Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: f771c25667e090b05f677799e3599d08

To kor fra Lier åpnet Soloppgangskonserten

Denne helgen holder Norges Korforbunds avdeling i Buskerud en to dagers 'korvake' for å feire sine første 20 år. Lier er godt representert.

En rekke kor fra Buskerud er samlet for å markere foreningsjubileet.  Fredag kveld var det kirkekonsert i gamle og ærverdige Strømsø kirke fra 1667, og lørdag morgen fylte sangere og andre den store salen på Union Scene i Drammen for å fremføre en skikkelig ’Soloppgangskonsert’.

Optimistiske sangere ventet på soloppgangen, men måtte nøye seg med snøfall. Det gjorde ikke noe, for innendørs skinte det desto mer fra både spotlights og sangere. God stemning og fine sangprestasjoner preget konserten som fulgte.

Først i ilden var Lier Kammerkor (Bildet over.) under ledelse av den tilsynelatende uoppslitelige Petter Bjaarstad, som har dirigert koret i alle dets hittil 36 år. Koret fremførte sanger fra forestillingen ”Fanger i livets spill”, basert på Kurt Weills musikk og arrangert av Bjaarstad. Varm applaus fulgte fra salen, som hadde et uvanlig høyt innslag av fagfolk.

Sylling Sangkor var det andre koret fra Lier på Soloppgangskonserten på Union Scene.

Neste på scenen var Sylling Sangkor med Anne-Lise Solheim som dirigent og Sven Ohrvik ved flygelet. Koret hadde hentet de fleste av sine innslag fra de siste tiårenes musikaler, og publikum fikk glede seg over blant annet Bring him home fra Les Miserables og Mama Mia.

De øvrige korene, som kom fra Hokksund, Kongsberg, Nærsnes og Drammen, fulgte i tur og orden. Om det var tilsiktet vet vi ikke, men siden Union Scene ligger tett inntil Drammenselven og byens to nye broer, passet det bra med sanger som ”Bridge over troubled water”, ”På bredden” og ”Down by the riverside”.

Lier kammerkor avsluttet sin sekvens med Weills ”There’ll be Life, Love and Laughter”. Liv og latter var det masse av på Soloppgangskonserten. Og hvem vet. Før sangerne fra buskerudsangerne drar hver til sitt etter to hektiske dager og den avsluttende forestillingen senere i kveld, er det kanskje blitt litt Love også.

Forrige artikkel:En idyllisk vollNeste artikkel:The Sylling Name in History
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode