Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 30b4dda187204a177859f057c63e4193

Feiret i Frogner

Tradisjonen tro var mange samlet til feiringen av Olsok i Frogner kirke i går kveld.

I norske kirker feires hvert år minnet om Olav den hellige på hans dødsdag, som var 29. juli.  Kong Olav falt på Stiklestad for 982 år siden, og det var en hendelse som fikk avgjørende betydning for kristningen av Norge.

I Frogner kirke blir dagen tradisjonelt feiret med en kveldsgudstjeneste etter en forutgående uformell samling som, avhengig av været, finner sted enten i prestegårdshagen eller i kirkestuen.

Prost Ellen Martha Blaasvær og Asle Kristiansen fra kirkeforeningen ønsket velkommen.

I går tillot været utendørs samling, og kirkeforeningen i Frogner menighet bød på is og jordbær. Bord og stoler var dels båret ut fra prestegården, dels medbrakt av foreningsmedlemmer og av kirkegjengerne selv. Tross skiftende skydekke og noen kjølige vindkast ble det en trivelig stund i den fine hagen.

Frogner kirke er fra 1694. Den ble reist der en brann noen tiår tidligere hadde ødelagt en flere hundre år gammel kirke, som trolig var den første på stedet.

Fra prestegårdshagen vandret alle over til den 318 år gamle kirken, der prost Ellen Martha Blaasvær forrettet og holdt preken med utgangspunkt i Lukas 9,23-26: " ... den som vil berge sitt liv, skal miste det. Men den som mister sitt liv for min skyld, skal berge det. Hva gagner det et menneske om det vinner hele verden, men mister seg selv og går til grunne?"

Waldemar Nowak, som vanligvis er organist i Tranby kirke, sørget for at gudstjenesten også ble en fin musikkopplevelse. Hans avsluttende variasjoner over en norsk folketone ble hilst med applaus.

Forrige artikkel:OL-flammen til LondonNeste artikkel:Fant drivhus med cannabis
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode