Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Julekonsertene til Hennummusikken

Hennummusikken tok med seg musikkvenner og et entusiastisk publikum og fylte Tranby kirke to ganger sist søndag.

Vi ser fram til julekonsertene til Hennummusikken med forventning og spenning. Og ikke uten grunn. For i mange år har nettopp korpset på Høgda gitt oss store musikkopplevelser sånn like før jul. Det skuffet ikke denne gangeen heller. Korpset hadde satt sammen et program med stor bredde og variasjon. Her var julesvisker som seg hør og bør på en god juletallerken, ispedd flere årstidsnøytrale stykker hentet fra et imponerende  repertoar. Händel og Bach sto på programmet med henholdsvis Lascia ch`io pianga, Toccata i D-moll og Jesus joy of man`s desire.  Dessuten var også Wagner representert i Elsa`s procession to the Catherdral. Med nærmere 50 musikanter fylte Hennummusikke opp hele  koret og mer til.  God balanse mellom de forskjellige instrumentene og en hardt arbeidende dirigent, Georgi Deltchev skapte fin dynamikk i musikkstykkene. Han greide den vanskelige oppgaven å skape gode stemninger og vakker musikk med et korps i et kirkerom.

Sangsolistene Signe Aasgard og Hans Cato Kristiansen, er faste gjester ved julekonsertene. Denne gangen utgjorde de gode sangerne en stor del av programmet. Begge har flotte og og særegne stemmer som står godt til hverandre. Foruten julesanger fra inn – og utland hadde den populære duoen Joe Cocker og Eva Cassidy på repertoaret. I tillegg til korpset ble de akkompagnert av Knut Ingolf Brenna på gitar og Kim Andre Johansen bass.
Teknikken er viktig for at ikke vare stemmer fullstendig skal drukne i trøkket fra et stort korps. I Tranby kirke virket alt bra. Til og med minikoret Tranby Kantori,  kom godt fram i konkurranse med korpset, takket være et imponerende mikrofonstativ. Kantoriet hadde med seg to gode solister, Toril Fuglerud i Mary did you know og Therese Ege i You raise me up.
Dirigent Waldemar Novak står utrettelig på for musikklivet på Tranby. Foruten å dirigere, trakterte han både piano og orgel.
Og han hadde mer enn en finger med i de tekniske arrangementene rundt konserten.
To unge fløytister, Maria Deltchev og Kristin Haakonsen, lot instrumentene hvile et øyeblikk og sang vakkert, Det lyser i stille grender.
Om det ikke var rosinen i julepølsa, så satte det i hvert fall ekstra smak på konserten, jeg tenker på Krzysztof Aureliusz Luczynsk i Cantique de Noel – eller O’ Heliga natt som den heter når Jussi Björling synger den. Og det Luczynski presterte var fullt på høyde med nettopp den svensk supertenoren.
Saksofonist og korpsleder, Svein Rognlien, bandt det hele sammen på en morsom, instruktiv og underfundig måte. Han var raus med rosen, og det var mange som fikk med seg velfortjente blomster hjem etter konserten i Tranby kirke.

Hennummusikken Jul Tranby kirke

1 kommentar

Lørdag 24. desember 2005 08:58: Svein Rognlien
Takk for anmeldelsen av julekonserten Hennummusikken hadde og takk for bildene. Det er hyggelig med godord rett før jul.
En liten korreksjon: Jentene som sang, Maria Deltchev og Kristina Haakonsen, spiller henholdsvis fløyte og walthorn i Tranby skolekorps. Maria spilte fløyte på julekonserten i Hennummusikken sammen med venninde Ingvild Berger-Nilsen. Alle tre ser man på bildet der Maria og Kristina synger mens Ingvild sitter i fløyterekka og hører på.

Flere saker fra arkivet

Stor konsert i Tranby kirke

Søndag holdt Hennummusikken sin tradisjonelle julekonsert i Tranby kirke. Det var forresten to stykker, og fulle hus begge gangene.

Gedigen julekonsert i Tranby kirke.

”De gamle er eldst”, heter det, og den som var på en av konsertene Hennummusikken arrangerte siste søndag i advent, fikk bekreftet denne myten, som ellers kan være høyst tvilsom.

Juletoner i Tranby kirke

Bygdas eldste korps, Hennummusikken, med gjester inviterer til julekonserter i Tranby kirke førstkommende søndag.

Førjulsfryd

Hennummusikken holdt sine julekonserter i Tranby kirke 2. søndag i advent. Det forventningsfulle publikummet som fylte kirken to ganger, ble ikke skuffet.

Julekonsert i Tranby kirke

Hennummusikken inviterte til julekonsert søndag 10. desember. Dette har blitt en kjært tradisjon for mange liunger og kirken ble full til begge forestillinger.

Månedens blomst til Hennummusikken

I en pause under korpsets øvelse mandag kveld ble Månedens Blomst overrakt av Liernetts Torger Almaas til lederen, Svein Rognlien. Han ga dem videre til Kathy Lie, som hadde fødselsdag, og orkesteret fulgte opp med en svingende fremføring av Congratulations.

Ubudne gjester i Sylling

For andre år på rad inviterte Hennummusikken seg selv til fellesøvelse med Sylling sangkor i aulaen på Sylling skole

Julekonsert i Tranby kirke

Repertoaret for Hennummusikkens julekonsert søndag 18. desember omfatter ikke bare julemusikk, men også rock og barokk, klassisk musikk og populærmusikk.

Julevandring og konserter på tredje adventsøndag

Søndag kveld var det var fakkelvandring til Øvre Hval, og det var julekonserter i Tranby kirke. Publikum sluttet som vanlig godt opp om arrangementene.

Tiger Rag i Midtstua

Hennummusikken med sin dirigent, Georgi Deltchev, skal bidra til folkeliv og god stemning når Anette Sagen og de andre kvinnehopperne skal kjempe om medaljer under VM på ski.

Sylling Sangkor og Lier Janitsjar i Frogner kirke

Alle kor og korps med litt respekt for seg selv arrangerer julkonserter. Noen ganger holder de konsert sammen, slik tilfelle var i Frogner kirke 11. desember.

Korps og kor i Sylling

Konnerud musikkorps, Hennummusikken og Sylling sangor i aulaen på Sylling skole

Hennummusikkens julekonsert igjen

Andre søndag i advent er det igjen tid for Hennummusikkens årvisse julekonsert

Ord og Toner i Tranby kirke

Sang- og Musikkutvalget i Tranby Menighet har fått restaurert pipeorgelet i Tranby kirke. Konsertserien Ord og Toner fortsetter likevel, nå for å ha det nyrestaurerte orgelet som samlingssted for musikkopplevelser og ettertanke. Slik er det formulert i programmet.

Korpsmusikk også i høst

Hennummusikken er klar for høstsesongen

Seminar og vinterkonsert

Tranby skolekorps innbød til konsert søndag. Men før det holdt de seminar både lørdag og søndag på Lierbyen skole. Hennummusikken stilte med støttespillere og instruktører for å være med å løfte det musikalske.

Hennummusikken har 110 års jubileumskonsert

I Tranbyhallen søndag kl. 18 markerer Liers eldste korps at det i høst er 110 år siden stiftelsen på Hennumtorget.

Tok Union Scene med storm

Det var kun ståplasser å oppdrive på Tranby Skolekorps store Blues Brothers konsert på Union Scene i Drammen søndag kveld.

Satte farge på rennet

- Det var fantastisk moro å spille for så mye folk, sa Svein Rognlien (th) etter at Hennummusikken var vel hjemme etter VM-rennet i Midstua.

To korps og kor i aulaen på Sylling skole.

Hennummusikken og Glassverket besøkte Sylling sangkor en mandagsettermiddag midt i snøsmeltinga.

Med Lloyd Webber i Høvik og Lier skolekorps

Lloyd Webber er kanskje vår tids mest berømte komponist. I hvert fall den mest folkekjære, med en rad tilsynelatende uslitelige melodier

Julekonsert i Sylling kirke

Orgelkomiteen arrangerte konsert til inntekt for nytt orgel. Med på konserten var sangerne Bjørnar og Maria Spydevold med pianisten, Terje Norum og Sylling Sangkor med dirigent Anne Lise Solheim

Hennummusikken lærer bort

Tranby skolekorps vil ha et felles seminar med bygdas eldste korps, Hennummusikken, neste helg.

Siste sang på puben

- eller puben som nekter å dø.

Julekonsert med Lier Kammerkor

Nydelig sang i småformatsjangeren

”Nytt” orgel i Tranby kirke

August Nielsenorgelet fra 1891 er nå fullstendig restaurert

Månedens Blomst etter suksessen på Union

Dirigent Henrik Trømborg (tv) og Knut Mørkeseth har all grunn til å være fornøyd med utviklingen av Tranby skolekorps

Lier Kammerkor i Frogner kirke

Vakker og stilig førjulskonsert

Jubileumskonsert med glitrende spill og glede

- Man er alltid sammen om å drive et korps, sa dirigent Henrik Trømborg, nyutnevnt æresmedlem i Tranby Skolekorps. Korpset er 50 år og lørdag kveld ble jubileet feiret med konsert i en fullsatt storsal i Asker kulturhus.

Hektiske dager på Tranby

Konserter og loppemarked betyr travle dager for Tranby Skolekorps de nærmeste dagene. For andre betyr det muligheter til gode kjøp og musikkopplevelser.

Julekonsert i Frogner kirke

Høvik og Lier Skolekorps byr på et variert program onsdag 16. desember

Lier Kammerkor med mangfoldig konsert i Sjåstad kirke.

I snart 30 år har Lier Kammerkor gitt oss julekonserter av ypperste klasse. Årets julekonsert i Sjåstad kirke var ikke noe unntak i så måte. En drøy time med Kammerkoret var i snaueste laget. For repertoaret var så variert og uensartet at vi gikk ut i den mørke førjulskvelden med et ønske om å høre flere variasjoneer over julebudskapet .

Tranby skolekorps til topps

I søndagens Buskerudmesterskap ble det en førsteplass for Tranby skolekorps og ekstra pris til juniorkorpset.

Påsken i ord og toner

Tranby kirke, søndag 30.april 2006

En godværskonsert

Hennummusikken spilte opp på Bragernes torg.

Stemning i Frogner kirke

Multikulturell begivenhet i Frogner kirke søndag kveld. Korps, kor og bilder på samme scene - samtidig.

Fyrverkeri av lys og lyd

I anledning 50-års jubileet til Tranby skolekorps var alle skolene på Tranby og Lierskogen invitert til en storslått Blues Brothers konsert i Tranbyhallen. Og skolekorpset leverte - igjen.

Verdens beste barnekor på Vestsida

Det fikk vi høre vi som i år var med å synge og spille julen inn i Sjåstad kirke.

Vårkonsert med Sylling og Oddevall skolekorps

Musikken blomstrer sammen med hvitveisen i Sylling. Tirsdag holdt Sylling og Oddevall vårkonsert i aulaen på Sylling skole

Lier Kammerkor med mangfoldig og vakker julekonsert

Jeg har ofte lurt på hvorfor vi liker Kammerkoret så godt.

Liunggjengen

Liunggjengen med flott vårkonsert. Den beste noensinne, var det mange som sa

God generalprøve

Tranby skolekorps avholdt sin sommerkonsert før NM i Larvik i helga.

Abba i Drammen teater

Lier Ten Sing og Tranby skolekorps tok med seg Abba i teateret og tok publikum med storm.

Sang og musikk i Lierbygda

Her finner du ytterligere fire steder der du kan få med deg stemningen når julegrana tennes.

"Det lyser i stille grender"

Stemningsskaperne var mange under den tradisjonelle jultetretenninga rundt i Lier --

Kanskje julas mest innholdsrike konsert i Frogner kirke

- og det med bare lokale krefter.

Konsert

Julekonsert med Tranby Skolekorps i Tranby Kirke onsdag 10. Desember kl. 1800.

Elvis på Sjåstad

”If I can Dream” med The Brothers in Law" og Sylling sangkor slo an i Sjåstad kirke søndag kveld.

I kirken i jula?

Her er oversikten over hva som skjer når og hvor

Førjul i Sjåstad folkekirke

Det er unga fra Vestre Lier som har kammertonen når jula synges og spilles inn i Sjåstad kirke

Big Chief Jazzband og Kor-90 i Frogner kirke

I begynnelsen var ordet, heter det. Men i kirkelig sammenheng har det musikalske tonefølget vært til uvurderlig hjelp for å få budskapet ut til folket. Og selv om nye musikkformer historisk sett ofte ble bannlyst av samtida, trosset de gjerne verbale forbud fra øverste geistlig hold, snek seg opp gjennom plankene i kirkegulvet og tok menighetene med storm. Skal vi si at konserten søndag kveld i Frogner kirke viser at kirken er en grasrotbevegelse?

Julegrantenninger

I år spiller Hennummusikken ved tre julegrantenninger

Jorden rundt på 80 minutter

Tranby skolekorps tar med publikum på en musikalsk reise jorden rundt.

Korpsmusikk av godt merke

Denne konserten til Sylling og Oddevall skolekorps og Åssiden musikkorps hadde fortjent fullt hus.

Vemodig vakker

Konserten med Lier Kammerkor i Frogner kirke

Korpskonsert i Sylling på fredag

Da har Sylling og Oddevall Skolekorps sammen med Åssiden Musikkorps, god gammeldags konsert i aulaen på Sylling skole.

Øverskogdagen 2009

Tradisjonsrikt arrangement med korpsmusikk, dyr, natursti og dans på samfunnshuset i Øverskogen

Tranby skolekorps på ærefult oppdrag

Tranby skolekorps spilte før premieren på filmen ORPS - the movie på Drammen kino fredag ettermiddag.

Det lyser i stille grender

De unge sangerne på rådhustrappa satte de mange fremmøtte i en fin stemning med kjente og kjære strofer.

Bluegras for alle penga

Onkel Tuka i Sjåstad kirke

Den store loppehelgen på Tranby

Tranby skolekorps har loppemarked i Tranbyhallen lørdag og søndag.

Dårlig publikumsoppslutning

Hennummusikken spilte flott i Fagerliåsen i Sylling på mandag kveld. Det var bare så synd at syllingbeboere gikk glipp av de stemningsfulle tonene som strømmet nedover Fagerliåsen. Manglende publikumsoppslutning må skyldes dårlig annonsering

Kirkekonsert - Sylling sangkor 30 år

Onsdag var det konsert i Sjåstad kirke med Røyken Pikekor og Hokksund Mannskor som gjester.

Slagverk

Det er plass og utstyr til mange slagverkere i Hennummusikken

Kvitterte for kulturstøtte

Henrik Trømborg, dirigent for Tranby Skolekorps roste lierpolitikerne. Korpset ga de folkevalgte en minikonsert før gårdagens kommunestyremøte.

Solistene imponerte

Det var inspirerende og fint samspill med Hennummusikken, da Tranby skolekorps innbød til en kort konsert onsdag kveld.

Frogner Kirkekor synger jula helt inn

Antakelig den beste ”Glade jul” jeg har hørt hittil i år

Så er det Kammerkoret sin tur

Lørdag 20.12 kl. 19 synger Lier Kammerkor julen inn i Frogner kirke.

Sylling sangkor 30 år

Koret starter jubileet med stor kirkekonsert i Sjåstad kirke onsdag 10. mars. Dit har koret fått med seg Røyken pikekor og Hokksund mannskor, så aldersperdningen er god. Og slik skal det være i kormiljøet. Korene har et variert og spennende program, og konserten vil inneholde mye for alle sangglade.

Overraskelsen kom etter jul

En ny stjerne er født på Liers korhimmel. I hvert fall har den fått ny glans.

Drammen Jerns Storband i Sylling kirke

Storbandet spilte gratis til støtte for utbedring av orgelet i Sylling

Høstkonsert på Hennummarka skole

Mandag inviterte Hennummusikken til konsert i gymsalen på Hennummarka skole.

Vice Versa

Et kor for oss, et kor for deg. Vice Versa synger seg opp mot jubileumskonsert. Den blir lørdag 8. november på Haugestad.

Koropplevelse torsdag kveld

Musikkinteresserte bør finne veien til Frogner menighetshus (på bildet th) når Frogner kirkekor presenterer et korverk som vakte stor begeistring, da det ble uroppført like etter krigen i svensk radio.

Søndag - friske lopper

Stort trøkk på Tranby skolekorps loppemarked lørdag. Søndag åpner dørene igjen klokka tolv på Tranby skole med nye lopper av alle slag og for enhver smak

Sang og medaljer

Et lite, men trofast og godt publikum var til stede i Sylling kulturhus da Sylling sangkor holdt sin høstkonsert der søndag kveld.

Showkonsert!

Sylling og Odevall skolekorps holder konsert i Sylling skoles Aula. Søndag er det igjen duket for konsert med korpset. Da de sist holdt showkonsert for 2 år siden, var det fulle hus og jubel. Nå har du igjen muligheten til å oppleve korpset i sitt ess.

Førjulskonsert i Sylling kirke

Ja, så er plutselig adventstida her igjen! Men ikke fortvil, jula kommer uansett hvor mye vi får gjort eller ikke.

Førjulskonsert med Vice Versa

Onsdag 19. desember synger Vice Versa julen inn i Tranby kirke

Dikt og drøm

Hennummusikken besøkte Hallingstadtunet mandag

Aktiv helt til slutt

Knut Brenna, dirigent, instruktør, kulturprisvinner, men også aktiv idrettsutøver og innen idrettsadministrasjon, har satt dype spor etter seg. Han ble 86 år -

Tre kor synger ut

Alle fra Lier - og alle i Frogner kirke

Vi synger og spiller julen inn i Sylling kirke

For snart tredve år siden startet arrangementet som er med på å rulle jula i gang Sylling.

17. mai-programmet 2010

Grunnlovsdagen er som vanlig fylt av store og små aktiviteter rundt på barneskolene i Lier.

Lier Kammerkor med vakker og krevende kirkeonsert

Med seg hadde de dyktige liersangerne Lier Saxofonkvartett og organist Anders Dahl.

Stemning i vintermørket

Sylling Sangkor starter jubileumssesongen med å ta med seg korvenner i bygda og inviterer til konsert i Frogner kirke.

Vice Versa feiret 10 - årsjubileum

Mangfoldig konsert i et fullsatt Haugestad på lørdag

Fakkeltog på Tranby

Ikke alt gikk etter planen da julegrana skulle tennes på Tranby.

Tranby skolekorps og Hennummusikken

Bilder fra konserten.

Imponerte Brazz Brothers

- Brazz Brothers var takknemlige for å få være med på et slikt opplegg og en slik gjennomføring, sier dirigent Henrik Trømborg som satte pris på å få møte gamle musikervenner på søndag --

Våren kommer til Tranby

Det er både fuglesang og vårblomster på Tranby for tida. Men det aller kjæreste vårtegnet er at musikkorpsene begynner å røre på seg.

Sidrumpa blikkboksmusikk

Lier Janitsjar og Lierskoven dramatiske selskab inviterte fredag kveld til jubileumskonsert på Lierbyen skole. I anledning 100-årsjubileet for unionsoppløsningen og Lierdagene hadde de laget et show som presenterte norsk og svensk musikk side om side.

Demonstrerte for nytt kulturhus

Tranby Juniorkorps demonstrerte for nytt kulturhus utenfor kommunes møtelokaler

Lier Kammerkor i Frogner kirke.

Lørdag 15. desember kl. 17 blir det tradisjonell julekonsert av gammelt godt merke med Lier Kanmmerkor i Frogner kirke

Alle veier fører til Tranby kirke

Skolene Hallingstad, Hennummarka og Nordal går i samme tog 17. mai, fra Hennummarka skole til Tranby kirke.

Synger og spiller jula inn i Sylling

Arrangementet har holdt det gående i 29 år - minus ett.