Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 7e6ac1a7b9a1134a2f6116ace186416c

Pilegrimer gikk til Huseby

Heftig regn, minneseremoni og elvefestival kunne ikke hindre 25 vandrere i å gjennomføre en lenge planlagt vandring langs Olavsvegen fra den katolske kirken i Drammen til Olavskilden på Huseby i Lier.

Pilegrimsvandringen var den tredje i en rekke som begynte 27. mars fra Sande til Skoger. 1. mai var det en ny vandring og den siste var i dag.

Det er Grete Bergersen som har tatt initiativet til vandringene, og hun har selv stått for det meste av arbeidet med gjennomføringen.

Vandringene inngår i jubileumsmarkeringen i Drammen, som i år feirer at det er 200 år siden sammenslutningen av Bragernes og Strømsø i 1811.

St. Laurentius kirke var fullsatt

Lokal vandring og nasjonal minnemarkering
Etter gudstjeneste og foredrag i kirken la de 25 – de fleste av dem trolig protestanter – i vei mot Huseby via Toppenhaug, Nøste, Lian, Vivelstaddalen og Kjellstad.

Det var korte stopp med sang og musikk underveis

Regnet begynte samtidig med vandringen, men deltagerne holdt ut. Underveis var det korte stopp med blant annet musikk og sang.

Mange la ned blomster på steinene ved Olavskilden

Ved Olavskilden ved Huseby gjennomførte Grete Bergersen, pater Janusz Fura, Ivar Vik og Ingrid Nordby en enkel seremoni der de som ble drept 22/7 ble minnet. Deretter la deltagerne i vandringen ned blomster på steinene rundt kilden.

Forrige artikkel:Lopper trekker mye folkNeste artikkel:I skyggen av en sommer
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode