Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Marathonmannen/ skomaker bli ved din lest

En gang skulle jeg løpe marathon...

En gang bestemte jeg meg for å løpe marathon. Jeg hadde hatt en pauseprat med Nilsen på lærerværelset - han prakket på meg Klaus Hagrups Marathonmannen og et par joggesko. Dermed var jeg i gang.

Å løpe marathon er omtrent som å slutte å røyke. Du trenger tonnevis med viljestyrke og om du forteller alle at du skal gjøre det er det vanskeligere å sprekke. Jeg fortalte alle jeg kjenner hva jeg skulle gjøre - folk spør meg den dag i dag hvordan det går. Ettersom jeg har lagt opp, har de fleste problemer med å ta mine nåværende prosjekter alvorlig - jeg er blitt en slik en som gir meg fort og alltid begynner med noe nytt. Det er dog ikke dette som er poenget med denne teksten. Poenget er at jeg kanskje ikke er skapt for marathon. Kanskje er det skjebnesbestemt at det er helt andre ting jeg skal drive med - skomaker bli ved din lest.

Det dette egentlig handler om er korpsmusikk. Akkurat som Marathonelven, har korpsene sin akkileshæl - popmusikk. Mange tror jeg ikke liker korpsmusikk - det er ikke sant. Jeg synes korpsmusikk er pent. Jeg har ingen verdens ting mot gammel jegermarsj og Norge i rødt hvitt og blått. Selv den gangen jeg ufrivillig overvar et forsøk på verdensrekord i gammel jegermars i mitt daværende nabolag klaget jeg ikke. Er det noe korpsene kan, er det korpsmusikk. Er det noe de ikke kan er det popmusikk. Hver gang jeg antyder dette får jeg kjeft - spesielt fra korpsmusikerne selv. Mailboksen fylles opp av mailer fra klarinett nr. 2 og tredje althorns tirader som alltid konkluderer med at jeg som vet så lite om musikk burde ligge langt unna å kommentere hobbyen deres.

- Goddagen det er rørlegger Lindblom, var det de som skulle ha avlivet en pus?

Jeg har sluttet med å ljuge på meg marathonambisjoner. Lokale korps insisterer fortsatt på å ukritisert få radbrekke "tears in heaven". Det er ikke det eneste problemet i Lier. Lokale politikere påberoper seg fortsatt miljøambisjoner, til tross for at Lier er godt inne på SFT og direktoratet for naturforvaltnings verstingliste hva så angår. Alle som har giddet å kjøre noen kontrollsøk i kvasir, vet at "Grønne Lier" er like troverdig som Irans atomambisjoner. I Lier er det pengene som rår. Bauhaus fikk ødelegge Damtjern uten at noen hevet et øyenbryn, mens ventemottaket på Lierskogen ble forsøkt stoppet med argumentet om at miljøkonsekvensene var utålelige. Bauhaus måtte ikke gjøre noen konsekvensanalyse, vi snakker tross alt bare om 23000 kvaderat varehus og 200 arbeidsplasser - hundre negre på Lierskogen derimot... Regn selv. Dog handler dette om korps.

Korps kan ikke spille rock og pop - like lite som heavyrockband kan spille Sousamarsjer. Men de prøver, prøver og prøver. Problemet er at det er fundamentalt feil. Et norsk korps er demokratisk tuftet. Alle skal ha sin fullverdige rolle. Slik blir et musikkstykke som i utganspunktet var forenklet (eller redigert om du vil) ned til det minimale - arrangert i åtte stemmer og marsjtakt. Dynamikk dreier seg om å redusere antall nyanser så kontrastene blir sterkere.

- Bank bank - hvem er det? Polakkene.

Det er ingen tvil om hvor skylda skal legges. Det er ingen tvil om at det er Polakkenes feil, alt sammen. Siden toogsøtti har bondenæringa (godt norsk ogsåvidere) forklart oss at det er ulurt å dyrke grønnsaker og bær sørafor for så å kjøre dem til Norge med trailer. Godt mulig det. Å kjøre polakkene hit for å plukke drivhusbær på tundraen er derimot mye mye lurere enn å dyrke dem i sol og varme. Kanskje er det slik at norsk mat er den beste i verden - kanskje ikke. Personlig mener jeg frukt og grønt er bedre jo lenger sør jeg kommer, men i følge korpset vet jeg ikke hva jeg snakker om.

Ære være god gammel jegermarsj. Ære være brune og neongule Lier. Nå skal jeg en gang for alle kvitte meg med løpeskoa. God pus.

Klima og miljø

6 kommentarer

Mandag 29. mai 2006 19:03: Ulla Nævestad
Jeg har med interesse merket meg Liernettredaktørens påstand om at Lier kommune befinner seg på SFTs og Direktoratet for naturforvaltnings "verstingliste" når det gjelder miljø. Dette var nytt for meg, og jeg har uten hell forsøkt å finne denne lista på internett. Kunne redaktøren være så snill å veilede meg?
Mandag 29. mai 2006 22:04: Sigrid Kristoffersen
Hei Rune!
Jeg har ikke sett deg naken, men det jeg har sett, kan brukes til maratonløping. Tenk å kunne overraske alle som spør med: I have done it.
Trening i morgen, tirsdag, klokka 19.00. Møtested utenfor gulskolen.
Håper å se deg.
Hilsen Sigrid
Mandag 29. mai 2006 23:11: Doffen
Rune er for lat
Mandag 29. mai 2006 23:39: Rune Elven
Hei Ulla. Det tar litt tid å søke opp dette på nettet, men jeg garanterer at jeg skal veilede deg så du får bakoversveis. Det er ganske kjipt å være liung når man ser hvordan det egentlig står til med "grønne lier". Jeg er en smule overrasket over at du ikke er klar over tingenes tilstand, du har tross alt en relativt stor stab til å tygge slike saker for deg.

Jeg lover at jeg i løpet av det neste døgnet skal dokumentere dette både godt og grundig. Imøteser absolutt en våken ordførers tiltak mot miljøprobelemer i Lier. Disse vil bli belyst grundig det neste døgnet. Takk for oppmerksomheten!
Tirsdag 30. mai 2006 06:45: Jan Terje Nilsen
Å gå i graven uten å ha prøvd deg på den den mest klassiske av alle løpsdistanser, må jo være litt av et nederlag. Det ser jo unektelig ut som om du har tenkt en del på dette. Utfordring: Du får ett år på deg. Nest juni løper vi Stockholm Marathon......sammen.

Jan Terje
Tirsdag 30. mai 2006 08:47: Ulla Nævestad
Hei redaktør!
Jeg ber bare om å få hjelp til å finne "verstinglista" som du omtaler i artikkelen. Den må jo finnes et sted?
Hilsen Ulla.

Flere saker fra arkivet

Sidrumpa blikkboksmusikk

Lier Janitsjar og Lierskoven dramatiske selskab inviterte fredag kveld til jubileumskonsert på Lierbyen skole. I anledning 100-årsjubileet for unionsoppløsningen og Lierdagene hadde de laget et show som presenterte norsk og svensk musikk side om side.

Veien mot Utopia

Mange isolert sett god beslutninger, gir ikke nødvendigvis en god helhet.

Ja vi elsker en god diskusjon.

Noen mener man bør forby muslimske jenter å gå med slør. Dette er for å frigjøre dem det gjelder, sies det. Samtidig er det ikke mange som bryr seg om at folk går med satanistiske symboler på jobben eller skolen. Skal vi forby alle religiøse symboler i for eksempel skolen – eller gjelder dette bare de som hører til en religion vi oppfatter som undertrykkende?

Korpskonsert i Sylling på fredag

Da har Sylling og Oddevall Skolekorps sammen med Åssiden Musikkorps, god gammeldags konsert i aulaen på Sylling skole.

Ikke glem oss!

Det nærmer seg valg. Partiene kappes om å vinne stemmer, og løftene står i kø. Skole, miljø, helse, eldrepolitikk, samferdsel; listen er lang med viktige temaer. Men hvem snakker om kulturpolitikk?

Sylling Sangkor og Lier Janitsjar i Frogner kirke

Alle kor og korps med litt respekt for seg selv arrangerer julkonserter. Noen ganger holder de konsert sammen, slik tilfelle var i Frogner kirke 11. desember.

Thank you for the music!

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling, ordfører i Lier.

Hvem har det verst?

Hvem har det verst?, spurte jeg Thorvald på vei til friluftsgudstjenesten på Lier bygdetun i dag. Hvem trenger menighetens støtte mest?, hvem er det som nå trenger vår støtte for å møte hverdagen eller naboen. Hvem har det verst? Dette er egentlig et dypt spørsmål. På den ene siden er det et spørsmål om hvem som selv synes de har det verst. På den andre siden, hvem har det objektivt verst, om man legger allment aksepterte normer for livskvalitet til grunn.

Om å drite i eget rede - Grønne lier under lupen.

For ett år siden, skrev jeg om Grønne Lier. Ikke Grønne Lier fra kommunens skryteplakater, men det Lier man ikke snakker om. Et Lier der andelen urørt natur er redusert fra ganske mye til praktisk talt ingen ting. Nå begynner det å skje ting, men skjer det nok?

Har du tid?

Tidsklemma fra et annet perspektiv.

Istid

Ukens petit er skrevet av Rune Elven

Bauhaus, kjekt å ha

Bauhus åpner i Norge. Vi dro dit for å kjøpe en tapetkniv

Korpsmusikk av godt merke

Denne konserten til Sylling og Oddevall skolekorps og Åssiden musikkorps hadde fortjent fullt hus.

Kloakkstank eller spor av fremmedfrykt?

Liernett kommenterer planutvalgets behandling av ventemottaksaken.

Flere fartsdempere underveis

På den lange, rette og relativt oversiktlige strekningen på Vitbank blir det redusert fart og fartsdempere. I det farlige krysset et lite stykke unna må derimot folk fortsatt løpe for livet.

Kremen av norsk ungdom – helter i fredstid

Ukens petit av Rune Elven

Jubileumskonsert med Sylling og Oddevall skolekorps

Store pengegaver til Sylling og Oddevall skolekorps på 70- årsdagen som ble feiret sist søndag i aulaen på Sylling skole

Hummer og kanari

Noen ganger er det vanskelig å se retningen for bare saker.

Lierposten logrer seg inn i politisk pølsevev!

Lierposten skriver sist torsdag om Direktoratets klage på vedtaket i teknisk utvalg ang. Asylmottaket. På lederplass blir vi presentert problemstillingen på en måte som bedre hadde passet seg for en politisk ringrev, enn for en kritisk journalist. Poenget i lederen er at alle skjønner at søknaden ble avslått uten saklig grunn, men at politikere må få lov til å ha "følelsesmessige meninger om hva som skjer og bør skje i eget forvaltningsområde".

Lev med og i tiden

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Vi tar en til mens vi venter.

I dag er jeg på reisefot. Det betyr i praksis at jeg kan se fram til en dag med køer og venting. Kanskje ikke så rart at jeg tar en til. Jeg sto opp i sjuti (...)

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Åpen scene på fredag den 13.

Åpen scene ble arrangert i Lierbyen fredag den 13, og Lier-nett stakk innom. I underkant av 100 tilskuere ble servert en konsert av vanlig god kvalitet, og alle var tydelig fornøyde.

Gud på nettet

Her om dagen skrev vår Herre seg inn på kommentarsida til Liernett

- Det går alltid et tog?

- Vi har kronisk mangel på folk som kan gjøre vedlikeholdsarbeidet på jernbanen, skriver Olav Breivik (V).

Grønne lier, kapittel 1.

Når snøen går, kommer søpla fram. Det bryr jeg meg ikke så mye om. I dag, da jeg var ute og spaserte, plukket jeg med meg ett sjokoladepapir og en tom colaboks. Begge deler ble brakt til "Grønne liers" grønne kasser, beregnet på den slags. Verre var det da med grustakene som skjærer igjennom den såkalt grønne dalen.

Velkommen til Lier

Langs veien mot Liertoppen kan du se dem. Hver dag går mange av dem de drøye kilometerne til Liers mest kjente monument. Rekken med potensielt nye landsmenn og kvinner snegler seg mot vårt kanskje fremste symbol på materiell rikdom. Kanskje skal de ha seg en kaffekopp, kanskje skal de bare kikke på utvalget i klesbutikken, og den nye høstkolleksjonen.

I dannet lag -Hva er galt med dagens ungdom?

Nå er det juletider, og denne gangen mener jeg det virkelig. Det eneste som minner om høsten er været, og i de tusen hjem er nok nissene på vei ned fra loftet. Marsipan, det er godt det. Jeg sitter her og drikker gløgg i stedet for min vanlige kveldskaffe. Ute henger tåka tykk, og inne lukter det av nellik.

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Vis respekt - vær en lagspiller

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Deadline

Om oss som sitter inne i finværet.

Vi dummer oss litt ut fra tid til annen

Vi er i ferd med å avslutte saken om ventemottaket. I vår dekning av saken har vi fått til dels sterk kritikk – noe absolutt berettiget.

Og engler daler ned i skjul.

Jeg sitter med en varm kopp kaffe og nyter noen grader minus, mens jeg tenker på det som kunne vært.

OM Å VÆRE REDD

I forbindelse med at jeg skrev i Liernett om at det var dumt å flytte legevakta fra Lierbyen til Drammen, så har den forhenværende ordføreren i Lier, Ulla Nævestad, kommet med en kommentar til meg.

Når mor klikker

Ukens petit er av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

Hvordan lage nyheter av ingen ting?

Oppskriften for ei suksessfull mediebedrift.

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

Ikke stem 12. september

Det gir ingen mening å stemme, for hva vil vel èn enkel stemme kunne gjøre?

The twilight zone

Noen mennesker vandrer fra sted til sted. Noen ganger forlater man den frie verden og går inn i et alternativt parallelt univers. Beveger vi oss inn i en slags twilight zone, eller er den internasjonale sonen på flyplassen like virkelig som verden utenfor?

Norsk gullgodhet

Ukens petit er ved Rune T. Berg.

Blått lys for Liungen?

Drømmen om fortsatt toppseriespill henger i en tynn tråd for Liungens damer. Laget har ett fattig poeng mot dumpekandidaten Sandviken. Mot middelmådige Klepp og Team Strømmen har ikke Liungen scoret – bare sluppet inn – i bøtter og spann. Mot Fløya var de ett mål unna Norgesrekord i tap. Hvorfor henger ikke Liungen med på dette nivået?

Vedlikeholdsfella

Ukens petit er av Rune Elven

Den redaksjonelle linje

Svar på Sagvoldens innlegg om Liernett.

Sylling og Oddevall skolekorps 70 år

Invitasjonen til jubileumskonserten fikk meg til å minnes fine år som instrumentløs korpsarbeider i Sylling Skolekorps

Mesta fremskritt.

Overgangen fra industrisamfunn til kommunikasjonssamfunn har gått som smurt. Da jeg var ung var store deler av norsk næringsliv statseid, nå er det de nye popstjernene – finansakrobater og børshaiene som eier Norge. Jeg skjønner ikke hva jeg sitter igjen med, men nå er jeg en gang relativt enfoldig.

Om å ta konsekvensen av et valg.

I kveld var vi på folkemøte om kulturskolen. Der fikk vi høre frustrerte foreldre snakke om demokrati, og lokalpolitikere som lovet å prøve så godt de kunne. Dette er ikke noe nytt fenomen, heller en del av vårt lokaldemokrati. Man har alltid for lite penger, og når budsjettdebatten har vært nok ganger gjennom mediekværna, kommunemølla og et par folkemøter, stilner stormen.

Åpent møte om skole.

Kultur, oppvekst og undervisningsutvalget i kommunen holdt åpent møte i aulaen på Sylling skole. Dette kunne ha blitt omtrent så kjedelig som det høres ut, men i stedet ble det ganske interessant.

Nyttårsshampoo

På tide å finne fram flaskene og rakettene.

Kulturkutt!

For alle som har stått på for Kulturskolen de siste åra, må meldingen fra rådmannen være en skikkelig nedtur. Det tok lang tid å overbevise politikerne i Lier om nødvendigheten av Kulturskolen, og det skulle mye pedagogikk til for å få forklart støtteordninger, forbindelsen til staten og foreldrenes rolle.

Mange baller i lufta

- Noe av det verste jeg vet er utpregede nei-mennesker med "vondt i vil-ikke`n", skriver Rune T Berg i ukens petit.

Bussturen

"Skriv om oss da". Det var oppfordringen ukens petitskribent, Rune T. Berg, fikk for en tid siden ---

Hvor grønt er grønne Lier?

Etter at jeg i en litt fleipete leder skrev at lier er godt inne på SFT si verstingliste, har ordføreren lett og lett. Hvor er lista?

Veilys i Lier

Så er vi atter en gang i gang med diskusjonen om veilys i Lier om sommeren. Og det er en som ikke gir seg, og det er Nina Johnsen.

Liungen ned - hva nå?

Liungen rykker ned for tredje gang siden 2003.

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Moralens voktere –

Halleluja under lupen ”Norge nekter å gi slipp på halleluja-stemningen i høst.”, skriver VG-nett 17 oktober http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?arti (...)

Å kåsere i eget reir.

Ukens petit er ved Rune T. Berg

25 år med eldres dag

Bak scenen står en sjuåring og tripper. Finklærne er nystrøket og skoene er blanke. Det er Besteforeldrenes dag på skolen, og han skal opptre.

Nettsjekking

Ukas petit er skrevet av Ingvild Prytz Lerberg

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

Liungen til Asker med lua i hånda.

Liungen stilte i dag med nesten like sterkt lag som de gjorde da de spilte jevnt med Asker i fjor. Asker har byttet ut stjernene med ungjenter fra rekruttlaget. Liungen kom fra overbevisende seier i serien, Asker kom fra et sørgelig tap. Du verden for juling vi fikk.

Ukjent nummer

Når det piper i telefonen

To korps og kor i aulaen på Sylling skole.

Hennummusikken og Glassverket besøkte Sylling sangkor en mandagsettermiddag midt i snøsmeltinga.

Pressekonferanse George Thorogood

torsdag 6. juni 2006

Lier fotoklubb oppdaget Tronstad.

Under kyndig ledelse av turguide Thorvald Lerberg fikk Lier fotoklubb i dag omvisning på Tronstad. Endelig var det noen som tok seg bryet å dokumentere hvordan Tronstad egentlig ser ut,

Tida flyr -

- Jeg sitter her på flyet og ser utover havet en solskinnsdag i ferien min, forteller Rune T Berg i ukens petit -

Fjernstyrt lokalpolitikk

For en tid siden fikk vi et anonymt brev fra en som ønsket at vi skulle ta opp raseringen av områdene ved Gjellebekk og også sette fokus på forurensingen av Damtjern

Fortid og fremtid på en gang.

Lier-nett har på mange måter ferie, men vi hviler ikke. I dag har jeg laget reisebrev fra Balkan. Verden går fremover og det er i dag mulig å oppdatere Lier-nett, på ferie i mørkeste Øst- Europa. Her hvor fortida på mange måter møter framtida sitter jeg og skriver rett inn på nett. Er det ikke fantastisk?

Miljøvei i Lier

På en slik vei bør myke trafikanter kunne selge miljøkvoter til staten.

Gamma og storbyen

For fire dager siden, sov jeg i ei gamme på Rørosvidda. Man kan nok ikke kalle det vidde der lenger, bjørkeskogen har tatt godt tak. Heldigvis var det ei skikke (...)

Tidsføleri

Ukens petit, den siste dette tiåret, er ved Rune T. Berg.

Allers, Tufte og Liungen

Hvorfor er det så lite fotball i Allers og så mye såpe på tv?

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

Slik jobber en kunstner.

Da Ole Lislerud fikk tilslag på sitt forslag til utsmykking av Sylling skole, var en del av avtalen at han skulle formidle bakgrunnen for utsmykkingen til elever ved skolen. For en stund siden fortalte han om arbeidsprosessen og hvorfor ting ble som de ble – i går var det elevenes tur til å prøve seg som kunstnere.

Grønne Lier

- der orkideer dør

Liungen har kabalen klar – nesten.

Bare noen dager etter Drammens tidendes oppslag om usikkerhet i Liungens spillergruppe, kom ei pressemelding som skisserer arbeidsgruppa som skal jobbe med å utvikle klubben videre.

Timeout og ettertanke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

- Hold ut, det går bra!

Ukens petitskribent skriver om nyttårsforsettene ---

Lierdagene er døde, lenge leve Lierdagene.

Lierdagene har funnet sin form, nå bør vi gjøre noe med innholdet

Hvor starter køen?

Noen tanker rundt fletting.

En politiker blir til

Man kan tenke seg en person, mann eller kvinne, spiller ingen rolle, som er samfunnsengasjert, og vil gjerne være med på å gjøre vårt samfunn bedre.

Abba i Drammen teater

Lier Ten Sing og Tranby skolekorps tok med seg Abba i teateret og tok publikum med storm.

Verden er ikke den samme lenger

Jeg la meg utenfor Schengen, og våknet opp godt innenfor. Snakker om dårlig vakthold.

Reisebrev fra Kong Filips by – del 2

Her i Bulgaria sliter jeg med et lite paradoks. På den ene siden får maten jeg spiser fart på magen – samtidig som det tidvis kan være vanskelig å finne et egnet avtrede.

Hallvards valg

I dag var det siste oppsetting av Brageteatrets ”Hallvards valg”. For fjerde kvelden på rad var det bortimot fullsatte tribuner, og publikum hadde all grunn til å like det de så.

Gedigen julekonsert i Tranby kirke.

”De gamle er eldst”, heter det, og den som var på en av konsertene Hennummusikken arrangerte siste søndag i advent, fikk bekreftet denne myten, som ellers kan være høyst tvilsom.

Ikke tydelig nok

Vi var ikke tydelig nok, mener Anita Drevdal, førstekandidat og ordførerkanditat for Lier SV etter braknederlaget

Nå er Vista her

Det er fem år siden Microsoft kom med noe særlig nytt på operativfronten. I dag fikk jeg den nye Vista inn på maskina - var det verdt å bruke en dag på å bytte system?

Livskraft og medmenneskelighet

Han stopper opp, smiler og rekker meg hånden. – Hvordan har du det? – Takk, bare bra. – Og du, da? , spør jeg. – Jeg har prostatakreft, sier han rolig og uanfektet. Åpenheten gjør meg litt stum. Kreft, tenker jeg. Snart døende? --- Hva skal jeg si? Han kommer meg i forkjøpet.

Intervju med Thorvald Steen

Skrevet av Kjersti Sofie Halvorsen Løvåsdal 9. klasse Tranby skole

Hva mener egentlig politikerne i Lier?

Snart er det valg, og vi i Lier-nett ville finne ut hva listekandidatene i de forskjellige politiske partiene mener nå like før valget. Vi tok på oss vanlige klær og forsøkte å finne ut hva de som står på stand mener om saker og ting i bygda. Det fine med denne tilnærmingen til politikken, er at man kommer litt under huden på dem som de neste 4 åra skal bedrive styre og stell. Vi hadde lest valgmaterialet, men fant mange brosjyrer prangende og vage. Vi ville ikke vite noe om politisk idehistorie - vi ønsket å finne ut hva de konkret sto for her og nå.

- Jeg tror dette blir bra.

Det sier Ingunn B Sørum, Liungens storscorer i norsk toppfotball, om klubbsammenslutningen. Men det er også flere skeptikere innen lierfotballen.

Kreativ læring

De tre skolekorpsene, Tranby skolekorps, Høvik og Lier skolekorps og Sylling og Oddevall skolekorps skal for første gang ha et felles seminar som avsluttes med konsert på Sylling skole på søndag.

I morgen øker fraværet.

Skoleelever blir syke, voksne menn skulker jobben og dataspillkremmerne gnir seg i hendene. The burning crusade er på vei ut til brukerne.