Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: d8e2d401d402ba6d69ab7dcbef199c8b

Lier før og nå

Under valgkampen i 1965 spikret en ung høyrepolitiker opp valgplakater på stolpene langs det som den gang var hovedveien mellom Drammen og Oslo, nærmere bestemt mellom Huseby og Lierkroa.

På den tiden gikk store deler av valgkampmidlene med til å trykke plakater, som ble satt opp så snart det var en ledig vegg eller stolpe. Senere ble partiene enig om å droppe denne kostbare og arbeidskrevende skikken.

Spennende valg
Valget i 1965 var Stortingsvalg, spenningen var stor, og valgdeltakelsen ble hele 85,4 %.

Arbeiderpartiet, som med et tre ukers unntak i 1963 hadde regjert landet i alle de tyve etterkrigsårene, fikk over 43,1% av stemmene, men gikk tilbake sammenlignet med Stortingsvalget i 1961. Partiet mistet seks mandater og venstresiden mistet dermed flertallet i Stortinget. De borgerlige partiene vant seks mandater, og Per Borten (Sp) dannet regjering med Høyre, Venstre og Kristelig folkeparti.

Om landskapet på Husebysletta er relativt uforandret, kan man ikke si det samme om den en gang unge høyremannen. (Foto: Telemark fylkeskommune)

46 år er gått siden valgkampen i 1965, og den unge, plakatspikrende høyrepolitikeren, Johan Tønnes Løchstøer, er blitt advokat og venstremann. Han har slått seg ned i Kragerø, der han er medlem av kommunestyret. Dessuten er han medlem av fylkestinget i Telemark.

 

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode