Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 828db4a85a3e76bd205a0d5ef755703c

Førjulsjarm

Antistress - sjarme - varme og vellyd som beveget. Jan Kristian Hverven og Ingeborg Soot bidro var blant mange som bidro til en fin førjulskonsert i Sylling kirke.

Førjulskonserten i Sylling kirke 9. desember ble et inderlig møte med hyrder og lam, piano og stemmeprakt som overdøvet både ubakte julekaker og upussa sølv.

Sylling sangkor, Ingeborg Soot (sang), Sylling Supersprell (sang/dramatisering), Barnas Julesangkor i Sylling, Jan Kristian Hverven (sang) og Eli Nesse (piano) drysset julestemning og juleglede over Sylling. En førjulskonsert med stående applaus!

Long time ago
Det er helt mørkt i den velfylte kirken. Klokken er seks. Nakkehårene vibrerer. Noe skjer bakfra. To hyrder med sine små lam lister seg stille over kirkegulvet, inntar koret og musestille finner flokken ro i den kalde natten. Publikum sjarmeres av Sylling Supersprell. Sammen med Ingeborg Soot synger de om long time ago og if I were a shepherd. Eli Nesse på piano – stille, vakkert, mykt! Og publikum grøsser med de små lammene, ikke av kulde – men av ren henrykkelse. Dramatiseringen av juleevangeliet gir opptakten til en glitrende musikalsk opplevelse. For det ble så visst mer vellyd denne desemberkvelden.

Eli Ness (tv) og Ingeborg Soot.

Julefryd
Ingeborg Soot har trollbundet Syllingfolk utallige ganger. Liten og lys og vakker sang hun seg inn i hjerter og sjeler. Og nå gjorde hun det igjen. Den klokkeklare røsten stimulerte både øreganger og stressa julehjerner. Henførte, lett duvende, målløse og tafatte mottok vi julebudskapet hennes. Hun ga oss et julelys, en julestjerne og et julehjerte.

Sammen med Barnas Julesangkor i Sylling dro Ingeborg oss inn i et julevarmt modus.

Men det var kanskje Mitt hjerte alltid vanker som fikk publikum til å gispe. Sammen med Jan Kristian Hvervens barytonrøst tryllet de frem julesangen - og vi som hørte på kjente at Nidarosdomen og Trefoldighetskirken og Oslo Domkirke ble små og usynlige. Rød og julekul treffer Ingeborg oss med kaskader av toner som pirrer nerverøttene – usigelig vakkert. Jan Kristian dobler opplevelsen, flyter fra det teatralske til ro.


Og Sylling sangkor briljerer – hver gang – og spesielt søndag kveld. De yter salig fred og kryper lykksalighet oppover ryggradene. Flerstemte toner glitrer mot lysekronene og arrangementene kler både Glade Jul og Jul Jul strålande Jul med ekte juleglede. Her med solist Ingeborg Soot.

Pianoet er bakteppe hele kvelden. Eli Nesse trakterer hvite og sorte tangenter – eminent leder hun stemmene – allsangen. En mesterlig prestasjon!

En julekonsert – helt uten amerikaniserte reinsdyr. Ja takk! Etter Jan Kristians "O helga natt" , fulgt av Ingeborg og Sylling sangkor, runget applausen – stående – entusiastisk.

– Fantastisk flott, kvitterer Birgit Bellen. Kari Jørstad er helt utafor. – Jeg har tårer i øynene, smiler hun. Og artistene selv er strålende fornøyd med både konserten og fulle kirkebenker.

Det ble myrra så det holdt denne søndagskvelden i Sylling. Julen er her, gleden er stor – glem alle mørke tanker – for en optimistisk start på julefeiringen.

Forrige artikkel:Lier før og nåNeste artikkel:Mistet last på E18
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode