Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: a898acae7c922e693988251473c49677

Lierkunstner ble vel mottatt i Kongsberg

Et tredvetall interesserte møtte opp da Kongsberg Kunstforenings sommerutstilling ”Bobler” ble åpnet lørdag. Utstillingen består av noen av Bente Sommerfeldt-Colbergs spennende installasjoner og glassbobler.

Bente Sommerfeldt-Colberg, som både bor og har sitt atelier på Lierskogen, ble ved fjorårets Kunst-rett-Vest valgt som ”Årets kunstner” blant de 106 kunstnerne som deltok. 

Bente Sommerfeldt-Colberg med installasjon "Vann-boble", som synliggjør vann i sirkulasjon og kretsløp.

Hun er imidlertid ikke bare blant Vestregionens ledende kunstnere, men har i tillegg høstet anerkjennelse langt utenfor fylkesgrensene i nærområdet. Arbeidene hennes er etterspurt, og hun har hatt separatutstillinger i en rekke norske byer.

Ved åpningen ble Bente hilst velkommen og overrakt en flaske med sterkere innhold enn i vannboblen.

Bente har dessuten deltatt på en rekke andre utstillinger både i Norge og i andre land, blant dem Danmark, Polen, Slovakia, Sverige og Tyskland. Neste år stiller hun ut i Kunstnerforbundet i Oslo.

I bakgrunnen skimtes Bente Sommerfeldt-Colbergs store og kjente "Pustende klode". Foran ligger et stort antall glassbobler, hver av dem med et enkelt ord som bare kan leses når man står rett over boblen.

I sommer er flere av arbeidene hennes utstilt på ”Låven” som er Kongsberg Kunstforenings utstillingslokale. I kunstforeningens forhåndsomtale heter det:
”Bente Sommerfeldt-Colberg viser mekaniske skulpturer. En stor pustende transparent klode i sammenheng med tre blåste transparente kuler som referanse til ulike verdener. Kulene framstår som instrumenter for ulike hendelser; som kuvøser for egne fenomener og refererer til basale elementer for liv. Kulene rommer fortellinger i avgrensede miljøer; som synliggjør vann og forstøving av vann i sirkulasjon og kretsløp, en hvirvlende askesky, og en lysende sirkelskive som antyder en lyspuls." 

Utstillingen er åpen frem til 10. juli. Under Kongsberg Jazzfestival (6. - 9. juli) er åpningstiden fra kl 13.00 til 20.00. Adressen er Myntgata 3, og det er gratis adgang.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode