Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 0a144bccc5ff4e3443da3954542ac4c9

St. Hallvards to dager i mai

Den kjente liungen Hallvard Vebjørnsson har sin egen festdag i den katolske kirke. St. Hallvardsdagen er 15. mai, men vil i år også markeres 12. mai i Lier.

Kortversjonen av historien bak helgenen fra Lier er at han forsøkte å redde en kvinne i nød og med det også ofret sitt eget liv. Han ble deretter senket i Drammensfjorden bundet til en møllestein, for så å flyte til opp til vannflaten igjen.

I dag, nærmere 1000 år etter hans død, finner vi igjen navnet hans flere steder, som blant annet i flere gate- og veinavn, St. Hallvard videregående skole i Lier, i byvåpenet til Oslo, Sankt Hallvards brønn på Bragernes torg i Drammen og i senere tid også St. Hallvard Håndballklubb.

Les også: St. Hallvards dag på Huseby (15.05.2007)

Hans minnedag, kjent som både hallvardsok, St. Hallvardsdagen og St. Hallvards minnedag, er 15. mai.

Foredrag og konsert lørdag 12. mai

Lørdag 12. mai vil Gunnar Danbolt, professor i europeisk kunsthistorie ved Universitetet i Bergen, holde foredraget «Norske helgener og pilegrimsmotiver i kunsten» på Frogner menighetshus.

Samme dag vil det også holdes en konsert i Frogner kirke, en musikalsk reise inspirert av middelaldertoner og folkemusikk. Tone Krohn, Elin Hoffart og Vilde Lavold står bak konserten «Det synger i stein - en pilegrimsreise fra Vestfold til Orknøyene».

Pilegrimsvandring tirsdag 15. mai

Tirsdag 15. mai, på selve minnedagen for St. Hallvard, blir det pilegrimsvandring fra Frogner kirke til Huseby og videre til Gullaug kapell. Programmet ved St. Hallvards brønn på Huseby vil være ved forteller Grete Bergersen og elever fra St. Hallvard videregående skole.

Bak årets markering står Frogner menighetsråd og Pilegrimsgruppa, med støtte og hjelp fra kulturkontoret.

Forrige artikkel:Mazda stjåletNeste artikkel:Høyeste punkt i Vestmarka
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode