Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: de05068ee3a22e9b6ba7482032a9542e

Thank you for the music!

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling, ordfører i Lier.

17. mai ble en festdag nok en gang. Ikke engang regnværet som avløste den tidlige sommervarmen kunne forhindre gleden ved å feire nasjonaldagen vår. Stemningen var der allerede tidlig om morgenen da feiende flott korpsmusikk strømmet ut fra radioen. Kjente marsjer sammen med ”Ja vi elsker”,”Fagert er landet” og ”Norge i rødt hvitt og blått” skapte forkostforventning om nok en flott frihetsfeiring.
Det er alltid noen som stiller trofast opp hver eneste 17. mai. Både skolekorpsene og voksenkorpsene våre har full dag og vel så det. Få, om noen land har så mange musikkorps som Norge. Skolekorpsene øver i lang tid før den store dagen, både musikk og marsjering. Det gjelder å være forberedt.

Så opprinner dagen med lukt av messingpuss, nystrøkne uniformer og såre lepper etter intenst øving de siste dagene. Grytidlig er korpsene ute og gleder oss med flott musikk. De marsjerer foran i barnetogene og gjør at hurraropene våre lyder ekstra kraftfulle.

I år stilte Sylling og Oddeval skolekorps i nye, stilige uniformer da de spilte foran barnetogene både på Sjåstad og i Sylling. Litt forsterket med noen foreldre sørget de for den rette stemningen. Først langt på dag kan korpsmusikantene legge intrumentene bort og starte på sin egen feiring av dagen.

Tenker vi noen gang på hva som ligger bak av øvelser, dugnadsinnsats og glød når korpsene våre stiller opp år etter år? Jo, vi tenker nok takknemlig på det, og trøsten er at musikantene gjennom året høster rikelig glede ved musikkopplevelse, kunnskap, konserter og sosialt fellesskap. Korps er gøy. Utallige dyktige musikere er sprunget ut nettopp av skolekorpsene våre.

Kjære alle korps i Lier! Takk for nok en flott 17. mai!

Thank you for the music, - for giving it to me!!!

Forrige artikkel:Årets TinestafettNeste artikkel:Pengedryss til Lier-skolene
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 29. mai 2006 00:50: Jomar
Frisk kobling til ABBA's store hit på 70-tallet.Den fungerte i alle fall som en attention-getter for meg.Men liker du virkelig korpsmusikk?
Jeg har spilt i korps selv, og jeg kunne ikke unngå følelsen av at dette var noe alle respekterte, ( det er jo tradisjon!) men ingen likte.
Hvor mange korpsmusikk-cd-er har du på Ipoden din?
Mandag 29. mai 2006 12:09: Karstein
Wow, fint å se at Lier fortsatt har et kulturliv som gnistrer. Korps for alle penga

Stolt og ironisk ex-liung
Mandag 29. mai 2006 12:24: Karstein
Ehem.
"dagen med lukt av messingpuss, nystrøkne uniformer og såre lepper"
Lukten av såre barnelepper???
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode