Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: a8b965c02030260f45bacbb033c1e824

Lier Kammerkor med vakker og krevende kirkeonsert

Med seg hadde de dyktige liersangerne Lier Saxofonkvartett og organist Anders Dahl.

Gabriel Fauret var gjenganger på repertoaret. Blant mye vakker musikk fra den franske komponisten kunne publikum nikke gjenkjennende til Pie Jesu satsen fra Requiem. Ikke overraskende var det Nina Kristin Elmung som tok seg av den krevende solistoppgaven. Ellers var både Mozart Rachmaninov og Nystedt på programmet. For undertegnede var Fridtjov Anderssen et nytt bekjentskapk, en norsk senromantiker som føyde seg godt inn blant de andre klassikerne. 

Lier Saxofonkvartett, bestående av Mette Elllefsen, Inger Lise Lohne og Mari Berget løste fint opp det strenge konsertprogrammet. Sevilla av J. Albeniz og Allegro Vivace av J.B. Singelee ble rytmisk og presist gjennomført.

Her har Siw Indregård sådd en avlegger som kanskje vil kommer til å gå Tåka en høy gang. Koret fikk også hvile stemmen mens organist Anders Dahl framførte Korall i A-moll sv Cesar Franck.

Heldigvis var konserten fri for typiske juleinnslag. Dermed bør den kunne gjentas på nyåret og da aller helst i Lier. Ellers merkes det på både balanse og klang at koret har økt besetningen.

Dirigent Petter Bjaarstad er flink til å finne et tema for korets konserter, en ”heading” som stemmer sinnet og lar oss slippe en musikklapskaus med sjangersprik i alle retninger. Vi venter spent på hvilke godbiter fra sangskatten musikalsk leder skal la koret tilberede for oss til neste konsert.

Forrige artikkel:Skattefradrag for gaver til frivillige organisasjonerNeste artikkel:En dag jeg våknet var Lier-nett vekk.
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 24. november 2005 19:11: BJ
Hvor var konserten?
Torsdag 24. november 2005 20:32: Rune Elven
Den var i Bragernes kirke.
Fredag 25. november 2005 00:46: Petter Bjaarstad
Hei Thorvald,
Takk for hyggelig artikkel og kjempefine bilder!
Hyggelig at du likte konserten vår - for oss var det en stor opplevelse.
Hilsen fra Lier Kammerkor
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode