Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 79680b8a0ef2511a957edf04f5dc6427

Vi synger og spiller julen inn i Sylling kirke

For snart tredve år siden startet arrangementet som er med på å rulle jula i gang Sylling.

Som vanlig var det organist Reidun Søbstad som hadde hadde satt sammen programmet, som vekslet mellom sang fra menigheten og diverse musikalske framføringer av lokale aktører i koret . Først ute var Sylling sangkor med obligatoriske gjengangere som skulle fundamentere julestemningen blant de frammøtte. Men ny av året var ”Himmel i min famn”, udødeliggjort av Carola, men nå altså på julerepertoaret til Sylling sangkor. Dessuten ”Glade jul” i et fint Paul Blix arrangement.

Vi savner Sylling og Oddevall skolekorps, men førjulstida er travel, og korpset var opptatt på annet hold. Likevel fikk vi noen smakebiter derfra som viste at det der fins musikanter på et høyt musikalsk nivå. Tina Romuld og Kristine C. Lindgren og har begge hatt en strålende musikalsk utvikling gjennom mange års deltakelse i korpset. Selv om de begge har gått av for korpsaldergrensen, er de tydelig at de har fortsatt har fløytespill på hverdagsrepertoaret. Fløytedueten imponerte stort.

Klarinettduetten med Ida Fuglerud og Ingvild Berget, har tidligere i år utmerket seg i Buskerudmesterskapet i ensemblespill. I kirken fikk vi høre hvorfor. Saksofonduetten med Anders Abelseth og Mari Berget gjorde det også bra i Buskerudmesterskapet, og de to fulgte opp med presist og fint spill også nå.
Toraderne viste at de på ingen måte er for nedadgående Friskt og godt fra jentene og gutta som helst identifiseres med Øverskogen.
Takk for musikken, og vi minner om at julbudskapet formidles med sang og spill ukene framover, og best blir det gjort i kirken.

Forrige artikkel:GråtasstunetNeste artikkel:Sterk prestasjon av Martin
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 4. desember 2006 12:47: Torbjørn Berget
Det skrives at Sylling og Oddevall skolekorps savnes og det burde være klart for de fleste at den første søndagen i advent tennes julegrana med adventskonsert av korpset etterpå. Så vidt meg bekjent har dette en lengre tradisjon enn "vi synger og spiller julen inn".
Nok om det, poenget er at det er helt utrolig at man, i ei bygd som Sylling, ikke greier å legge to slike arrangementer på to forskjellige datoer. Dette medførte at de som ønsket å delta på begge deler måtte prioritere, og det gjør at begge arrangementer får mindre besøkende enn de i utgangspunktet kunne hatt. Synd at det skal være så vanskelig å få til dette, når man har fått det til i alle tidligere år.
Bedre lykke neste år - første søndag i advent er reservert julegrantenning og adventskonsert med Sylling og Oddevall skolekorps.
Tirsdag 5. desember 2006 11:59: Thorvald Lerberg
Kjenner problemet fra da jeg selv var aktiv i musikken. Helt enig i det du skriver Torbjørn. Men det er lov å savne.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode