Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: f722bbd6dc680338de5a4a59ef118a15

Marathonmannen/ skomaker bli ved din lest

En gang skulle jeg løpe marathon...

En gang bestemte jeg meg for å løpe marathon. Jeg hadde hatt en pauseprat med Nilsen på lærerværelset - han prakket på meg Klaus Hagrups Marathonmannen og et par joggesko. Dermed var jeg i gang.

Å løpe marathon er omtrent som å slutte å røyke. Du trenger tonnevis med viljestyrke og om du forteller alle at du skal gjøre det er det vanskeligere å sprekke. Jeg fortalte alle jeg kjenner hva jeg skulle gjøre - folk spør meg den dag i dag hvordan det går. Ettersom jeg har lagt opp, har de fleste problemer med å ta mine nåværende prosjekter alvorlig - jeg er blitt en slik en som gir meg fort og alltid begynner med noe nytt. Det er dog ikke dette som er poenget med denne teksten. Poenget er at jeg kanskje ikke er skapt for marathon. Kanskje er det skjebnesbestemt at det er helt andre ting jeg skal drive med - skomaker bli ved din lest.

Det dette egentlig handler om er korpsmusikk. Akkurat som Marathonelven, har korpsene sin akkileshæl - popmusikk. Mange tror jeg ikke liker korpsmusikk - det er ikke sant. Jeg synes korpsmusikk er pent. Jeg har ingen verdens ting mot gammel jegermarsj og Norge i rødt hvitt og blått. Selv den gangen jeg ufrivillig overvar et forsøk på verdensrekord i gammel jegermars i mitt daværende nabolag klaget jeg ikke. Er det noe korpsene kan, er det korpsmusikk. Er det noe de ikke kan er det popmusikk. Hver gang jeg antyder dette får jeg kjeft - spesielt fra korpsmusikerne selv. Mailboksen fylles opp av mailer fra klarinett nr. 2 og tredje althorns tirader som alltid konkluderer med at jeg som vet så lite om musikk burde ligge langt unna å kommentere hobbyen deres.

- Goddagen det er rørlegger Lindblom, var det de som skulle ha avlivet en pus?

Jeg har sluttet med å ljuge på meg marathonambisjoner. Lokale korps insisterer fortsatt på å ukritisert få radbrekke "tears in heaven". Det er ikke det eneste problemet i Lier. Lokale politikere påberoper seg fortsatt miljøambisjoner, til tross for at Lier er godt inne på SFT og direktoratet for naturforvaltnings verstingliste hva så angår. Alle som har giddet å kjøre noen kontrollsøk i kvasir, vet at "Grønne Lier" er like troverdig som Irans atomambisjoner. I Lier er det pengene som rår. Bauhaus fikk ødelegge Damtjern uten at noen hevet et øyenbryn, mens ventemottaket på Lierskogen ble forsøkt stoppet med argumentet om at miljøkonsekvensene var utålelige. Bauhaus måtte ikke gjøre noen konsekvensanalyse, vi snakker tross alt bare om 23000 kvaderat varehus og 200 arbeidsplasser - hundre negre på Lierskogen derimot... Regn selv. Dog handler dette om korps.

Korps kan ikke spille rock og pop - like lite som heavyrockband kan spille Sousamarsjer. Men de prøver, prøver og prøver. Problemet er at det er fundamentalt feil. Et norsk korps er demokratisk tuftet. Alle skal ha sin fullverdige rolle. Slik blir et musikkstykke som i utganspunktet var forenklet (eller redigert om du vil) ned til det minimale - arrangert i åtte stemmer og marsjtakt. Dynamikk dreier seg om å redusere antall nyanser så kontrastene blir sterkere.

- Bank bank - hvem er det? Polakkene.

Det er ingen tvil om hvor skylda skal legges. Det er ingen tvil om at det er Polakkenes feil, alt sammen. Siden toogsøtti har bondenæringa (godt norsk ogsåvidere) forklart oss at det er ulurt å dyrke grønnsaker og bær sørafor for så å kjøre dem til Norge med trailer. Godt mulig det. Å kjøre polakkene hit for å plukke drivhusbær på tundraen er derimot mye mye lurere enn å dyrke dem i sol og varme. Kanskje er det slik at norsk mat er den beste i verden - kanskje ikke. Personlig mener jeg frukt og grønt er bedre jo lenger sør jeg kommer, men i følge korpset vet jeg ikke hva jeg snakker om.

Ære være god gammel jegermarsj. Ære være brune og neongule Lier. Nå skal jeg en gang for alle kvitte meg med løpeskoa. God pus.

Forrige artikkel:Rundspilt av StrømmenNeste artikkel:Karakterene er offentliggjort
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 29. mai 2006 19:03: Ulla Nævestad
Jeg har med interesse merket meg Liernettredaktørens påstand om at Lier kommune befinner seg på SFTs og Direktoratet for naturforvaltnings "verstingliste" når det gjelder miljø. Dette var nytt for meg, og jeg har uten hell forsøkt å finne denne lista på internett. Kunne redaktøren være så snill å veilede meg?
Mandag 29. mai 2006 22:04: Sigrid Kristoffersen
Hei Rune!
Jeg har ikke sett deg naken, men det jeg har sett, kan brukes til maratonløping. Tenk å kunne overraske alle som spør med: I have done it.
Trening i morgen, tirsdag, klokka 19.00. Møtested utenfor gulskolen.
Håper å se deg.
Hilsen Sigrid
Mandag 29. mai 2006 23:11: Doffen
Rune er for lat
Mandag 29. mai 2006 23:39: Rune Elven
Hei Ulla. Det tar litt tid å søke opp dette på nettet, men jeg garanterer at jeg skal veilede deg så du får bakoversveis. Det er ganske kjipt å være liung når man ser hvordan det egentlig står til med "grønne lier". Jeg er en smule overrasket over at du ikke er klar over tingenes tilstand, du har tross alt en relativt stor stab til å tygge slike saker for deg.

Jeg lover at jeg i løpet av det neste døgnet skal dokumentere dette både godt og grundig. Imøteser absolutt en våken ordførers tiltak mot miljøprobelemer i Lier. Disse vil bli belyst grundig det neste døgnet. Takk for oppmerksomheten!
Tirsdag 30. mai 2006 06:45: Jan Terje Nilsen
Å gå i graven uten å ha prøvd deg på den den mest klassiske av alle løpsdistanser, må jo være litt av et nederlag. Det ser jo unektelig ut som om du har tenkt en del på dette. Utfordring: Du får ett år på deg. Nest juni løper vi Stockholm Marathon......sammen.

Jan Terje
Tirsdag 30. mai 2006 08:47: Ulla Nævestad
Hei redaktør!
Jeg ber bare om å få hjelp til å finne "verstinglista" som du omtaler i artikkelen. Den må jo finnes et sted?
Hilsen Ulla.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode