Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Magnolia i solid harmoni

Den årvisse jazzkonserten i Sylling kirke ble igjen en suksess. Magnolia Jazzband og vokaltrioen Solid Harmony blåste liv i ihuga jazzhjerter mandag kveld.

Allerede en time før de første tonene svingte, strømmet det folk til – flest liunger og spesielt syllingdøler – men drammensere, askerbøringer og bæringer ble også observert. Ute var augustværet vått – inne i kirken lokket store stemmer og glade instrumenter frem sol og varme – spontan applaus satt løst – og unge og eldre duvet til rytmer fra gospel og ekte New Orleans Revival Jazz. De ca 220 fremmøtte dette året fikk mer enn de kom for!

Velklingende tradisjon

I over 20 år har Magnolia Jazzband funnet veien til Sylling. En kveld i august – hvert år – fylles kirkebenkene opp med forventningsfullt publikum. Jazzen som ble formidlet mandag kveld har sitt utspring fra tradisjonell jazzmusikk og Rythm’n Blues. Magnolia er et av få band som spiller denne stilarten – og de gjør det så inderlig, så lekent – så rått og nakent.

Georg Reiss på klarinett og saksofon briljerte. Til tider var gåsehuden aktivt i giv akt. Vi kjente igjen flere melodier – bl.a. ”Danny Boy” – og Reiss forklarte at mange låter gjennom tidene har fått nye, religiøse tekster for å passe til gospelsjangeren.

Når vokalistene tro til side sang klarinetten videre, sårt og forsiktig. Den pakket oss inn i bomull og grep oss med ynde.

Jazzens nasjonalsang “You know what it means to miss New Orleans,” vevde sammen alle jazzens elementer. Klarinetten igjen – myk som fløyel. Trompeten til Anders Bjørnstad tryllet et tonefølge ut av messingkonstruksjonen – og den ramlet inn i øret med velbehag. Så overtok Børre Frydenlund. Banjoen hans inviterte til en rusletur gjennom deler av denne balladen – og publikum elsket det – at noen strenger kan være så melodiøse, var nesten i overkant vakkert på en mandagskveld. Og kontrabassen skalv i vellyd – Sebastian Haugen-Markussen trakterte trekassen sin med magiske fingre. Særlig da ”New Orleans is great” ble fremført, levde strengene hans livet helt ut og han bidro sterkt til å gjøre oss kjent i byens gater.

I bakgrunnen pisket trommeslageren. Torstein Ellingsen rulet og satte ny trommestandard. Gjennom flere numre drev han publikum til randen av lykke – tilbake igjen til intim lytting for så å sjonglere med følelseslivet vårt. Noen ganger trodde vi han var ferdig – han hang bakpå – for så å komme virvlende igjen og igjen og igjen. Ren og skjær poesi!

Solid harmoni

Magnolia harmonerte alene – men du verden som de samklang med Solid Harmony. Trioen med Topsy Chapman i spissen oste av glede, kjærlighet og stemmeprakt som rørte dypt. Publikum favnet dem - og da Topsys selvkomponerte ”New Orleans is great” smøg seg nedover kirkegulvet og inn over benkeradene – vandret vi med! Med lekende rytmer og et stemmeregister som New Orleans selv, luktet vi jazz hele gjengen.

Ydmykt, med innlevelse finner Håkon Gjesvik alltid de riktige tangentene på pianoet sitt. Han driver oss over kanten av tilfredshet med skiftende takter, dundring, fløyel – som bare han kan. Og dypt bukker han hver gang klappsalvene kvitterer hans dominans. Og publikum gynget med – every day låt det litt tafatt fra oss – Topsy mente det nok mer.

Gunnar Gotaas er sjefen sjøl. Han startet Magnolia Jazzband for nøyaktig 40 år siden. Med sin trombone skapte han magi. Da de spilte ”So soft your goodby” knøt det seg i både mage- og halsregioner. Balladen påkalte våre smil, gyngende skuldre og små sukk og mange kjærlige blikk. Såre toner – melankoli – blå minutter – wow – for en formidlingsevne.

Et henrykt publikum vugget seg gjennom gospels og New Orleans-jazz – og for ikke å glemme vaffel og kaffeservering utenfor kirken. Det var Sylling Menighetsråd som besørget aftenens fysiske føde.

Og som den sannsynligvis eldste publikummeren entusiastisk bedyret: ”Jeg er 96 altså og har kjørt hit selv – for dette blir man rett og slett lykkelig av. Det er kjærlighet skjønner du – det er ånd i denne musikken. Lett på foten, dog mellom to skistaver gikk hun ut i mandagskvelden med litt mer halleluja, eller noe sånt, i hjertet enn da hun kom.

Sylling Sylling kirke

Flere saker fra arkivet

Tradisjonell jazz i tråd med tradisjonen

Magnolia Jazzband gjester Sylling kirke mandag 20. august.

Jazz i Sylling for 21. gang

Magnolia Jazzband, med solist Anne Marte Slinning, leverte som forventet til et entusiastisk og trofast publikum.

Magnolia Jazzband i Sylling

Det er godt mulig det fins grunner til ikke å like tradjazz, men et stort antall liunger har brukt 20 år på musikken uten å finne en eneste en

Førjulsjarm

Antistress - sjarme - varme og vellyd som beveget. Jan Kristian Hverven og Ingeborg Soot bidro var blant mange som bidro til en fin førjulskonsert i Sylling kirke.

Søk stillheten

Hva med å kombinere trim og lokalkunnskap? ---

Varierende resultater fra Lierlagene i Petter Wessel- cup (håndball)

- Vi var ustabile og motstanderne var gode, sier Christoffer Holmen (Reistad 15) på telefon.

Liers G15 og J14- lag til åttendelsfinale

Petter Wesselcup i håndball.

Jazz i Sylling

Ønskereprise med Magnolia jazzband i Sylling kirke

Konserten som ikke vil dø

Tradjazzen har solid rotfeste i Sylling. Slik var konklusjonen etter at Magnolia Jazzband i år besøkte bygda for 15. gang. Først med en svingende kirkekonsert for en mer enn fullsatt kirke, så profankonsert på plenen til Turid og Simen Myhrene.

Et helseaspekt

Slik omtaler Arne Ask ukas post som befinner seg på Fosskollen

Jomfru Maria og Vice Versa

Søndag kveld ble 116 betalende publikummere i Sjåstad kirke hensatt helt tilbake til det 14. århundre.

Et prikkfritt arrangement

Liernetts håndballekspert Torbjørn Hauge (på bildet) oppsummerer Sør-Norge Cupen i Syllinghallen

Jazzfolket i Sylling inviterer

Magnolia jazzband med solist Anne Marte Slinning spiller i Sylling kirke tirsdag kveld.

Ulla tilbake på krakken

Når det nærmer seg sommer tar ordføreren nok en gang med seg krakken sin ut i Lier for å møte liungene.

Flott konsert i Sylling

Magnolia Jazzband med Lillian Bouttè i Sylling kirke

Fikk fornyet kreftene

Ut fra bildene å dømme var det god drikke å få på Jon Sands drikkestasjon på Lelangen --

Liungens jenter 12 i aksjon på Konnerud

Søndag ble Konnerud jentefestival arrangert, og Liungen markerte seg

King of Snow

I helgen ble det gjennomført enduroløpet King of Snow 2007 på andre året. Løpet samlet hele 250 løpere fra hele landet, og er med dette landets største enduroarrangement. Løpet ble nok en gang en kjempesuksess for arrangør Meren Auto ATV.

Besøk Bygdetunet på søndag!

Det er masse kulturtilbud for hele familien søndag 14. september når Kulturminnedagen arrangeres

Bli kjent i Merenmarka

Arne Ask forteller her om Ukas post som ligger på setervollen Haskollsetra ---

Blir det musikal?

- Det blir i alle fall noe for alle, enten du vil synge, danse eller spille, sier Marianne Linnerud (bak) og Roy Andrè Johansen til Barneteatergruppa i Sylling på sesongens første øvingskveld.

17 år med fulle hus.

Magnolia Jazzband spilte tidligere denne uken for 17 gang i Sylling. Det har for lengst blitt tradisjon at det populære jazzbandet tar med seg en internasjonal stjerne og spiller en kveld i Kirka.

Finn ukas post!

Omkring i Liers skogsmarker vil det gjennom 26 uker i sommer bli hengt opp en postkasse med ei bok oppi ---

Gir regelmesssig mosjon

"Ukas kulturminnepost" har både et helseaspekt og et lokalhistorisk moment i seg.

Julevandring og konserter på tredje adventsøndag

Søndag kveld var det var fakkelvandring til Øvre Hval, og det var julekonserter i Tranby kirke. Publikum sluttet som vanlig godt opp om arrangementene.

Tiger Rag i Midtstua

Hennummusikken med sin dirigent, Georgi Deltchev, skal bidra til folkeliv og god stemning når Anette Sagen og de andre kvinnehopperne skal kjempe om medaljer under VM på ski.

Liunggjengen

Liunggjengen med flott vårkonsert. Den beste noensinne, var det mange som sa

Elvis – sound alike

Søndag kommer Brothers in Law til Sjåstad kirke med forestillingen If I can Dream.Med seg har de Sylling sangkor som også vil ha en avdeling fra eget repertoar.

Et flott utsiktspunkt

Markatraverne har god tid til å finne denne kulturminneposten før den tas ned.

Innsikt i gamle industri

Arne Ask forteller her om ukas post som er plassert på Skakkleivåsen

Liung på TV i kveld

Med seier mot Sogndal i kveld vil Thomas Sørum og FK Haugesund klatre opp kvalifiseringsplass for eliteserien

I fokus på Ullevaal i dag

Dommerne Odd Arne Vangen (tv på bildet) og Kristoffer Helgerud er godt forberedte til dagens kamp mellom Vålerenga og Aalesund

8 kilometer søle

Lørdag 3. mars ble det avholdt ATV Enduroløp i Aurskog Høland. Løypa var hele 8 km lang i mye søle.

Bestekompiser på to forskjellige lag

Lars (tv) fra Frisk, Asker og Simen fra Asker SK har holdt sammen siden de begynte i barnehagen --

Tut og kjør

Ukens gjesteskribent ser rødt i møte med uvørne bilister på vei gjennom Lierdalen.

Hei alle sammen!

- Kronprinsen viser en imponerende evne til å møte elevene, sier rektor Unni Aadalen etter hans besøk på St Hallvard Videregående skole der temaet var verdighet.

Sorry, Anthony!

Men du var strålende og mange av oss ble igjen sjarmert av spillet ditt og laget --

Vafler med jazz - eller omvendt i Sylling

Vafler med jazz - eller omvendt i Sylling Av Thorvald Lerberg At det kan bli penger av musikk er like kjent som det faktum at penger kan brukes på mange måter. I de 14 årene Magnolia Jazzband har hatt sensommerkonserter i Sylling, har overskuddet vært bra.

Fjolls til fjells

- Hva i all verden er den greia med å dra til fjells midt på våren? Det spørsmålet stiller vår gjesteskribent Elisabeth Thomte Edvardsen.

Litt for en hver smak

For 10. året på rad arrangerer Lier sanitetsforening og Lier Janitsjar, "Sild og Jazz" i Lier.

Strålende på Lierskogen

Balle Frost fikk fakket leketøysbanditten.

Tur til en gammel demning

"Ukas kulturminnepost" er satt opp ved Dammyrdammen ---

Signe Eira med miniutstilling på Hovedbibliotekets kultur- og bokkafé

Vi har et helt spesielt ansvar for holde den samiske kulturen i hevd her i landet. Signe Eira står utrettelig på for å gjøre oss opplerksom på akkurat det. På lørdag hadde hun rigget opp en miniutstilling på Hovedbiblioteket i Lierbyen.

Daglig leder i Sylling IF?

Et arbeidsutvalg vil vurdere ansettelse av daglig leder i 50 prosent stilling.

Jazz, soul, blues og sild

Lier Sanitetsforening og Lier Janitsjar kombinerer mat og musikk for 11. gang.

Strålende skiforhold

Strålende forhold møtte skiløperne i dag. I tillegg til løypene fra Kanada og ved Eiksetra er det er nå kjørt løyper både fra Gjellebekk og Kværner, melder løypebas, Anders Haverstad på løypetelefonen.

Sang og glede og fest

Korps og kulturskolen (her storbandet) med solister slo an tonen i Rådhusparken, da været letnet --

Et karrig skogsområde

Ukas post henges opp ved utsiktspunktet på Tverråsen

Skråsikkerheten og selvgodheten

Ukens petit er ved Torger Almaas, Sylling, skribent i Liernett

Improvisasjon og kreativitet

- Vi skal gi "smakebiter" fra forestillingen "jakten på Sylling-skurken" i morgen på Union scene, forteller instruktør Kjell Kristensen.

"You'll never walk alone"

Ukens petit er ved Torger Almaas, Sylling

På toppen, tross tap

Spa/Bra annonserte "opprykksfinale" for laget før kampen mot Konnerud i kveld

Se Lierdalen fra Hørtekollen

Ukas kulturminnepost finner du hvis du tar en tur opp til toppen på en av Liers eller mest kjente landemerker ---

Utgått på dato snart?

- Er juletrefestene for lengst bare blitt en pliktøvelse for de voksne?

Opplevelse, helse og historie

- "Ukas Post" har mange sider ved seg, skriver Arne Ask i sin omtale av ukas post ved Aschenbergsetra

Solistene imponerte

Det var inspirerende og fint samspill med Hennummusikken, da Tranby skolekorps innbød til en kort konsert onsdag kveld.

Utagerende prester

Ukens petit: Gjennom livet har jeg blitt kjent med flere utradisjonelle prester.

Magnolia og Maria Wright i Sylling

I går var det tradisjonell jazzkonsert med Magnolia jazzband og bluessangerinnen Marva Wrighti i Sylling kirke og på plenen til Simen Myhrene

Fullførte med stil

Øivin Narjord (th) ble hyllet for sitt 50. merke og naboen på Øverskogen i Lier, Einar Riis (tv), gikk meget sterkt i Birkebeinerennet.

Lierdagene: To uker igjen!

Den populære nedtellingskalenderen på LIERDAGENE.NO viser at det nå bare er to uker igjen til Lierdagene 2011. De siste brikkene faller på plass.

Sangtalentet fra Sylling

Årets vinner av Haugestadstipendet, Ingeborg Soot, sang før hun kunne snakke reint --

Superplate fra Remme Brothers Band

Lierbandet RBB setter seg selv på kartet med fantastisk plateprosjekt.

Flott utsikt

Fra ukens kulturminnepost kan du se helt opp til Sylling og til Hurumlandet.

Tur til Skjærsvannet i helga?

Halfdan Olaus Christoffersens beretning "Gjennom Lier-paradiset" er kanskje en av de mest fascinerende han har skrevet ---

Tar du utfordringen?

Gjør som ungdommene i Foreningen Norden gjorde på fredag. De mestret den 2,6 km lange turen opp juvet opp til Asdøltjern.

Håndball i helga- Interregional Serie 03-04/11-07

Liers J16 og G16 spiller i helgen interregional serie hjemme i Tranbyhallen / Syllinghallen

Julaften på to kvadrat

- I disse dager frekventerer vi loft og kjeller - på leit etter pappesker - velfylte av glitter og stas.

Jazz i Sylling

På grunn av dårlig kamerakapasitet og mangel på tid blir både bilder og reportasje fra bygdas årlige jazzbegivenhet svært mangelfull

God siste halvtime

- Etter at vi tok ledelsen 2-1 løsnet det, sa spillende trener John-Erik Loe Olsen (bildet), og Spa/Bra tok tre nye og forventede poeng

Håndballfinaler i Sylling

Søndag 13. april spilles finalene i Sør-Norge Cupen i Syllinghallen

Med hjertet fylt av velkommen

Det var sånn vi følte det, vi som var til stede, da Ole Johan Stokstad ble innsatt som ny sogneprest i Sjåstad og Sylling i dag.

Rebusløp med Røde Kors

Søndag 21. september er det igjen klart for årets rebusløp i Lier i regi av Lier Røde Kors.

Hvem er mest kjent av alle de 23.000 liungene?

Noen av Liers mest kjente personligheter savnes på listen over kjente liunger.

En kølabonn på Tangane

Ukas Kulturminnepost 20. august til 5. september ligger i Bømarka, rundt 3 km fra Kraft.

Jordbæreventyr på dugnad

- Vi er strålende fornøyd, en suksess i år igjen kvitterer festivalsjef Fredrik Bretting Trolsrud. JordbærEventyret i Sylling ble denne gangen litt fuktig men mest festlig. OPPDATERT: Enda flere bilder

Opplev Kjekstadmarka

Ukas post finner du ved nordenden av Stuvstjern

Fortsatt glatte veier

Det oppfordes spesielt til å kjøre forsiktig i svingene på de forholdsvis smale veiene i Lier.

Vennene - vår valgte familie

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Største vannet i Vestmarka

Sandungen i Vestmarka får "Ukas Post" i tiden 2. august - 11. august ---

This is Eastbourne

Business as usual in Eastbourne. Selvmordsbombere og oversvømmelser på øyriket har ikke knekt the good old Dunkirk- spirit’n

Slit gjennom 60 år

Ukas kulturminnepost går til en plass omgitt av steingjerder.

Kjempebra for Sylling IF

- Vi har stor tro på at jobben hans vil bli en stor lettelse for oss tillitsvalgte, sier leder Hanne M. Gravdal etter at Odd Arne Vangen ble ansatt som daglig leder i foreningen.

Ikke så forskjellig fra oss

Ukens petit er ved Torger Almaas, Sylling

- Vanskelig å ta medalje

Det sier Venke de Lange, som sammen med Terje Fugleberg, representerer Lier og Norge under EM i hundekjøring

Program for guttekonferansen

Hva skjer'a?

Virker samlende på bygdene

Nils Ole Oftebro har tro på den betydning St Hallvardspillet kan få for Lier og distriktet

Hva jeg husker fra høsten

- her jeg sitter på Toverudstranda?

Byggeskikk: Liers nye boliger

- Tidas rådende smaksoppfatninger setter sine spor, står det i Liers fremste bok om lokal byggeskikk gjennom tidene. Et besøk i bygdas nyeste boligområde bekrefter inntrykket. Se bildene!

Sterke sykkelprestasjoner

Liungene Eirik Langerud og Bjørn-Tore Kristoffersen Wik (på bildet) var begge fornøyde etter NM i terrengsykling i Trondheim i dag.

”Kunst rett Vest”

med alle ordførerne i ryggen!

Vant sin første pokal

Sylling IF s Jenter 12 reiste hjem med gode minner fra Starum Cup på Toten --

Finn ukas post!

- Utsikten fra området ved Kraftkollen (se kartutsnitt th) er verdt hele turen opp, skriver trimgeneral Arne Ask i Lierbygda O-lag

Finale i Leirdalen

Lier Motocrossklubb arrangerer Lierklassiker`n 2007 med, blant annet, innlagt Nordisk Mesterskap i klasssisk sidevogncross på lørdag og søndag.

Bursdagfeiring i skibua

Månedens Blomst for september ble overrakt "Gårdgutta" på onsdag kveld. Blomsten ble sendt videre til eldste "gårdsgutt, Nils Haugen, som hadde spanderte både kaker og drikke etter treninga på Årkvisla

Det nærmer seg seriestart for damelaget

Starter hjemme mot Hallingdal.

Babysang?

Har du lyst til å være med på babysang?