Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: ba0533fe877d1c335c457dff7e2895f8

Seminar og vinterkonsert

Tranby skolekorps innbød til konsert søndag. Men før det holdt de seminar både lørdag og søndag på Lierbyen skole. Hennummusikken stilte med støttespillere og instruktører for å være med å løfte det musikalske.

På seminaret øvde juniorkorpset på konsertprogrammet sitt først i grupper og deretter som helt korps. Hovedkorpset konsentrerte seg først og fremst om de stykkene de har tenkt å bruke på Buskerudfestivalen i mars måned.

Da konserten skulle begynne søndag ettermiddag fyltes gymsalen av besteforeldre, foreldre, søsken og andre korpsvenner. Det nye juniorkorpset opptrådte for aller første gang. Dirigenten var Gro Overn Lindley. De spilte og sang faktisk også, med overbevisning og med god sans for både rytmer og toner.

Juniorkorpset ledet av Toril A. Johannesen hadde neste avdeling. Hun har lært musikantene å spille både med og uten noter og juniorene så ut til å begynne å like det å opptre. En ting som fremmer musikkgleden er nettopp det å leke seg med musikkstykkene.

Siste avdeling før pausen hadde hovedkorpset underledelse av Henrik Trømborg. Det er tydelig at de har arbeidet mye med klangen i instrumentene og samspillet. Musikantene har lært å lytte til de andre og plassere seg sjøl i lydbildet på en måte som gjør at det utvikler seg musikk det er verdt å lytte til.

Rett før pause var det utedeling av medaljer til de som hadde vært med i 3 år, 5 år , 7 år og hele 10 år som Stian Knutsen hadde vært med . Det er ikke hvert år skolekorpset kan feire en 10-års-jubilant.

Etter pausen var de voksne fra Hennummusikken også med. Når det var så mange ble det naturlig nok sterkere lyd og nyansene i musikken kunne komme enda mer fram. Finalenummeret fra Jesus Christ Superstar gikk hjem hos publikum som belønnet musikanter og dirigent med rungende applaus.

Foreldregruppa i skolekorpset fortjener ros. De arbeider utrettelig og målbevisst og får fram et verdifullt musikkmiljø. Ros også til Hennummusikken som bidrar til å gi korpstradisjonene videre til nye generasjoner.Stian Knutsen har spilt i 10 år; althorn, baryton og nå tuba


Til slutt fikk alle musikantene en velfortjent rose hver


Vegar Engen har mange medaljer


Georgi Deltchev og Sverre Bjønnes tar for seg noen detaljer


Noen av klarinettistene


Publikum var velvillig og tallrikt


Toril A. Johannesen med litt av juniorkorpset


Maria Deltchev er egentlig fløytist, men trommer er gøy

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode