Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 82d1f301b71c253340901749925c8a76

Lier Kammerkor med mangfoldig konsert i Sjåstad kirke.

I snart 30 år har Lier Kammerkor gitt oss julekonserter av ypperste klasse. Årets julekonsert i Sjåstad kirke var ikke noe unntak i så måte. En drøy time med Kammerkoret var i snaueste laget. For repertoaret var så variert og uensartet at vi gikk ut i den mørke førjulskvelden med et ønske om å høre flere variasjoneer over julebudskapet .


foto:Thv.l

Kammerkoret hadde atter en gang åpnet ørene våre for hvilken ufattelig musikalsk skatt som ligger i julens sanger, fra de helt enkle melodier og tekster til mektige juleoratorier, men grunntonen er ”det glade budskap”. Det er stort spenn mellom den vakre og vare ”Tenn lyset”, som forøvrig Petter Bjaarstad har skrevet melodien til og til ”Gloria” av Vivaldi.


Foto:thv.l

Programmet beveget seg langs en slik akse, og sangene ble alle framført med intensitet og presisjon. Koret har i overkant av 20 sangere med fin fordeling mellom de forskjellige stemmene, noe som gir fin balanse og homogenitet. Kammerkoret er koret med de mange gode stemmer, og dirigent Petter Bjaarstad lot talentene stå fram i programmet, som inneholdt flere enn 25 sanger. Margrethe Anderssen og og Are Ølberg sang varmt og innbydende ”Julen är här”. Margrete Anderssen overbeviste også med en imponerende overstemme i et spennende arrangement av ”Silent Night”.


Foto:thv.l"Julen âr hâr" Margrethe Anderssen og Are Ølberg i duett

Både engelsk og svenske julesanger hører med i en norsk førjulskonsert. Dessuten fikk vi tre tsjekkiske julesanger. ”Betlehems stjärna” med med Nina Kristin Elmung som solist var kanskje konsertens høydepunkt, og den ble naturlig valgt som ekstranummer da applausen ingen ende ville ta. Flott innsats gjorde også Odbjørn Haugen i Mary`s Boy Child. Og det samme kan sies om Knut Ølbrgs innsats i to sanger av Ariell Ramirez – sunget på originalspråket, spansk.Beethovens. ”Lord keep us safe this night”, arrangert av Petter Bjaarstad, var en verdig avslutning på programmet.


Foto:thv.lNina Kristin Elmung, solist i "Betlehems stjârna"

"Den evige himmelsangen, som alltid er klar og ny”, heter det i ”Det lyser i stille grender” av Jacob Sande. Den var forresten en av flere norske julesanger på repertoaret. Og det er noe eget med å høre julesangene sånn midt i desember, mens ennå alt er ferskt og ubrukt.


Foto:Thv.l Odbjørn Haugen i Mary´s Boychild

Kirken er ikke julepyntet, og på kveldens konsert var det kun sang, bortsett fra dirigentens presise og informative introduksjon til hvert nummer. I kirken burde det vært flere, men Kammerkoret er i pakt med tiden og har gitt ut sine ”greitest” julehits på CD. Den ligger sikkert framme på mange av de stedene der det bedrives kjøp og salg i dagene før jul.


Foto: Thv.l Knut Ølberg solist i to danger av Ariel Ramirez

Forrige artikkel:Neste artikkel:Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode