Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Lier Kammerkor med mangfoldig konsert i Sjåstad kirke.

I snart 30 år har Lier Kammerkor gitt oss julekonserter av ypperste klasse. Årets julekonsert i Sjåstad kirke var ikke noe unntak i så måte. En drøy time med Kammerkoret var i snaueste laget. For repertoaret var så variert og uensartet at vi gikk ut i den mørke førjulskvelden med et ønske om å høre flere variasjoneer over julebudskapet .


foto:Thv.l

Kammerkoret hadde atter en gang åpnet ørene våre for hvilken ufattelig musikalsk skatt som ligger i julens sanger, fra de helt enkle melodier og tekster til mektige juleoratorier, men grunntonen er ”det glade budskap”. Det er stort spenn mellom den vakre og vare ”Tenn lyset”, som forøvrig Petter Bjaarstad har skrevet melodien til og til ”Gloria” av Vivaldi.


Foto:thv.l

Programmet beveget seg langs en slik akse, og sangene ble alle framført med intensitet og presisjon. Koret har i overkant av 20 sangere med fin fordeling mellom de forskjellige stemmene, noe som gir fin balanse og homogenitet. Kammerkoret er koret med de mange gode stemmer, og dirigent Petter Bjaarstad lot talentene stå fram i programmet, som inneholdt flere enn 25 sanger. Margrethe Anderssen og og Are Ølberg sang varmt og innbydende ”Julen är här”. Margrete Anderssen overbeviste også med en imponerende overstemme i et spennende arrangement av ”Silent Night”.


Foto:thv.l"Julen âr hâr" Margrethe Anderssen og Are Ølberg i duett

Både engelsk og svenske julesanger hører med i en norsk førjulskonsert. Dessuten fikk vi tre tsjekkiske julesanger. ”Betlehems stjärna” med med Nina Kristin Elmung som solist var kanskje konsertens høydepunkt, og den ble naturlig valgt som ekstranummer da applausen ingen ende ville ta. Flott innsats gjorde også Odbjørn Haugen i Mary`s Boy Child. Og det samme kan sies om Knut Ølbrgs innsats i to sanger av Ariell Ramirez – sunget på originalspråket, spansk.Beethovens. ”Lord keep us safe this night”, arrangert av Petter Bjaarstad, var en verdig avslutning på programmet.


Foto:thv.lNina Kristin Elmung, solist i "Betlehems stjârna"

"Den evige himmelsangen, som alltid er klar og ny”, heter det i ”Det lyser i stille grender” av Jacob Sande. Den var forresten en av flere norske julesanger på repertoaret. Og det er noe eget med å høre julesangene sånn midt i desember, mens ennå alt er ferskt og ubrukt.


Foto:Thv.l Odbjørn Haugen i Mary´s Boychild

Kirken er ikke julepyntet, og på kveldens konsert var det kun sang, bortsett fra dirigentens presise og informative introduksjon til hvert nummer. I kirken burde det vært flere, men Kammerkoret er i pakt med tiden og har gitt ut sine ”greitest” julehits på CD. Den ligger sikkert framme på mange av de stedene der det bedrives kjøp og salg i dagene før jul.


Foto: Thv.l Knut Ølberg solist i to danger av Ariel Ramirez

Flere saker fra arkivet

Vemodig vakker

Konserten med Lier Kammerkor i Frogner kirke

Lier Kammerkor i Frogner kirke

Vakker og stilig førjulskonsert

Lier Kammerkor med mangfoldig og vakker julekonsert

Jeg har ofte lurt på hvorfor vi liker Kammerkoret så godt.

Julekonsert med Lier Kammerkor

Nydelig sang i småformatsjangeren

Så er det Kammerkoret sin tur

Lørdag 20.12 kl. 19 synger Lier Kammerkor julen inn i Frogner kirke.

Frogner Kirkekor synger jula helt inn

Antakelig den beste ”Glade jul” jeg har hørt hittil i år

Sylling sangkor drar til Drammen

Sylling sangkor gjorde felles sak med korene Kor-Ona fra Sande og Fønix fra Drammen og holdt konsert på Harmonien i Drammen. Og på programmet stod pop fra forrige århundret.

Lier Kammerkor med vakker og krevende kirkeonsert

Med seg hadde de dyktige liersangerne Lier Saxofonkvartett og organist Anders Dahl.

Kanskje julas mest innholdsrike konsert i Frogner kirke

- og det med bare lokale krefter.

Gedigen julekonsert i Tranby kirke.

”De gamle er eldst”, heter det, og den som var på en av konsertene Hennummusikken arrangerte siste søndag i advent, fikk bekreftet denne myten, som ellers kan være høyst tvilsom.

Musikalen ”Maria” på Tranby.

Fra forestillingen på skolens juleball. Musikalen ”Maria” er skrevet av Kristin H. Kollevold og Linn-Martine Sjåstad, som begge går i 10. klasse påp Tranby skole. De står for hele planlegginga, med hjelp fra flere engasjerte medelever.

Verdens beste barnekor på Vestsida

Det fikk vi høre vi som i år var med å synge og spille julen inn i Sjåstad kirke.

Vivaldi, Puccini og Mozart

Ett av distriktets aller beste kor, Lier Kammerkor, inviterer til julekonsert i Frogner kirke søndag.

Julekonsertene til Hennummusikken

Hennummusikken tok med seg musikkvenner og et entusiastisk publikum og fylte Tranby kirke to ganger sist søndag.

Kirkekonsert - Sylling sangkor 30 år

Onsdag var det konsert i Sjåstad kirke med Røyken Pikekor og Hokksund Mannskor som gjester.

Åpen scene

På åpen scene sist fredag var det mange bra band – det klart beste var Dead Sheriff fra Drammen. Over hundre tilskuere hadde kommet seg på konsert.

Overraskelsen kom etter jul

En ny stjerne er født på Liers korhimmel. I hvert fall har den fått ny glans.

Lier Kammerkor i Frogner kirke.

Lørdag 15. desember kl. 17 blir det tradisjonell julekonsert av gammelt godt merke med Lier Kanmmerkor i Frogner kirke

Sylling sangkor 30 år

Koret starter jubileet med stor kirkekonsert i Sjåstad kirke onsdag 10. mars. Dit har koret fått med seg Røyken pikekor og Hokksund mannskor, så aldersperdningen er god. Og slik skal det være i kormiljøet. Korene har et variert og spennende program, og konserten vil inneholde mye for alle sangglade.

Konsert med Frogner kirkekor

Frogner kirkekor ønsker velkommen til konsert i Frogner kirke søndag 29. mai kl.20.00

Lærerne til massiv kamp mot Kommunenes Sentralforbund.

Streikerett, likelønn og lønn for kompetanse var viktige kamprop for de flere enn 110 lierlærerne som i går deltok på Udanningsforbundets massemønstring mot KS` lønnsdiktat i Oslo.

Julevandring og konserter på tredje adventsøndag

Søndag kveld var det var fakkelvandring til Øvre Hval, og det var julekonserter i Tranby kirke. Publikum sluttet som vanlig godt opp om arrangementene.

To kor fra Lier åpnet Soloppgangskonserten

Denne helgen holder Norges Korforbunds avdeling i Buskerud en to dagers 'korvake' for å feire sine første 20 år. Lier er godt representert.

Veteranbilløp gjennom Lier

På lørdag ble veteranbilløpet fra Sandvika til Sundvollen arrangert for 50 gang. Brukbart vær og mange flotte biler gjorde dette til en opplevelse også for publikum.

Sangaften i Sylling kirke

Med Lina Sandel på programmet. Han redder et synkende skip. - Ja, jeg vil gjøre mitt til at salmeskatten blir berget for ettertida. Den representerer ufattelige verdier som går helt tilbake til urkristendommen, og den har fulgt oss opp til i dag. Salmene er kulturbærere som gjenspeiler menneskesinnets mangfoldighet, sier Paul Lillegrfein.

Tre kor synger ut

Alle fra Lier - og alle i Frogner kirke

Kulturbegivenhet i Sjåstad kirke

Som nominert til "Spelemannsprisen" ble Elias Akselsen velkjent med sine religiøse taterviser

Førjulskonsert med Vice Versa

Onsdag 19. desember synger Vice Versa julen inn i Tranby kirke

Bli med på Kabaret

Lier Kammerkor setter opp kabareten ”Evig Din?” med forestillinger i Drammen teater 12. - og 13. mai

Epler og litt til.

Den årlige eplefestivalen ble i helga avholdt på Lier videregående skole. Svært mange fremmøtte fikk oppleve mye epler, men også mye mer.

Påsken i ord og toner

Tranby kirke, søndag 30.april 2006

To korps og kor i aulaen på Sylling skole.

Hennummusikken og Glassverket besøkte Sylling sangkor en mandagsettermiddag midt i snøsmeltinga.

Førjulsjarm

Antistress - sjarme - varme og vellyd som beveget. Jan Kristian Hverven og Ingeborg Soot bidro var blant mange som bidro til en fin førjulskonsert i Sylling kirke.

Tid for musikal på Tranby ungdomsskole

Den 4. april kom ungdommens kommunestyre fram til at Tranby ungdomsskole ville bli et bedre sted om 9. klassingene fikk lage musikal. En sum på 75.000 tusen ble denne dagen fordelt på alle skolene. I salen satt elever fra 6. og 9. klassene og representerte resten av elevmassen. Det meste gikk til håndfaste prosjekter som lydanlegg, lysanlegg og lignende som skulle høyne kvaliteten på de forskjellige skolene.

Big Chief Jazzband og Kor-90 i Frogner kirke

I begynnelsen var ordet, heter det. Men i kirkelig sammenheng har det musikalske tonefølget vært til uvurderlig hjelp for å få budskapet ut til folket. Og selv om nye musikkformer historisk sett ofte ble bannlyst av samtida, trosset de gjerne verbale forbud fra øverste geistlig hold, snek seg opp gjennom plankene i kirkegulvet og tok menighetene med storm. Skal vi si at konserten søndag kveld i Frogner kirke viser at kirken er en grasrotbevegelse?

Bildespesial, Blue Energy band

Vi presenterer vår første bildespesial. Det kommer stadig forespørsler om flere bilder fra arrangementer vi dekker. Om det er ønske om det, legger vi gjerne ut bildeserier. Vi kan også lage bildeserier med tanke på videre bruk, etter avtale. Dette må i så fall være avtalt på forhånd, slik at vi får tatt de bildene vi trenger.

Bildespesial, Blue Energy band

Vi presenterer vår første bildespesial. Det kommer stadig forespørsler om flere bilder fra arrangementer vi dekker. Om det er ønske om det, legger vi gjerne ut bildeserier. Vi kan også lage bildeserier med tanke på videre bruk, etter avtale. Dette må i så fall være avtalt på forhånd, slik at vi får tatt de bildene vi trenger.

Frogner Kirkekor inviterer

Fulle kirker ventes julaften, og Frogner kirkekor innleder med sin tradisjonelle Førjulskonsert Lillejulaften i bygdas eldste kirke, Frogner kirke.

Vakker søndag på Huseby

Femtende mai var fra gammelt av obligatorisk helligdag til minne om St. Hallvard av Huseby - mannen som ved sine gjerninger fikk betydning for hvordan vi ser på oss selv.

Vi synger og spiller julen inn i Sylling kirke

For snart tredve år siden startet arrangementet som er med på å rulle jula i gang Sylling.

Førjul i Sjåstad folkekirke

Det er unga fra Vestre Lier som har kammertonen når jula synges og spilles inn i Sjåstad kirke

Konsert i Sjåstad kirke

Frøydis Grorud med musikervennene Ingebjørg Bratland og Torjus Vierli begeistret en nesten fullsatt kirke torsdag

Det er her det begynner

La julekonsertene i kirken være forbeholdt lokale utøvere. Hyggelig konsert med Høvik og Lier skolekorps

Fullt hus i Sjåstad kirke

Over 400 kom for å høre Sjåbagos synge.

Et lys i mørketida

Ingeborg Soot fra Sylling er solist under julekonserten med Frogner kirkekor og Lier janitsjar i morgen.

Stemning i vintermørket

Sylling Sangkor starter jubileumssesongen med å ta med seg korvenner i bygda og inviterer til konsert i Frogner kirke.

Førjulsfryd

Hennummusikken holdt sine julekonserter i Tranby kirke 2. søndag i advent. Det forventningsfulle publikummet som fylte kirken to ganger, ble ikke skuffet.

Stor konsert i Tranby kirke

Søndag holdt Hennummusikken sin tradisjonelle julekonsert i Tranby kirke. Det var forresten to stykker, og fulle hus begge gangene.

Jul på stasjonen

I snart ti år har Bente Skiaker drevet butikk ”Lille stasjon” i Lierbyen. Butikken har vært et ressurssenter for alle håndarbeidsfrelste som gjerne vil ha gode ideer, gode materialer og et nødvendig puff for å gjøre noe håndfast ut av en ide.

Vellykket loppemarked på Tranby

I helga ble Tranby skolekorps tradisjonelle loppemarked avholdt. Tranbyhallen var smekkfull av mer eller mindre velbrukte lopper. Penger og gjenstander skiftet eier i høyt tempo.

Sylling sangkor 1974-2004

I Aulaen på St. Hallvard hadde over 300 mennesker i går kveld løst billett til jubileumskonserten til Sylling sangkor. De fremmøtte ble servert et variert repertoar, mye god sang og musikk og mang en god latter.

Sjåbagoskonsert i Sjåstad kirke

Over 350 kom for å høre Sjåbagos synge

Julekonsert i Sylling kirke

Orgelkomiteen arrangerte konsert til inntekt for nytt orgel. Med på konserten var sangerne Bjørnar og Maria Spydevold med pianisten, Terje Norum og Sylling Sangkor med dirigent Anne Lise Solheim

Hyggelig Bangla-kveld på Menighetshuset på Tranby

Lier Ten- Sing åpnet kvelden med frisk og fengende sang. Deretter holdt tre jenter fra koret, Hilde Dokset, Martine Mathisen og Linda Norum et interessant og tankevekkende lysbildeforedrag fra en studietur de var på til Bangladesh for kort tid siden.

Bildespesial, Blue Energy band

Vi presenterer vår første bildespesial. Det kommer stadig forespørsler om flere bilder fra arrangementer vi dekker. Om det er ønske om det, legger vi gjerne ut bildeserier. Vi kan også lage bildeserier med tanke på videre bruk, etter avtale. Dette må i så fall være avtalt på forhånd, slik at vi får tatt de bildene vi trenger.

Nyttårshåp i et nytt land

Raketter til en verdi av millioner av kroner forsvinner opp i den mørke natten i kveld. Trass i vår rikdom er kanskje gleden kunstig og et overfladisk fenomen hos mange nordmenn.

"Evig din?" i Drammen teater

Enkel, stilig og elegant. Se bildene her fra kabareten til Lier Kammerkor

En hyllest til sang og musikk

Nina Sveaas (på bildet), leder for Sjåbagos og Per Egil Hovland, tidligere organist i Frogner kirke får Kulturprisen

Åpen scene!

Nok en gang var det duket for ”Åpen Scene” på Gamle Hegg i kveld - et begrep som blir mer og mer kjent blant bygdas befolkning.

Elvis på Sjåstad

”If I can Dream” med The Brothers in Law" og Sylling sangkor slo an i Sjåstad kirke søndag kveld.

Fin stemning på serieåpning for jenter-16

Smil og god stemning på både på og utenfor banen. Sylling/Liungen vant 5-0 over Sjåstad i J-klassen i en fairspillende kamp. Alder og erfaring avgjorde nok mye. Bortsett far d0e første 5-10 minuttene og i små perioder hadde Sylling/Liungen god kontroll. Noen av scoringene kom etter fint spill.

Sylling sangkor 35 år

Lørdag er det jubileumskonsert i aulaen på Syllling Skole

Vice Versa feiret 10 - årsjubileum

Mangfoldig konsert i et fullsatt Haugestad på lørdag

Elias Akselsen i Sjåstad kirke

Med Herren som arbeidsgiver. Han er omreisende tater med kofferten full av Det glade budskap. Og han pakker det ut og fyller på med sang og musikk til alle som vil høre.

Synger og spiller jula inn i Sylling

Arrangementet har holdt det gående i 29 år - minus ett.

Korkonsert med stort spenn

Sylling sangkor med gjester hadde våkonsert i Sylling skoles aula

Koropplevelse torsdag kveld

Musikkinteresserte bør finne veien til Frogner menighetshus (på bildet th) når Frogner kirkekor presenterer et korverk som vakte stor begeistring, da det ble uroppført like etter krigen i svensk radio.

En godværskonsert

Hennummusikken spilte opp på Bragernes torg.

Julekonsert i Tranby kirke

Repertoaret for Hennummusikkens julekonsert søndag 18. desember omfatter ikke bare julemusikk, men også rock og barokk, klassisk musikk og populærmusikk.

Glem hukommelsen

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

1. divisjon, kvinner

Liungen det mest offensive laget

Konsert

Julekonsert med Tranby Skolekorps i Tranby Kirke onsdag 10. Desember kl. 1800.

Fra Bach til Debussy

Lier kulturskole arrangerer julekonsert

Stemning i Frogner kirke

Multikulturell begivenhet i Frogner kirke søndag kveld. Korps, kor og bilder på samme scene - samtidig.

Sjåbagos og julegrantenning på Meren

Sjåbagos sang så tårene rant på flere som var på Sanitetshuset lørdag

Bluegras for alle penga

Onkel Tuka i Sjåstad kirke

Koste seg under marsjen

Per Hægstad og de andre i Turistforeningen gjorde nok en gang en fin jobb på drikkestasjonen på Saga. - Men 150 var et skuffende antall, sa Hægstad til Liernett

Flerkulturelt på Frogner menighetshus

For andre året på rad hadde Flyktning- og voksenopplæringssenteret sin juleavslutning på Frogner menighetshus. Det har vel neppe vært danset så mye i dette kristne forsamlingslokalet i Lierbyen.

Hva er så spesielt med Lier?

- Hva sier man når man er langt hjemmefra og skal forklare hvordan det egentlig er i bygda som er så, ja, hva er det egentlig den der? spør ukens petitskribent Knut A. Andersen og forteller at spørsmålet meldte seg med full tyngde, da han i fjor skulle si noen få ord på 125 årsjubileet til kirken i Leer, Michigan ---

Den livgivende sangen

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling

Dårlig uttelling ga Klepp seieren

-- Med den offensive uttellingen fra kampen mot Kattem (6 scoringer) og det defensive spillet i dag, kunne dette blitt stålende, sukket trener Lena Tyriberget etter kampslutt. Spillerne var ikke mindre skuffet etter at Liungen hadde vært det klart beste laget mot Klipp med sine fire landslagspillere.

Sylling Sangkor og Lier Janitsjar i Frogner kirke

Alle kor og korps med litt respekt for seg selv arrangerer julkonserter. Noen ganger holder de konsert sammen, slik tilfelle var i Frogner kirke 11. desember.

Satte ny løpsrekord

Svensken Martin Johansson var suverent best i Eggekollen opp i dag, men lokale utøvere hevdet seg godt.

Julemarked med forbedringspotensiale

Et godt julemarked er gjerne resultatet av en lang tradisjon der form og innhold er bygd opp gjennom mange år. De som har erfaring med julemarkeder i Tyskland og Østerrike, vil se at ansvarlige for julemarkedet på Stasjonstorget har noe å lære av våre europeiske søstrer.

Vinterlig glimt fra Fagerliåsen:

Vinteren er her. Barna i Fagerliåsen frydet seg. Akebrett, kjelker, jetski og ski ble tatt fram.

Salmekveld i Sjåstad kirkestue

Med Lina Sandell Berg på repertoaret

Rett fra skolen til Birken

Oddbjørn Haugen, sjåfør for birkebeinere fra Lier 10. året på rad, legger løperen klar for troppen som har Rena og Lillehammer som mål.

Sang og medaljer

Et lite, men trofast og godt publikum var til stede i Sylling kulturhus da Sylling sangkor holdt sin høstkonsert der søndag kveld.

I godt lag med Lier Janitsjar

Lier Janitsjar 75 år Fest og litt høytid på Haugestad

Liunggjengen mottok kulturprisen

- Dette er en av de morsomste oppgavene jeg har som kultursjef, sa Ingeborg Rivelsrud, som greit og ryddig loset oss gjennom et arrangement med mange høydepunkter. Vi får håpe politikerne i disse ulvetider vil prioritere kulturen slik at vi også i framtida vil kunne glede oss sammen med kultursjefen på en årlig utdeling av Kommunens kulturpris.

Den kulturelle skolesekken er åpen

Usedvanlig dyktige utøvere fra Rikskonsertene lagde tirsdag to flotte forestillinger med Ella Fitzgerald som tema i Tranbyhallen.

Med Lloyd Webber i Høvik og Lier skolekorps

Lloyd Webber er kanskje vår tids mest berømte komponist. I hvert fall den mest folkekjære, med en rad tilsynelatende uslitelige melodier

Skuffende kamp av Liungen

Alt lå til rette for en festaften. 550 tilskuere kom for å se Liungen kjempe om poeng. Men i stedet var det jentene fra Strømmen som dominerte størstedelen av kampen i Buskeruds fotballs storstue, Marienlyst. Fem baklengs betyr årets dårligste kamp for Liungen. Team/Strømmen var best i fem av kampens seks kvarter.

17 år med fulle hus.

Magnolia Jazzband spilte tidligere denne uken for 17 gang i Sylling. Det har for lengst blitt tradisjon at det populære jazzbandet tar med seg en internasjonal stjerne og spiller en kveld i Kirka.

Opplevelser og historikk

En tur opp Asdøljuvet byr på både naturopplevelse og historisk innspill.

I kirken i jula?

Her er oversikten over hva som skjer når og hvor