Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 5d78ccfaa8c7e5543fdfa6998881979e

Sommerpraten: Reidar Lauritsen (50)

Selv dattera, Ida som er aktiv musikant, klarte å holde tett om overraskelsen på 50-årsdagen i høst. Sylling og Oddeval skolekorps marsjerte opp foran huset for å hylle korpsets ildsjel gjennom 20 år. Det er utrolig hva Reidar har fått tid til utenom familieliv opp gjennom årene. Og fortsatt er uka fullt besatt. Men i sommer har han koblet av noen uker med, blant annet, en tur til Frankrike.

Man kan neppe finne noen med flere kontakter innen korpsmiljøet, både i og utenfor Lier,. Det er over førti år siden unge Reidar fra Lierstranda ble en av Herulf Valles aspiranter i Høvik skolekorps. Året var 1963. Senere ble det 14 år i Lierstranda Hornmusikk, deretter 14 år i Lier Hornmusikk (nå Lier Janitsjar) og fra 1984 i nær sagt de aller fleste posisjoner innen skolekorpset i Øvre Lier.

Han 40 års medlemskap i Norges Musikkorps Forbund. Reidar jobba i Asker. Den alltid hjelpsomme og aktive korpsmannen lot seg verve som instruktør i Borgen skolekorps. Han var ansvarlig for sommerskolen i Lier i 10 år.

Som et typisk ja –menneske bør nevnes at han var leder tre år i Norsk Musikkråd i Buskerud og åtte år i Norges Musikkforbund i Buskerud. Selvfølgelig har han vært med i Lier Musikkråd (20 år) og Lier sang- og Musikkråd. I de senere åra har han engasjert seg sterkt i ADHD-foreningen i Buskerud og har etablert lokallag i Lier. Han er med i Funksjonshemmedes studieforbund og og Landsrådet for funksjonshemmede fellesorganisasjon for å nevne noe av det han er engasjert i.

Yrkesmessig jobber han SABRA-reiser der han legger til rette for bl.a. utenlandsreiser for korps og kor. Han har hjemmekontor. Man kan trygt si at denne musikkelskeren har gjort hobbyen til sitt yrke.

-- Hva er ditt beste sommerminne?


-- Det var for fire år siden under de olympiske leker i Sydney. Musikere fra 23 land marsjerte inn. Jeg var leder for de åtte norske musikerne.. Det var en fantastisk atmosfære.

-- Hvor har du feriert i år, Reidar?


-- Vi reiste med bil til Frankrike og besøkte Euro-Disney.

-- Hva spisre du og drikker du gjerne om sommeren?


-- Det må være grillmat, gjerne kylling eller pølser, med øl til.

-- Hva ville du vise dine gjester i Lier?


-- Storsteinsfjell der du ser hele bygda. Asdøljuvet er flott med sin spesielle fauna. En kanefart med Holmin er også stemningsfullt, synes jeg

Siste sommerpraten ble med en person som har betydd mye for mange, mange barn og ungdommer i Lier. Han har brukt massevis av energi og tid til å gi mange Lier-ungdommer en god start gjennom en flott hobby.

Lier-nett vil gjerne trekke fram ildsjelene. Har dere flere tips, send oss en epost! Undertegnede benytter anledningen takker sine intervjuobjekter nok en gang for hyggelige samtaker i sommer. Torger Almaas

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode