Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Førjulsjarm

Antistress - sjarme - varme og vellyd som beveget. Jan Kristian Hverven og Ingeborg Soot bidro var blant mange som bidro til en fin førjulskonsert i Sylling kirke.

Førjulskonserten i Sylling kirke 9. desember ble et inderlig møte med hyrder og lam, piano og stemmeprakt som overdøvet både ubakte julekaker og upussa sølv.

Sylling sangkor, Ingeborg Soot (sang), Sylling Supersprell (sang/dramatisering), Barnas Julesangkor i Sylling, Jan Kristian Hverven (sang) og Eli Nesse (piano) drysset julestemning og juleglede over Sylling. En førjulskonsert med stående applaus!

Long time ago
Det er helt mørkt i den velfylte kirken. Klokken er seks. Nakkehårene vibrerer. Noe skjer bakfra. To hyrder med sine små lam lister seg stille over kirkegulvet, inntar koret og musestille finner flokken ro i den kalde natten. Publikum sjarmeres av Sylling Supersprell. Sammen med Ingeborg Soot synger de om long time ago og if I were a shepherd. Eli Nesse på piano – stille, vakkert, mykt! Og publikum grøsser med de små lammene, ikke av kulde – men av ren henrykkelse. Dramatiseringen av juleevangeliet gir opptakten til en glitrende musikalsk opplevelse. For det ble så visst mer vellyd denne desemberkvelden.

Eli Ness (tv) og Ingeborg Soot.

Julefryd
Ingeborg Soot har trollbundet Syllingfolk utallige ganger. Liten og lys og vakker sang hun seg inn i hjerter og sjeler. Og nå gjorde hun det igjen. Den klokkeklare røsten stimulerte både øreganger og stressa julehjerner. Henførte, lett duvende, målløse og tafatte mottok vi julebudskapet hennes. Hun ga oss et julelys, en julestjerne og et julehjerte.

Sammen med Barnas Julesangkor i Sylling dro Ingeborg oss inn i et julevarmt modus.

Men det var kanskje Mitt hjerte alltid vanker som fikk publikum til å gispe. Sammen med Jan Kristian Hvervens barytonrøst tryllet de frem julesangen - og vi som hørte på kjente at Nidarosdomen og Trefoldighetskirken og Oslo Domkirke ble små og usynlige. Rød og julekul treffer Ingeborg oss med kaskader av toner som pirrer nerverøttene – usigelig vakkert. Jan Kristian dobler opplevelsen, flyter fra det teatralske til ro.


Og Sylling sangkor briljerer – hver gang – og spesielt søndag kveld. De yter salig fred og kryper lykksalighet oppover ryggradene. Flerstemte toner glitrer mot lysekronene og arrangementene kler både Glade Jul og Jul Jul strålande Jul med ekte juleglede. Her med solist Ingeborg Soot.

Pianoet er bakteppe hele kvelden. Eli Nesse trakterer hvite og sorte tangenter – eminent leder hun stemmene – allsangen. En mesterlig prestasjon!

En julekonsert – helt uten amerikaniserte reinsdyr. Ja takk! Etter Jan Kristians "O helga natt" , fulgt av Ingeborg og Sylling sangkor, runget applausen – stående – entusiastisk.

– Fantastisk flott, kvitterer Birgit Bellen. Kari Jørstad er helt utafor. – Jeg har tårer i øynene, smiler hun. Og artistene selv er strålende fornøyd med både konserten og fulle kirkebenker.

Det ble myrra så det holdt denne søndagskvelden i Sylling. Julen er her, gleden er stor – glem alle mørke tanker – for en optimistisk start på julefeiringen.

Sylling Sylling kirke Sylling sangkor

Flere saker fra arkivet

Et lys i mørketida

Ingeborg Soot fra Sylling er solist under julekonserten med Frogner kirkekor og Lier janitsjar i morgen.

Sangtalentet fra Sylling

Årets vinner av Haugestadstipendet, Ingeborg Soot, sang før hun kunne snakke reint --

Kirken, en scene for lokale musikere

Kirken har fra gammelt av vært en scene for lokale musikere som vil bruke sitt talent til å bistå musikalsk ved gudstjenester og andre arrangementer i kirkens regi.

Vakkert i skogen

Ingeborg Soot utgjorde for kor og orgel da menighetene i Sjåstad og Sylling i dag trosset regnbygene og holdt gudstjeneste i Maidalen.

Juleftan

Roen senker seg over bygda. Noen er alt midt mellom gavene og ribba

Synger og spiller jula inn i Sylling

Arrangementet har holdt det gående i 29 år - minus ett.

Strikkecafè i Sylling

Tirsdag 8.nov. oppfordrer vi til å ta med håndarbeid og komme til en uhøytidelig konsert i Sylling skoles aula.

Blir det musikal?

- Det blir i alle fall noe for alle, enten du vil synge, danse eller spille, sier Marianne Linnerud (bak) og Roy Andrè Johansen til Barneteatergruppa i Sylling på sesongens første øvingskveld.

Priskveld på Haugestad

I dempet belysning og med prisvinnernes familier godt representert i salen delte ordfører Ulla Nævestad torsdag kveld ut Liers to gjeveste priser, Kulturprisen og Haugestadstipendet.

Vi glemmer aldri

Med det britiske flagget i bakgrunnen holdt 16 år gamle Ingeborg Soot en flott tale ved krigsgravene i Sylling

Vil engasjere barn og unge

Det er et av de feltene som engasjerer mest for sangstudent Ingeborg Soot (19), Sylling, yngste medlem i de nye menighetsrådene i Lier for 2011-2015. Vi presenteret her en fullstendig navneliste etter valget.

Aktiv sommer på Solberg

For tredje året på rad inviterer Siri Kitt Nævestad og Ingeborg Swang Sylling til leiruke for barn på gården, og Ola og Marthe med dyrene gleder seg --

Magnolia i solid harmoni

Den årvisse jazzkonserten i Sylling kirke ble igjen en suksess. Magnolia Jazzband og vokaltrioen Solid Harmony blåste liv i ihuga jazzhjerter mandag kveld.

Livlig på Solberg Gård

Nærkontakten med husdyra var en viktig del av programmet, da Ingeborg Swang Sylling (på bildet) arrangerte sommerleir i forrige uke.

Med hjertet fylt av velkommen

Det var sånn vi følte det, vi som var til stede, da Ole Johan Stokstad ble innsatt som ny sogneprest i Sjåstad og Sylling i dag.

Førjulskonsert i Sylling kirke

Ja, så er plutselig adventstida her igjen! Men ikke fortvil, jula kommer uansett hvor mye vi får gjort eller ikke.

Elvis på Sjåstad

”If I can Dream” med The Brothers in Law" og Sylling sangkor slo an i Sjåstad kirke søndag kveld.

Elvis – sound alike

Søndag kommer Brothers in Law til Sjåstad kirke med forestillingen If I can Dream.Med seg har de Sylling sangkor som også vil ha en avdeling fra eget repertoar.

Sang og medaljer

Et lite, men trofast og godt publikum var til stede i Sylling kulturhus da Sylling sangkor holdt sin høstkonsert der søndag kveld.

På tabelltoppen

Ingeborg Abelsen (bildet) scoret tre mål, da Liungens sjuerlag vant sin andre kamp på to rad i høståpningen

Opplevelsesrik leiruke på Solberg gård i Sylling

Ingeborg S. Sylling og barna fikk fruktkurv av Liernett

Improvisasjon og kreativitet

- Vi skal gi "smakebiter" fra forestillingen "jakten på Sylling-skurken" i morgen på Union scene, forteller instruktør Kjell Kristensen.

Sylling sangkor 1974-2004

I Aulaen på St. Hallvard hadde over 300 mennesker i går kveld løst billett til jubileumskonserten til Sylling sangkor. De fremmøtte ble servert et variert repertoar, mye god sang og musikk og mang en god latter.

Kultursjefen hilser

Hyggelig hilsen til Liernett fra kultursjef Ingeborg Rivelsrud

Vårkonsert

Sylling sangkor med gjester holder søndag vårkonsert i Sylling skoles aula.

Vi synger og spiller julen inn i Sylling kirke

For snart tredve år siden startet arrangementet som er med på å rulle jula i gang Sylling.

Førjul i Sjåstad folkekirke

Det er unga fra Vestre Lier som har kammertonen når jula synges og spilles inn i Sjåstad kirke

Julaften på to kvadrat

- I disse dager frekventerer vi loft og kjeller - på leit etter pappesker - velfylte av glitter og stas.

Om å stå i kor

Og akkurat nå helst i Syllling Sangkor. Alle liker sang, men færre og færre ønsker å synge

Lier Kammerkor i Frogner kirke

Vakker og stilig førjulskonsert

Klokka 20.00 - 10.09.07- 2007

Valglokalet i Sylling stenger

Salmekveld

Salmekveld med ønskekonsert ved ukas begynnelse i Sylling kirke.

Julekonsert i Sylling kirke

Orgelkomiteen arrangerte konsert til inntekt for nytt orgel. Med på konserten var sangerne Bjørnar og Maria Spydevold med pianisten, Terje Norum og Sylling Sangkor med dirigent Anne Lise Solheim

Pomp og prakt i Lier

Oppkjøringa i gang til promenadekonsert

Kirkevalget 2009: Sylling

Presentasjon av Sylling menighets kandidater til menighetsrådsvalget

Stor stimulanse for Sylling

- Silje Bæra Hørthe er en av de lokale forbildene som fikk stipend etter Jordbæreventyret" i sommer. Ingeborg Lien, leder av elevrådet ved Sylling skole overrakte sjekken.

Sylling Sangkor og Lier Janitsjar i Frogner kirke

Alle kor og korps med litt respekt for seg selv arrangerer julkonserter. Noen ganger holder de konsert sammen, slik tilfelle var i Frogner kirke 11. desember.

Påsken i ord og toner

Tranby kirke, søndag 30.april 2006

Strålende jubileumskonsert!

Liunggjengen feiret 15 år med kanonkonsert i Aulaen i Sylling. For første gang la gruppen en konsert til den nordlige delen av bygda, og folk i Sylling fylte storstua. Der ble de servert et variert og underholdende show – over 2 timer fullpakket med høydepunkter.

Frogner Kirkekor inviterer

Fulle kirker ventes julaften, og Frogner kirkekor innleder med sin tradisjonelle Førjulskonsert Lillejulaften i bygdas eldste kirke, Frogner kirke.

Koropplevelse torsdag kveld

Musikkinteresserte bør finne veien til Frogner menighetshus (på bildet th) når Frogner kirkekor presenterer et korverk som vakte stor begeistring, da det ble uroppført like etter krigen i svensk radio.

Stemning i vintermørket

Sylling Sangkor starter jubileumssesongen med å ta med seg korvenner i bygda og inviterer til konsert i Frogner kirke.

Håndballfinaler i Sylling

Søndag 13. april spilles finalene i Sør-Norge Cupen i Syllinghallen

Julevandring og konserter på tredje adventsøndag

Søndag kveld var det var fakkelvandring til Øvre Hval, og det var julekonserter i Tranby kirke. Publikum sluttet som vanlig godt opp om arrangementene.

Sylling sangkor drar til Drammen

Sylling sangkor gjorde felles sak med korene Kor-Ona fra Sande og Fønix fra Drammen og holdt konsert på Harmonien i Drammen. Og på programmet stod pop fra forrige århundret.

Kommer du?

Sylling sangkor har invitert Hennummusikken og Konneud musikkorps til aulaen på Sylling skole mandag 10. mars kl.19.15.

Sylling Ysteri - Kilder

Kilder

Med lokalsamfunnet i ryggen

Ingeborg Soot fikk Haugestadstipendiet for to år siden. I høst er det klart for en ny tildeling.

Kanskje julas mest innholdsrike konsert i Frogner kirke

- og det med bare lokale krefter.

Flott utsikt

Fra ukens kulturminnepost kan du se helt opp til Sylling og til Hurumlandet.

Høy nissefaktor

Etter flere års nedskjæringer på julegøy og nissesprell var det duket for et da capo i Sylling sist søndag.

Vårkonsert

Hennummusikken, Sylling sangkor og Konnerud Musikkorps med konsert i Sylling skoles aula 10. mars

Liunggjengen

Liunggjengen med flott vårkonsert. Den beste noensinne, var det mange som sa

Korkonsert med stort spenn

Sylling sangkor med gjester hadde våkonsert i Sylling skoles aula

Julekonsert med Lier Kammerkor

Nydelig sang i småformatsjangeren

På Hamar med slakt

Nei, på ingen måte og langt derifra. Snarere tvert i mot

På førsteplass igjen

Den nye bibeloversettelsen inntar enda en gang førsteplassen på bestselgerlista. Siden lanseringen i oktober har Bibelen figurert på lista hver eneste uke.

Daglig leder i Sylling IF?

Et arbeidsutvalg vil vurdere ansettelse av daglig leder i 50 prosent stilling.

Tre kor synger ut

Alle fra Lier - og alle i Frogner kirke

Sylling sangkor 30 år

Koret starter jubileet med stor kirkekonsert i Sjåstad kirke onsdag 10. mars. Dit har koret fått med seg Røyken pikekor og Hokksund mannskor, så aldersperdningen er god. Og slik skal det være i kormiljøet. Korene har et variert og spennende program, og konserten vil inneholde mye for alle sangglade.

Mangfoldig fritid i Lier

Kan din organisasjon kunne tenke seg å delta på kulturminnedagen på bygdetunet søndag 14. september, spør kultursjef Ingeborg Rivelsrud

Adventskonsert i Sylling kirke

Nå heter det ikke lenger «vi synger og spiller jula inn», men et navnebytte betyr lite hvis innholdet er det samme.

Juletid er kirketid

Skal du i kirken i jula? Her finner du en enkel oversikt

Sylling IF J13 jublet i Ekneshallen

Sylling IF J13 vant over Solberg 21-14.

Frogner Kirkekor synger jula helt inn

Antakelig den beste ”Glade jul” jeg har hørt hittil i år

Jazz i Sylling for 21. gang

Magnolia Jazzband, med solist Anne Marte Slinning, leverte som forventet til et entusiastisk og trofast publikum.

Stille time på Lierdagene

Lørdag den 9. juni kl. 23.00 i Frogner kirke

To korps og kor i aulaen på Sylling skole.

Hennummusikken og Glassverket besøkte Sylling sangkor en mandagsettermiddag midt i snøsmeltinga.

Verdens beste barnekor på Vestsida

Det fikk vi høre vi som i år var med å synge og spille julen inn i Sjåstad kirke.

Julekonsertene til Hennummusikken

Hennummusikken tok med seg musikkvenner og et entusiastisk publikum og fylte Tranby kirke to ganger sist søndag.

Sang og musikk i Lierbygda

Her finner du ytterligere fire steder der du kan få med deg stemningen når julegrana tennes.

Jomfru Maria og Vice Versa

Søndag kveld ble 116 betalende publikummere i Sjåstad kirke hensatt helt tilbake til det 14. århundre.

Lier Kammerkor med mangfoldig konsert i Sjåstad kirke.

I snart 30 år har Lier Kammerkor gitt oss julekonserter av ypperste klasse. Årets julekonsert i Sjåstad kirke var ikke noe unntak i så måte. En drøy time med Kammerkoret var i snaueste laget. For repertoaret var så variert og uensartet at vi gikk ut i den mørke førjulskvelden med et ønske om å høre flere variasjoneer over julebudskapet .

I fokus på Ullevaal i dag

Dommerne Odd Arne Vangen (tv på bildet) og Kristoffer Helgerud er godt forberedte til dagens kamp mellom Vålerenga og Aalesund

Kirkekonsert - Sylling sangkor 30 år

Onsdag var det konsert i Sjåstad kirke med Røyken Pikekor og Hokksund Mannskor som gjester.

Erlend Almaas minnespris

Jonas Mindt Soot vant Erlend Almaas minnespris 2005

Stor konsert i Tranby kirke

Søndag holdt Hennummusikken sin tradisjonelle julekonsert i Tranby kirke. Det var forresten to stykker, og fulle hus begge gangene.

Big Chief Jazzband og Kor-90 i Frogner kirke

I begynnelsen var ordet, heter det. Men i kirkelig sammenheng har det musikalske tonefølget vært til uvurderlig hjelp for å få budskapet ut til folket. Og selv om nye musikkformer historisk sett ofte ble bannlyst av samtida, trosset de gjerne verbale forbud fra øverste geistlig hold, snek seg opp gjennom plankene i kirkegulvet og tok menighetene med storm. Skal vi si at konserten søndag kveld i Frogner kirke viser at kirken er en grasrotbevegelse?

Den livgivende sangen

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling

Korps og kor i Sylling

Konnerud musikkorps, Hennummusikken og Sylling sangor i aulaen på Sylling skole

Promenadekonsert

Lier Janitsjar, Vice Versa og Sylling sangkor med musikkfest i Aulaen på St. Hallvard. Med seg har de solistene Cecilie Schilling og Birger Egge Hoveid.

Jordbæreventyr på dugnad

- Vi er strålende fornøyd, en suksess i år igjen kvitterer festivalsjef Fredrik Bretting Trolsrud. JordbærEventyret i Sylling ble denne gangen litt fuktig men mest festlig. OPPDATERT: Enda flere bilder

I kirken i jula?

Her er oversikten over hva som skjer når og hvor

Kjempebra for Sylling IF

- Vi har stor tro på at jobben hans vil bli en stor lettelse for oss tillitsvalgte, sier leder Hanne M. Gravdal etter at Odd Arne Vangen ble ansatt som daglig leder i foreningen.

Gripende øyeblikk

Kjell Treffen og kona Margaret var med og overrakte Månedens blomst til redningsmennene på "Brannvakta" i Sylling

Hvem vinner spurten?

Det er satt på spurtpremie når verdenseliten i Glava Tour gjennom Sylling på 17. mai.

Endelig program for Lierdagene

Det endelige programmet for Lierdagene 2011 er klart.

Gode ord og vakre toner i marka

Friluftsgudstjenesten ved Dammyrdammen på søndag ga de frammøtte en fin opplevelse --

Håpet lever

Tumaini group imponerte i Sylling

Dugnad på Altanåsen

Med rekkverk på dagsorden

Forsterkning til Lier Cats?

Som kaptein for Tromsø Innebandyklubb har Ingeborg Susanne Abelsen Sæther fra Tranby hatt stor suksess

Varierende resultater fra Lierlagene i Petter Wessel- cup (håndball)

- Vi var ustabile og motstanderne var gode, sier Christoffer Holmen (Reistad 15) på telefon.

Velkommen til gårds, biskop

Onsdag ønsker sogneprest Frode Askekjær biskop Laila Riksaasen Dahl velkommen til gårds og til Sylling.

Lier kulturskole med sommerkonsert

Fredag holdt Lier kulturskole sommerkonsert i Sylling skoles aula

Sylling sangkor med lokalsang

Det er viktig at et kor markerer seg i lokalmiljøet

- Får mer enn du gir

Det er drivkraften for Randi Kristine Stustad Grøneng som har ledet tirsdagskafèen for eldre hele 924 ganger over 21 år i Sylling