Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 44f357107c41f58904ff3ba269361acf

Belønnet for innsatsen for Liers fremste kultursted

Sigurd Andresen fikk Månedens Blomst for atten års variert og nyttig dugnadsinnsats for historielag og bygdetun.

Da Sigurd Andresen ble pensjonist i 1987, hadde han over femti år i arbeidslivet bak seg, de første 36 årene i skogen og de siste 16 i Felleskjøpet. Som pensjonist tok han seg først av driften på egen gård i fem år, og deretter begynte han å se seg om etter noe annet. Det han fant, var Lier Historielag, som hadde bruk for folk som kunne ta et tak når gamle bygninger skulle ned og opp.

Det ble begynnelsen på et langvarig forhold, og den nå 90 år gamle Sigurd kan se tilbake på 18 års dugnadsinnsats for historielag og bygdetun.

Sigurd Andresen ruller inn hesjetråd. Sigurds innsats for historielaget begynte i 1992, da han var med på å ta ned Helgerudhuset, som nå fremstår på bygdetunet i den opprinnelige mørke fargen.

- Jeg har vært med på alt mulig på bygdetunet, sier han. Han minnes samarbeid med Guro og Martin Lausund og mange andre når bygninger skulle tas ned og flyttes fra forskjellige steder i bygda. Mest spennende var det å sette opp Heg Gjestgiveri etter at det var flyttet fra Heggtoppen. Da holdt det på å gå riktig galt høyt oppe på taket da en kran skulle løfte opp en av åsene. – Det var nære på, sukker Sigurd.

Opplevelsen skremte ikke, og Sigurd fortsatte med sine oppgaver. – Det er interessant å ta ned gamle bygninger, sier han og nevner spesielt Helgerudhuset, Liers eldste hus som nå er gjenreist på bygdetunet.

Stor jubel da Sigurd Andresen (til venstre for blomstene) ble hyllet av andre i dugnadsgjengen for atten års dugnadsinnsats.

I løpet årene Sigurd har jobbet dugnad, er det kommet til mange nye oppgaver. Sigurd har vært innom mange av dem, og han trives med at det blir stadig flere som gjør en innsats på Liers viktigste kultursted. Det var mange som jublet da Sigurd fikk Månedens Blomst. Det er en velfortjent påskjønnelse for lang og viktig innsats.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode