Ga bort samlingen
Arne Kristoffer Karlsen har gjennom mange år samlet gjenstander, bilder, papirer og kart relatert til Lierbanen. Som sønn av Kristoffer Karlsen har han nærmest omgitt seg med samferdselshistorie. Lier Historielag bør ha all grunn til å være fornøyd med utstillingen og søndagens store oppslutning.
Klar til avgang: Harald Saue var en av dagens billettører.
-- Ordfører Ulla Nævestad holdt en glimrende tale da hun på vegne av kommunen ønsket velkommen. Hun trakk inn både stemningsfulle sitater fra både Johan Borgens bok ”Barndomsminner” og fra bygdeforfatteren, John W. Jacobsens bok ”Øverst i Lier”m og egne opplevelser med tog.
Knut Andersen ønsker de mange frammøtte velkommen til en flott dag.
Jernbanens Musikkorps sørget for fin stemning både innledningsvis og med en egen konsert. Ved åpningen av Lierbanen 12. juli 1904 sang Sylling Sangkor. Det passet derfor fint med en minikonsert av det samme koret.
Karer med inngående kjennskap til Lierbanens historie. Fra v: Brødrene Erik og Arne Rosness (sønner av Lierbanens driftsbestyrer Sigurd H Rosness) i samtale med Arne K. Karlsen. Erik og Arne vokste opp like ved Svangstrand stasjon i Sylling.
-- Norge var et foregangland på jernbaneutbygging for 100 år siden, sa konsernsjef i NSB AS Einar Enger, før han åpnet utstillingen. Enger, som er innfødt liung, fortalteb at det var en viss skepsis til all de små sidebanene som ble bygd. – Øyeblikkets vinnere og framtidas tapere, var en karakteristikk som gikk igjen om de små sidebanene. Dessverre fikk mange av kritikerne rett – også om Lierbanen. Den døde hen på midten av 1930-tallet.
Knut Andersen takker Einar Enger for talen før utstillingen åpnes.
Billettørene var på plass da publikum stod klare til å løse en god gammel togbillett --- Den allsidige utstillingen omfatter også en videoframvisning som setter oss 100 år tilbake i tid – den må ypperlig som et ledd i ekskursjoner til utstillingen for Lierskolene --- Det bør også nevnes at Asbjørn N. Jakobsens modell av Lierbanen er satt opp. Jakobsen har skrevet boka ”En reise i tiden”, der Lierbanen blir beskrevet.
Arne Kristoffer Karlsen må dele æren for den flotte utstillingen med, blant andre, John Willy Jacobsen (tekster), Aasmund Lyhus. (design) og Knut Andersen (manus/regi til filmen). Ellers er det som vanlig en kjempestor laginnsats som ligger bak --- Lier-Nett kommer tilbake til Jubileet senere.