Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 153246bb9235a832f6be7c68a2d2b439

Byggeskikk: Liers nye boliger

- Tidas rådende smaksoppfatninger setter sine spor, står det i Liers fremste bok om lokal byggeskikk gjennom tidene. Et besøk i bygdas nyeste boligområde bekrefter inntrykket. Se bildene!

Smukt bebyggede Gaarder” heter en bok som var lokal bestselger for ti-tolv år siden. Tittelen er hentet fra Jens Essendrops observasjoner i Lier for 250 år siden, og innholdet er en grundig og godt illustrert gjennomgang av noen av Liers mange eldre og verneverdige bygninger.

Størstedelen av Liers bygninger er imidlertid av relativt ny dato, og nye hus dukker stadig opp rundt i bygda.  – Jeg er sikker på at boka vil være til glede og inspirasjon for alle som bygger og bor her i bygda, skrev daværende ordfører Ulla Nævestad i bokens forord. Vi tok turen til Stoppenkollen med boken under armen og kameraet i hånden for å se om gamleordførerens forventninger har slått til.

… og overalt tæt paa hinanden smukt bebyggede Gaarder (Jens Essendrop)

– I hvilken grad de skiftende stilidealene kommer til uttrykk i bebyggelsen, avhenger blant annet av geografi, økonomi og sosial stand (Smukt bebyggede Gaarder)

– Stilpreg blir ofte brukt til å beskrive og datere hus. Tidas rådende smaksoppfatninger setter sine spor – i enkle små detaljer som profilen i en vinduslist ….. (Smukt bebyggede Gaarder)

– Byggeskikkprisen gis til prosjekter som ved sin utforming og innpassing i sted og miljø bidrar til å heve den allmenne byggeskikk. (Lier kommune)

Byggeskikkprisen i Lier

Prisen skal ifølge Lier kommunes nettside deles ut annethvert år. ”Dersom juryen ikke finner fram til prosjekter de mener fortjener prisen, skal den ikke deles ut”, står det i statuttene.

 Ifølge oversikten på Lier kommunes nettside er ikke prisen utdelt siden 2007. Kan det ha manglet kvalifiserte kandidater de siste årene?

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode