Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c1c5982a0d28c34d1209a08d444991ed

Salmekveld

Salmekveld med ønskekonsert ved ukas begynnelse i Sylling kirke.

Det har etter hvert blitt mange salmebøkeri Kirken den norske.  Landstads vesle svarte fra 1870 tallet, men revidert mange ganger siden, ble erstattet av Norsk Salmeboka i 1985. Den fikk et tillegg i 1997, Salmer 1997. Nå foreligger ei ny salmebok som vil erstatte dem som står på salmetralla bakerst i kirken i dag.

Det vil si det er to. En skal inneholde kjernesalmer som gjennom tradisjon har blitt uløselig knyttet til kirkens ritualer og dermed en del av den nasjonale sangskatten.
Så blir det ei bok med nye sanger til kirkebruk. I den er ateisten, Arnulf Øverland, representert blant tekstforfatterne. Men i registeret finner vi også Evert Taube, Alf Prøysen og Erik Bye. Den skal fornyes oftere og være en slags prøveklut for hvordan nye sanger blir mottatt i kirken..

Mandag hadde Reidun Tinholt Søbstad og Menighetsrådet i Sylling invitert til salmekveld med ønskekonsert. De fleste av salmene på ønskelista hadde sine røtter i Landstads reviderte og viser at den gamle salmeboka vi over 50 brukte på skolen, fortsatt har et godt tak på folk.

Det føltes nesten litt dristig da sogneprest Frode Askekjær foreslo Åge Samuelsens ”O’ Jesus du som fyller alt i alle”, fra Salmer 1997. En kraftfull salme predikanten fikk fiks ferdig en natt i en drøm, og som han skrev ut med tekst og melodi før frokost den påfølgende morgenen.

Ingeborg Soot har alt etablert seg som en god sanger i lokalmiljøet. Hun er elev på Musikklinja på St. Hallvard og har en stemme som med tida vil la seg høre langt utenfor kommunegrensa. Hun vekslet mellom svensk og norsk og ga oss en vakker framføring av Bjørn Eidsvågs, Ein fin liten blome, som jeg mener står i Norsk Salmebok.

Anne Marie Kraugerud framførte en av sine favorittsalmer. Hun har i mange år vært bygdas og menighetens egen sangerinne i sorg og i glede. Sylling Sangkor var også invitert og hadde hentet fram utvalgte sanger fra kirkekormappa.

Den hyggelige konserten ble avsluttet med kaffe og kaker i kirkestua. Neste gang danner kanskje den nye salmeboka utgangspunktet for en tilsvarende kveld.

1/5 (DSC_0002.jpg)
2/5 (DSC_0006.jpg)
3/5 (DSC_0011.jpg)
4/5 (frode.jpg)
5/5 (ingress.jpg)
Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode