Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: d0aecda5a066ce55874be2edce54c40d

- Må drøfte hva som gikk galt

Leder i Lier KrF, Brynhild Heitmann, konstaterer at KrF ikke har slått gjennom med sin politikk i årets valgkamp, og at de nå vil gå gjennom valgresultatet og drøfte hva som gikk galt.

KrF befinner seg i sentrum av norsk politikk. KrF har ikke slått gjennom med sin politikk i årets valgkamp og dette vises på valgresultatet. Vi i Lier KrF må nå gå gjennom valgresultatet og drøfte hva som gikk galt. Det er tydelig at KrF ikke har fått sitt budskap godt nok fram i valgkampen som denne gangen handlet mye om personer og regjeringssamarbeid. Og man kan gjerne stille spørsmål om hvilke mekanismer som styrer dreiningen av valgkampen. Lier KrF har fått litt flere stemmer ved dette stortingsvalget enn vi fikk ved kommunevalget for to år siden og det er tross alt positivt for oss. Stortingsvalget har større valgdeltagelse, men denne økningen har vi ikke fått hentet inn i form av stemmer.

Lier KrF åpnet valgkampen på Lierdagene. Vi hadde besøk av vår listetopp Eva Høili, Røyken, og 3. kandidat Kristian Hammervik, Drammen, og synes vi hadde godt med besøk på standen. I valgkampinnspurten hadde vi stand på Liertoppen de to siste lørdagene. I tillegg til Mega på Tranby torg siste lørdagen. Vi har delt ut informasjonsavis og brosjyrer til helt inn i valget. Dette har ikke gitt uttelling i form av stemmer.

Lier KrF opplevde tilsvarende som Høyre opplevde med avvisning på søknad om standplass ved butikkene Kiwi på Gullaug og Kiwi Lyngåskrysset. Det samme skjedde i forbindelse med Fosskvartalet og Rema 1000 i Lierbyen. Det er en demokratisk rett å bestemme over egen eiendom, men dersom butikkeierne lar seg styre av enkeltkunder og er redde for kritikk i forhold til utøvelse av demokratisk valgarbeid vil det på forholdsvis kort tid bli ”stusselig” å være politiker i Lier.

Slik jeg ser det må næringsliv og politikere samarbeide i bygda. Skal vi få gode samfunnsløsninger i Lierbyga må vi ikke la enkeltmennesker med særinteresser styre oss. Norge har en tradisjon med flertallsdemokrati og det må vi ta vare på også i årene som kommer.

Brynhild Heitmann
Lier KrF lokallagsleder og gruppeleder

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode