsvalg i år, og fylkestinget har ansvar for fylkesveiene.

Men også Liers lokalpolitikere har gode muligheter til å påvirke både myndigheter og andre folkevalgte, og den muligheten er blitt brukt i mange saker.

Nå er det opp til våre politikere og partier å si fra om de prioriterer trafikksikkerhet like høyt som velgerne gjør. Og svaret må være noe mer enn at slik kan vi ikke ha det i Lier.

Flere saker fra arkivet

Elendig vei får endelig et tykt lag ny asfalt

Liernett og mange andre har i lang tid påpekt at hullene i asfalten mellom Sandaker og Gluggen utgjør en stor trafikkfare. Nå blir det endelig gjort noe med saken.

Hull i hull fortsatt

Strekningen Sylling sentrum-Kyllerud har et veidekke som tilhører en annen tid

Hvorfor utfor?

Kan mobilbruk være årsaken til at det blir stadig flere utforkjøringer?

Slalåmkjøring mellom hullene

- Det sier postbud Rannveig Carlsen som daglig kjører riksvei 284 mellom Sylling sentrum og rundkjøringa i Kyllerud ved Fagerliåsen

Fortsatt nødvendig å løpe til og fra bussholdeplassen

Statens vegvesen har nå kommentert Liernetts artikkel om bussholdeplassen ved Ringsriksveien. Det er ingen vedtatte planer som kan bedre forholdene ved den livsfarlige bussholdeplassen.

Kostbare kveldsturer

Mobilbrukere, belteløse og andre lovbrytere ble tatt i natt.

Hvorfor forstår liungene mindre enn drammenserne?

UKENS PETIT: Mellom Heggtoppen og Gluggen avslører mange liunger at de ikke har fått med seg hensikten med fartshumpene.

Hull i hull

Bilister langs riksvei 284 fra Opsahlsvingen til Syllinghaugen må smøre seg med tålmodighet -

Liers ukjente gode hjelpere

Men hva i all verden er det egentlig Gunnar Nummedal, Harald Økern og Kåre Lohne driver med?

Tør du ta sjansen?

Du får takk hvis du forteller en medtrafikant at han risikerer parkeringsbot, men si ikke noe hvis han nesten kolliderte, hevdes det i ukens petit.

Liervalgets to vinnere

At Helene Justad ledet Lier Høyre frem til rekordresultat, valgseier og ordførerklubba, er det ingen tvil om. Men Tonje Evju, som i spissen for Arbeiderpartiet fanget opp brorparten av stemmene de øvrige partiene mistet, har også grunn til å smile.

Speilglatt ved tunnelen

Det er farlig glatt på grunn av vann som renner ut på E-18 nedenfor Fosskolltunnelen i retning Asker.

Reservert for gående

KOMMENTAR: For bilister er ikke Kjellstadkrysset og nærmeste omgivelser spesielt vellykket. For gående er forholdene en katastrofe.

Flere fartsdempere underveis

På den lange, rette og relativt oversiktlige strekningen på Vitbank blir det redusert fart og fartsdempere. I det farlige krysset et lite stykke unna må derimot folk fortsatt løpe for livet.

Godt mottatt i Tyskland

Thorbjørn Jagland ble som vanlig ble møtt med kritikk fra norske media. I Tyskland er derimot årets fredspris blitt godt mottatt og oppfattet som inspirerende.

Livsfarlig overgang

Dette er vel en av grunnene til at barn og ungdom blir kjørt til og fra trening på Stoppen -

Kommunestyret blir overkjørt

- Statlige etater tar seg til rette i kommunen, fremholder Matthias S. Dannevig (på bildet), leder av Lier arbeiderparti, som en kommentar til at Vinmonopolet ønsker å etablere seg på Liertoppen

Vær på vakt - vekslende føreforhold

Selv om det er tørt og kaldt vær ute, kan det være glatt på enkelte steder.

Mer igjen for pengene.

Nå er det atter budsjettid og en anstrengt kommuneøkonomi skal igjen slankes. Det kuttes ikke lenger med ostehøvel, her må det sterkere lut til. Rådmannen er nå ute med et forslag som ikke er uventet, det er bare trist. Hvem er det som får svi i år?

Men hvor er egentlig Nøste?

Noen adresser selger bedre enn andre. Juks svekker imidlertid tilliten til eiendomsmeglerne, i dette tilfellet Dialog Eiendomsmegling i Drammen.

Rådmannen og ordføreren garanterer --

Hobro, Liers danske vennskapskommune, har et skilt (se bildet) som viser retning og distanse til Lier og de svenske og finske venskapskommunene. Et tilsvarende veiskilt skal være på plass i Lier innen 2011.

Alvorlig talt

Trofaste lesere vil kanskje huske at jeg for noen uker siden skrev om hvor redd jeg ble en dag for en del år siden, da jeg klatret opp på Hørtekollens forside og rutsjet mot stupet, forteller ukens petitskribent ---

Liers nest farligste bussholdeplass?

Årene går uten at noen gjør noe for å bedre sikkerheten for passasjerene som bruker Liers nest farligste holdeplass.

Bøter som svir

Til tross for noen bøter til bilistene i Lier i går kveld, oppførte bilistene seg pent overfor Kjell Hovde (bildet) og hans team i Statens Vegvesen

Våningshus i Nøsteveien ødelagt av brann

Et våningshus på en gård ved Nøsteveien ble totalskadet i brann i natt. Brannårsaken er så langt ukjent.

- I form for livet

Innlegg fra Svein Rognlien, kontaktperson for privatpraktiserende fysioterapeuter i Lier.

Ingen endelig løsning

- Dessverre er dette bare en ny stump av en riksvei, uttaler Bård Strand i Lier Arbeiderparti om finansieringen av ny riksvei 23 gjennom Lier.

Seksti OK, tror du kanskje?

Det er ny fartsgrense ved e-verket. Plasseringen av skilt og fotoboks kan gi kostbare og unødvendige misforståelser. SISTE: Vegvesenet fjerner fotoboksen. Se kommentarene!

Ikke Vinmonopol på Liertoppen

Lier har ikke behov for et nytt Vinmonopolutsalg! Vi har alle kort vei til Drammen og Asker, der det er utsalg. Dersom vi vil ha et utsalg i Lier må det være (...)

Istid

Ukens petit er skrevet av Rune Elven

Dekkskifte førte til kjempekø

Det oppsto en flere kilometer lang og lenge stillestående kø etter at en lastebil måtte få to nye dekk i ettermiddag.

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

Slik jobber en kunstner.

Da Ole Lislerud fikk tilslag på sitt forslag til utsmykking av Sylling skole, var en del av avtalen at han skulle formidle bakgrunnen for utsmykkingen til elever ved skolen. For en stund siden fortalte han om arbeidsprosessen og hvorfor ting ble som de ble – i går var det elevenes tur til å prøve seg som kunstnere.

Imponerende frivillig innsats

De 75 liungene som er tilknyttet frivilligsentralen, gjør en kjempeinnsats på mange forskjellige områder, men kan få gjort enda mer hvis flere tar et tak. Bildet: Stavgangsgruppa klar til tur med Lier Bygdetun som utgangspunkt.

Gjør Europark narr av folk?

Europark ber folk lese baksiden, men det er ikke lett. Hva slags kvalitetskontroll har Europark? Burde Lier kommune, som eier plassene, reagert for lenge siden?

Lite informasjon fra Lier kommune

Gode råd er som kjent dyre, og bedre blir det ikke når rådmannen overser rådene.

Minner fra livet på E-18

Er E-18 et sted? Og hvis ikke, hva er da denne opptil flere titalls meter brede asfaltstripen der så mange mennesker tilbringer mye tid hver eneste dag? Knut A. Andersen tar i ukens petit leserne med på en veistrekning de fleste har et forhold til.

3 runde av Norgescup på ATV

I helgen var det 3 runde av Norgescupen på ATV på Jevnaker

Fortsatt glatte veier

Det oppfordes spesielt til å kjøre forsiktig i svingene på de forholdsvis smale veiene i Lier.

Trafikkulykke ved Kjellstad

Politiet fikk kl. 16.38 melding om at flere biler skal være innblandet i en trafikkulykke på E-18 ved Kjellstad. OPPDATERING: Liermann i 20-årene skal ha forårsaket ulykken.

Forsvant etter krasj

Bilen traff autovernet og politiet vil gjerne treffe bilføreren.

Her blir du lurt

- Ikke stol på fartsmålerne ved Regnbuebroen på E18.

Fraværende folkevalgte?

Lokalpolitikernes sviktende engasjement kan ha forståelig årsak.

En smak av Edens hage

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, sprek pensjonist, Beito, huring med cirka 30 års botid i Sylling.

Uroet over flertallspartiene

Arbeiderpartiets Bård Strand (tv på bildet) sikter til mangelen på holdning til konkurransemulighetene i et eiendoms- og byggemarked som flertallsvedtaket avslører ---

Har vi et felles ansvar for et mer bevisst og varmere samfunn?

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, homøopat, leder av Buskerud Venstre, kommunestyre- og formannskapsmedlem i Lier, bosatt på Gullaug.

Europark lot seg påvirke

Bare tre måneder etter at Liernett viste hvor dumt det går an å montere et skilt, har Europark ryddet opp i saken. Nesten.

Høyresiden forvirrer velgere

- og et rungende nei til eiendomsskatt i Lier!

Tvilsom dekorasjon

Det er vel tvilsomt om Statens Vegvesen står bak dette blikkfanget ved Nordal skole

NAF: Ansvarlige myndigheter må finne løsning

Gående leker med liv og helse i rundkjøringen der Ringeriksveien krysser Vestsideveien, men hverken politi eller andre myndigheter ser ut til å bry seg om det.

Sola avløser snøværet

Etter trafikkaoset i Lier på onsdag, kan liungene gradvis vente seg bedre vær mot helga ---

Hjertelig møte mellom filmstjerne og ”bestefar”

Den ene liung, den andre utflyttet liung.

Diskusjonen om Lierstranda fylte Haugestad

Sjelden har så mange hørt at noen er uenig om så lite.

Bussturen

"Skriv om oss da". Det var oppfordringen ukens petitskribent, Rune T. Berg, fikk for en tid siden ---

Hva gikk galt med Lierbyen?

Alle spør om hva som kan gjøres med Lierbyen. Ingen var våkne da Lierbyen fikk bli som den ble, skriver Knut A. Andersen som inviterer til diskusjon og gjerne hører synspunkter

Lierdagene i støpeskjeen

Kommunen må spare, og kultursjefen vil gjøre de populære Lierdagene mindre ressurskrevende. Samtidig er det er flere påtrengende utfordringer.

Vedlikeholdsfella

Ukens petit er av Rune Elven

Utsettelse bedre enn skrinlegging

I et åpent brev til de politiske gruppelederne ber Kulturrådet om at man fortsetter å legge planer for et kulturhus, selv om det uttrykkes stor forståelse for at politikerne må foreta vanskelige valg i den nåværende økonomiske situasjon.

- Vis mot og tenk langsiktig

Svein Rognlien kommer med en klar oppfordring til kommunestyret i dette leserinnlegget.

Trailertrafikken på Hegsbroveien

Svein T. Trogstad har sendt Liernett noen bilder som viser hvordan trafikken gjennom Lierbyen forsurer miljøet

Kulturregnskap

Hva koster kulturen oss, og hva bruker vi pengene til?

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

LIER DRIFT

I følge en artikkel i Lierposten i dag, så har Lier Drift store problemer med kunne opprettholde en forsvarlig drift på sitt arbeid.

Skivebom for Høyre i veisaken

Innlegg fra Tone E. Svendsen, Lier Ap

UKM Backstage

I salen ved Lierbyen skole er kvelden fylt med glede, sang og humor, men hva med deltakerne som venter hele kvelden før de selv skal opptre?

OM Å VÆRE REDD

I forbindelse med at jeg skrev i Liernett om at det var dumt å flytte legevakta fra Lierbyen til Drammen, så har den forhenværende ordføreren i Lier, Ulla Nævestad, kommet med en kommentar til meg.

Meren Auto ATV gjorde rent bord i Supermotard på ATV

I helgen var ATV med som gjesteklasse hos supermotard-kjørere på tohjulinger på Gardemoen.

Trygghet for alle

Det var to oppslag i en herværende papiravis som satte dagsorden da arbeiderpartipolitikere nord for Lierbyen skulle overbevise syllingfolk hvorfor det nå er på tide med et skifte Før du går videre: Har Lier konkurranseutsatt for mange virksomheter?

Ukens petit: - Hva tenkte han på?

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, journalist i Ukebladet Hjemmet, Norges tredje mest leste trykte medium (nærmere 1 million lesere).

Vegvesenet: Fartsmålingene er ikke nøyaktige

Det er umulig å få til helt nøyaktige målinger, men effekten av tavlene er god, sier Vegvesenet.

Fartslek endte i alvorlig trafikkulykke

Tre unge menn kom kjørende i to biler på Rv 284 gjennom Sylling søndag ettermiddag, i retning Vikersund, da de mistet kontrollen på vei ut fra Poverudbyen, og traff en møtende bil. Flere ambulanser og to legehelikoptre var raskt på stedet.

Hobbykunstnerne fyller Frogner menighetshus

Denne helgen setter lokale hobbykunstnere sitt preg på tre etasjer i menighetshuset i Lierbyen.

Smell etter smell på motorveien

I løpet av noen få timer i går var lastebiler, personbiler og en motorsykkel innblandet i kollisjoner på E-18.

Dramatisk ved Damtjern

Lierkvinne i 70-årene kolliderte med autovern og annen bil etter vinglete kjøring.

Marathonmannen/ skomaker bli ved din lest

En gang skulle jeg løpe marathon...

Sett bilen i Lier!

Drammen Venstre vil ha parkeringsforbud helt til grensen mot Lier. Det betyr mer parkering i Liers boligområder.

Miljøvei i Lier

På en slik vei bør myke trafikanter kunne selge miljøkvoter til staten.

Fremad mot Høyre

Alt vel på Vestfronten.

Godt nyttår! Enig……?

Kommentarfeltet

Lier før og nå

Største tillatte høyde var bare 2,9 meter i den dystre undergangen der vestsideveien krysset jernbanen ved østenden av Lier stasjon.

Rock on the top of another Rock

For tre år siden ble kunstnerne Fishli & Weiss engasjert av Statens Vegvesen.

Konkurranser på snø igjen

- Vi er klare for å kjempe igjen, sier hundekjører Venke de Lange som sammen med liungen Terje Fugleberg vil få internasjonal konkurranse på Hamar i helgen.

Kulturhus og politikere i Lier

Innlegg fra Svein Rognlien

En juvel i krona

- Og her vil vi bygge et kulturhus, viser Nina E. Johnsen, Venstre, gruppeleder for det lokalpartiet i Lier som først hadde bygging av kulturhus på sitt program.

Best i test

Grei nok plan for Lierskolen, eller.....................?

Lidl – like ille som sitt rykte?

Lier-nett har besøkt Lidl på Lierstranda. Hvor billig er egentlig kjeden? Hvordan er kvaliteten på produktene? Hvorfor er alle så opptatt av Lidl?

Kronen på verket

Tempelet i Nøsteveien har fått den lenge savnede kuppelen.

STATOIL I LIERBYEN

Det at Statoil i Lierbyen blir lagt ned fra nyttår er bare trist.

- Frivillighet bidrar til demokrati og gode lokalsamfunn

Innlegg: Høyres formål er å skape et samfunn der mennesker kan utvikle seg og utfolde seg.

På glatte veier med dårlige dekk

To personbiler kolliderte og flere lastebiler sto fast på det glatte føret i formiddagstimene. Bot på 12.000 til nederlandsk trailersjåfør.

Livslang lærer....

- Som fekk en jobb i livet der det inga framtid er, synger Prøysen i ”Griskokk-trøsta”

Kulturpolitikkens "D-dag"

På tirsdagens kommunestyremøte vil de folkevalgtes vedtak kunne legge til rette for et felles møtested for kulturen for framtida --

Terje Sagvoldens arroganse

Mathias B. Dannevig, leder i Lier Arbeiderparti, svarer på Sagvoldens (H) innlegg

Mesta fremskritt.

Overgangen fra industrisamfunn til kommunikasjonssamfunn har gått som smurt. Da jeg var ung var store deler av norsk næringsliv statseid, nå er det de nye popstjernene – finansakrobater og børshaiene som eier Norge. Jeg skjønner ikke hva jeg sitter igjen med, men nå er jeg en gang relativt enfoldig.

Dumping av asbest ved Damtjern

Takplater som inneholder asbest er dumpet langs gangveien mellom E18 og Damtjern på Tranby

Det mest hjemsøkte stedet i Norge?

Bli med på vandring i de nedlagte avdelingene på Lier sykehus. På nettet.