Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: eca3673d8b9f7776a62f277e50275fb5

Orgelfest i Frogner kirke

Det ble en stor festdag i Frogner kirke, der det 153 år gamle orgelet i dag ble tatt i bruk igjen etter omfattende restaurering og påbygging.

En fullsatt kirke mottok åpningsprosesjonen med biskop Laila Riksaasen Dahl, prost Ellen Martha Blaasvær, sogneprest Solveig Aass Kristiansen samt to dåpsbarn med familier.

Det gamle orgelet, som var nær sammenbrudd og nektet å gi lyd fra seg under en juledagsgudstjeneste for flere år siden, er nå restaurert og påbygget tre nye stemmer. På grunn av plassmangel på galleriet er spillepulten flyttet ned i kirkerommet.

Biskop Laila sto på prekestolen i den fullsatte kirken

I løpet av gudstjenesten ble det anledning til å glede seg over både orgeltonene og Frogner kirkekor, samt selvfølgelig over biskopens preken, som hadde utgangspunkt i Maria Budskapsdag.

Kirkesjef Alf Kr. Hol takket Dietrich Johannes Buder, som har restaurert orgelet

Gudstjenesten ble etterfulgt av kirkekaffe med bløtkake og orgelbrus i menighetshuset. Også der var det fullt hus, og en rekke talere orienterte om det langvarige, krevende og kostbare arbeidet som var utført for å få orgelet i orden.

Målfrid Skinnemoen fra menighetsrådet takket Kirsten Uhnger for milliongaven til orgelrestaureringen

Mange fikk velfortjente godord, og aller størst applaus fikk nok Kirsten Uhnger, som med en gave på en million kroner hadde satt fart i både restaureringsarbeidet og finansieringen.

"Orgelbrus" var et humoristisk alternativ til kaffen

Senere på dagen fulgte en orgelkonsert med kantor Anders Eidsten Dahl fra Bragernes kirke i Drammen, og fra mandag 28. mars står populære ”Stille time” igjen på programmet hver uke fremover.

Forrige artikkel:Tiger Rag i MidtstuaNeste artikkel:Litt knall og fall
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode