Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c0ebf547ea909a4ac25e28bb2613c39e

River låve for bygdetunet

Det lover godt at en låve nå er under riving og en gang i fremtiden skal bli gjenreist på det hittil låveløse bygdetunet.

Denne måneden begynte arbeidet med å rive låven på Steglehaugen. Først ble alle stokker merket og det ble tatt bilder. Da dette arbeidet var over, startet rivingen. I påsken tok Aasmund Lyhus og Odd Vetle Andersen fatt på det arbeidet som kunne gjøres for håndkraft. Ingebjørg Dahle deltok to dager og fikk god trening i å trekke spiker. På bildet har de tre tatt seg en velfortjent pause. Fra venstre Odd Vetle Andersen, Ingebjørg Dahle og Aasmund Lyhus.

Hektisk innsats i "den stille uken". Odd Vetle Andersen løfter låvedøra mens Ingebjørg Dahle og Aasmund Lyhus gjør seg klar til nye løft.

Når rivingen er ferdig, skal stokkene flyttes til Lier Bygdetun, og en gang i fremtiden skal låven (eller laaven, som den aldersstegne bygningen kalles) settes opp igjen. Slike gjenreising krever mye innsats, og dugnadssentralen på bygdetunet hører gjerne fra folk som vil bruke litt tid og krefter på denne og andre oppgaver. 

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode