Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: d433227352b84e68ec1b18d2287504f3

Julekonsertene til Hennummusikken

Hennummusikken tok med seg musikkvenner og et entusiastisk publikum og fylte Tranby kirke to ganger sist søndag.

Vi ser fram til julekonsertene til Hennummusikken med forventning og spenning. Og ikke uten grunn. For i mange år har nettopp korpset på Høgda gitt oss store musikkopplevelser sånn like før jul. Det skuffet ikke denne gangeen heller. Korpset hadde satt sammen et program med stor bredde og variasjon. Her var julesvisker som seg hør og bør på en god juletallerken, ispedd flere årstidsnøytrale stykker hentet fra et imponerende  repertoar. Händel og Bach sto på programmet med henholdsvis Lascia ch`io pianga, Toccata i D-moll og Jesus joy of man`s desire.  Dessuten var også Wagner representert i Elsa`s procession to the Catherdral. Med nærmere 50 musikanter fylte Hennummusikke opp hele  koret og mer til.  God balanse mellom de forskjellige instrumentene og en hardt arbeidende dirigent, Georgi Deltchev skapte fin dynamikk i musikkstykkene. Han greide den vanskelige oppgaven å skape gode stemninger og vakker musikk med et korps i et kirkerom.

Sangsolistene Signe Aasgard og Hans Cato Kristiansen, er faste gjester ved julekonsertene. Denne gangen utgjorde de gode sangerne en stor del av programmet. Begge har flotte og og særegne stemmer som står godt til hverandre. Foruten julesanger fra inn – og utland hadde den populære duoen Joe Cocker og Eva Cassidy på repertoaret. I tillegg til korpset ble de akkompagnert av Knut Ingolf Brenna på gitar og Kim Andre Johansen bass.
Teknikken er viktig for at ikke vare stemmer fullstendig skal drukne i trøkket fra et stort korps. I Tranby kirke virket alt bra. Til og med minikoret Tranby Kantori,  kom godt fram i konkurranse med korpset, takket være et imponerende mikrofonstativ. Kantoriet hadde med seg to gode solister, Toril Fuglerud i Mary did you know og Therese Ege i You raise me up.
Dirigent Waldemar Novak står utrettelig på for musikklivet på Tranby. Foruten å dirigere, trakterte han både piano og orgel.
Og han hadde mer enn en finger med i de tekniske arrangementene rundt konserten.
To unge fløytister, Maria Deltchev og Kristin Haakonsen, lot instrumentene hvile et øyeblikk og sang vakkert, Det lyser i stille grender.
Om det ikke var rosinen i julepølsa, så satte det i hvert fall ekstra smak på konserten, jeg tenker på Krzysztof Aureliusz Luczynsk i Cantique de Noel – eller O’ Heliga natt som den heter når Jussi Björling synger den. Og det Luczynski presterte var fullt på høyde med nettopp den svensk supertenoren.
Saksofonist og korpsleder, Svein Rognlien, bandt det hele sammen på en morsom, instruktiv og underfundig måte. Han var raus med rosen, og det var mange som fikk med seg velfortjente blomster hjem etter konserten i Tranby kirke.

Forrige artikkel:Nyttårshåp i et nytt landNeste artikkel:Seier på Ringerike
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 24. desember 2005 08:58: Svein Rognlien
Takk for anmeldelsen av julekonserten Hennummusikken hadde og takk for bildene. Det er hyggelig med godord rett før jul.
En liten korreksjon: Jentene som sang, Maria Deltchev og Kristina Haakonsen, spiller henholdsvis fløyte og walthorn i Tranby skolekorps. Maria spilte fløyte på julekonserten i Hennummusikken sammen med venninde Ingvild Berger-Nilsen. Alle tre ser man på bildet der Maria og Kristina synger mens Ingvild sitter i fløyterekka og hører på.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode