Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: db7cb51b97a3146d0fa040c09b806a0b

Våt tur for dansker

På 17. mai imponerte Hadsund skoleorkester fra Liers vennskapskommune Mariagerfjord (Hobro) med flott masjering både i Drammen og i Lierbyen. Dagen etter ble det en tøff tur for Gina Haugen og hennes danske venner.

Hadsund skoleorkester ble ledet av sin stilige tamburmajor, Ulla Pedersen. Etter at danskene var ferdige med sin oppvisning i Lierbyen var de slitne naturlig nok. (se flere bilder av danske korpsdeltakere i bildegalleriet)

Foreningen Norden i Lier ble kontaktet for en naturopplevelse i Lier. Leder Knut Espen Riis (her i dag i refleksvest) guidet ungdommer fra Liers vennskapskommuner opp Asdøljuvet for to år siden. Men det var i juni måned med mindre vannføring. På bildet under forserer en gruppe elva på vei oppover.

Bildet under: Andreas og Jasper fra Danmark er endelig kommet opp på veien ovenfor Asdøljuvet

Teodor, Torkel, Kaja og Ida fra Høvik og Lier skolekorps er på «tørt land».

 

Liungene Lisa, Christin og Mille fra har bare noen hundre møter å gå før de når Asdøltjern.

Men i sola ved Asdøltjern var smilet på plass. Tone-Christin Cook, sekretær i Foreningen Norden serverer her pølser til danske Ida. Smilende ledere i bakgrunnen.

Camilla, Sussane og Nikolaj fra Hadsund kan endelig kose seg med pølser.

Her er norsk og dansk vennskap etablert.

Etter turen var det hyggekveld på Gullaug med servering av Taco og jordbær. Det ble også spilt fotball i ballbinga. - Det ble riktig sosialt, sa korpsleder Ann Kristin Haraldsen. Hadsund skoleorkester takket for besøket ved formann Karin Bodilsen og overleverte en gave fra Mariager Saltsenter, samt et brev fra deres borgermester til HLSK's formann Maria Flatval.

Fellesøvinger

På 16. mai ble begge korps delt i to grupper og korpsdeltakerne fikk øvd sammen, forteller korpsleder Ane Kristin Haraldsen. På 17. mai spilte ei gruppe på Gullaug og ei gruppe på Høvik etter at de hadde spilt i toget. 
Korpsene deretter samlet på Gullaug skole, der danskene bor. Først spilte Hadsund to sanger, deretter viste Høvik og Lier sin gatedrill og formasjonsmasjering. Til slutt spilte begge korpsene sammen i et fellesnummer med tre marsjer.

Hadsund takker i kveld for besøket ved formann Karin Bodilsen og overleverer her en gave fra Mariager Saltsenter samt et brev fra deres borgermester til HLSK's formann Maria Flatval.

60-årsjubilanter til Italia
Høvik og Lier skolekorps har sine røtter tilbake til 1952 og besto opprinnelig av tre korps; Høvik Skolekorps, Hegg Skoles Musikkorps og Gullaug Skolekorps. Gullaug skolekorps ble dannet i 1967. Gullaug og Hegg slo seg sammen til Lier Skolekorps i 1987. I 1998 ble Høvik Skolekorps og Lier Skolekorps slått sammen til Høvik og Lier Skolekorps.
- Nå blir det jubileumstur til Gardasjøen. Men vi har tenkt å besøke våre danske venner neste år, sier den entusiastiske korpslederen.
Det har vært god rekruttering i korpset i år. Hele 29 nye medlemmer er på opplæring. Korpset teller nå totalt ca 70 medlemmer, fordel på sju i juniorkorpset, 11 i aspirantkorpset og resten i hovedkorpset. Dirigent for hovedkorpset er Bente Lohne. Dirigent for juniorkorps og aspirantkorpset er Atle Stærkeby.

Les mer om Høvik og Lier skolekorps her: http://www.hovikoglier.no/

Les mer om historien om korpsene her: http://www.hovikoglier.no/historie.htm 

I bildegalleriet under noen flere glimt av danskene på 17. mai, og i dag i Asdøljuvet sammen med liungene.

1/10 (asdoljuvet_tur_m_dansk_skolekorps.JPG)
2/10 (dsc04725.jpg)
3/10 (dsc04730.JPG)
4/10 (dsc04738.JPG)
5/10 (dsc04742.JPG)
6/10 (dsc_4621.jpg)
7/10 (dsc_4622.jpg)
8/10 (dsc_4624.jpg)
9/10 (dsc_4625.jpg)
10/10 (dsc_4627.jpg)
Forrige artikkel:Mobbing av JaglandNeste artikkel:Ikke så idyllisk som du tror
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 19. mai 2012 19:39: klkl
Hun heter Gina Haugen. Ikke Haraldsen....
Søndag 20. mai 2012 10:26: Redaksjonen
Beklager feil navn. Rettet nå.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode