Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 9b59d54942fbc184e89fa10605e5d626

14 timer med kultur

Mangfoldet av kultur i Lier presenteres på Lierbyen under årets Kulturslepp.

Det er fordelt på en familieavdeling og en voksenavdeling i morgen.

Utøverne er både barn, ungdom og voksne. Her vil man oppleve, blant annet, flott orkestermusikk, rock,n roll, skuespillerkunst.

Lier kulturskole inntar podiet med drumline, musikktrall, messinggruppe, trombonekvartett, vokalgruppe, barnekor og teater fra klokka 11.

Korpsmusikk (Tranby skolekorps, Høvik og Lier skolekorps, Sylling og Oddevall skolekorps. Hennummusikken, Lier Janitsjar),
solister, korsang, trekkspill,(Øverskogen toradergruppe), allsang, bluesrytmer (Remme Brothers Band som spiller på kvelden), revy (Lierskovens Dramathiiske Selskab).

Lier Musikkverksted er representert ved gruppene Hourglass» og Demage». Up with Downs fra Liunggjengen kommer med sitt show.

Av andre grupper som deltar nevnes Tranby kantori, Minitrall og Trabagos.

Ideen startet under kulturhusdebatten hvor det ble viktig å vise fram alt hva Liers kulturliv hadde å by på. Resultatet ble Kulturslepp som arrangeres hvert annet år, det året det ikke er Lierdager, slik at det hvert år i juni blir en festdag i Lierbyen.

Kultursleppet skal ikke være en kopi av Lierdagene, men heller være en festdag i kulturens tegn. Arrangementet baseres på dugnader, salg og sponsors slik at alle utøvere kan delta kostnadsfritt.

For de virkelige kreative er det mulig å konkurrere om en samarbeidspris på hele kr. 10.000. Dette for å stimulere til å søke samarbeid med andre kulturelle retninger for å videreutvikle kulturen.

Det blir satt opp buss til Sylling langs Vestsideveien, til Tranby/Lierskogen og til Nøste/Ytre Lier.
 
Utstilling
Lørdag og søndag er det utstilling i Galleri Perrongen på gamle Lier stasjon i Lierbyen. Kunstnerne, Siri Haugnes og Mona Selvaag stiller ut. Utstillingen er åpen 2., 3., 9. og 10. juni, og holder åpent fra klokken 12.00-16.00.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode