Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 2058b6f43cf8c968662be38225d695a1

”Julegleder” i november

Med årets juleutstilling nærmer Lier Kunstforening seg slutten på en flott sesong. Kunstforeningens leder, Rose Zavodny, har sammen med gode hjelpere, gitt liunger og andre mange fine kunstopplevelser. Og basen har vært Galleri perrongen.


Foto:Thv.l

Lier kunstforening kan se tilbake på et travelt år med mange fine utstillinger. Utstilingen ”Lier før og nå” på forsommeren var et interessant høydepunkt. . Salgsutstillingen ”Julegleder” som i disse dager vises på Galleri perrongen er også av høy klasse. De mange utstillerne står alle for høy kunstnerisk og håndverksmessig kvalitet. Utstillingen spenner fra smykker og tekstilarbeider til glass, keramikk og litografier.


Thv.l

Geir Olsen, glasskunstneren som nå har egen glasshytte i gamle Kongsfoss fabrikker i Storgata på Åmot, viser produkter som er en pryd for øyet. De smekre og fargerike glassene vil være et blikkfang på et hvert vakkert, dekket bord. Glassene er skarpe og tydelige i både form og farge. Arbeidene har en utsøkt design som gjenspeiler stil og presisjon og som setter glasskunstneren i en særklasse.


Thv.l

På utstillingen fins kunst som kan brukes til beste for sinnets munterhet, som det heter. I hvert fall kom smilet fram hos meg da jeg koblet tekst og bilde hos oslokunstneren Eli Hovdenak. Begrepet autofil fikk plutselig utvidet innhold da jeg så kunstnerens talende litografier. Slikt vil glede de mange, men enkelte store vil det sikkert forarge. Det samme kan sies om keramikken til andebukunstneren Jorun Sommerud.


Foto:Thv.l

Hun gir deg en aforisme eller et fyndord med på veien skrevet på stilige kopper før du svelger unna te, kaffe eller whatever. Ja, på ekte nordmanns vis skal vi bli påminnet livets alvor og trivialiteter før vi går til bordets gleder. I egenreklamen skriver Sommerud at hun lager ”Alt til bordet”, og ampler, dekorasjoner, navnskilt og figurer. Dessuten bilder og relieffer, noe hun anskueliggjorde gjennom det hun stilte ut på bord og vegger


Fot:Thv.l

. Sparkepiker kamuflert som engler eller omvendt, fredriksstadkunstneren Vibeke Åmli kan gi julen en snert av nytt innhold, når hun lar den ringe inn ved at langleggede ungpiker sparker bena i klokker formet som struttende skjørt. Bare vingene avslører figurenes rette identitet.


Foto:Thv.l

Med smykker og klær fra henholdsvis Hilde Eggen Thorseth og Lisbet Evensen, vil du vekke positiv oppsikt og signalisere at du ikke er noe Hennes & Mauritz menneske, i hvert fall ikke i yttertøyet. Er du katteallergiker, men ønsker en pus i stua finner du løsningen på utstillingen. Klipp ut en pus fra et tøystykke og sy det fast på ei sofapute. Om det er en tiger du egentlig ønsker deg, har du fått ideen til hvordan det kan gjøres.


Thv.l


Fot: Thv.l

Mange har benyttet anledningen til å skaffe seg selv eller andre en original julegave i tida utstillingen har vært åpen. Og det er snakk om julegleder som varer hele året. Søndag 23.11 ryddes lokalene, og det gjøres klar for virkelig jul i Galleri Perrongen – et tema med mange variasjoner.


Thv.l

Mange har benyttet anledningen til å skaffe seg selv eller andre en original julegave i tida utstillingen har vært åpen. Og det er snakk om julegleder som varer hele året. Søndag 23.11 ryddes lokalene, og det gjøres klar for virkelig jul i Galleri Perrongen – et tema med mange variasjoner. Disse kunstnerne var representert Bilder: Olav Bjørgum, Anne Persson Hetland, Eli Hovednak, Pernille Rosfjord Glass: Geir Olsen Keramikk: Marianne Gudem, Christine Hald, Sølvi Hurlen, Jorun Sommerud, Vibeke Åmli Smykker: Hilde Egen Torseth Tekstil: Hjørdis Danbolt, Lisbeth Evensen, Gunda Aarhus


Ragnhild Magner hadde hovedansvaret for utstillingen Foto:Thv.l

Forrige artikkel:Neste artikkel:Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode