Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 5ac5491b516bedfae385754a15ba76b4

Fortsatt pådriver og ledende

Med sin egen avdeling for frukt og grønt er Mega best på økologisk mat

Både Mega og Vangen Mat i Sylling melder om etterspørsel etter økologiske grønnsaker, mens de tre største kjedene har vært lite offensive i markedsføringen ---

Etter at Coop, Lierbyen la ned ble Mega, Tranby den typiske butikken med økologisk grønt. Coop Lierbyen hadde som kjent egen nokså stor og variert økologisk avdeling. Mega Tranby oppgir at de har opprettholdt dette tilbudet til kundene.

På landsbasis har Coopkjeden vært pådrivere for markedsføring av økologiske varer  

Med riktig kvalitet og riktig pris og like god markedsføring som for tilsvarende ordinære produkter, ville det ikke være problem å tidoble salget av økologiske matvareprodukter. Og vi som driver butikk ønsker å selge økologiske matvarer i langt større grad enn i dag, sier butikksjef Terje Bordal ved Mega i Molde.

Les mer her:
http://home.powertech.no/gille/eksamen/nyhet4.htm

Laila Karlsen, ansvarlig for frukt og grønnsaker hos Vangen Mat i Sylling melder om økt interesse for økologiske grønnsaker. – Vi har både broccoli, blomkål, gulrøtter og tomater. Folk skryter spesielt av smaken på Cherritomatene, sier hun. – Så det rusler og går med hensyn til salg av økologisk grønt. Vi er godt fornøyd med de ”lokale” produktene fra Lundteigen i Eiker.  

Markedssjefen i Rema virket ikke særlig interessert i temaet. Han hadde dårlig oversikt over hva som finnes i butikkene. Ferierende butikksjef i REMA 1000 i Lierbyen, Terje Fugleberg, sier til Liernett i dag at det er relativt lite etterspørsel etter økologiske grønnsaker. – Vi har hatt både økologisk blomkål, salat og tomat, men de ”velger ut” dette, har jeg sett. Noen inn rømmer at den økologiske tomaten smaker godt. Vi har funnet at vi ikke skal ha en egen økologisk avdeling, men at disse varene skal ligge sammen med de andre, slik au folk kan velge –

Rimi, Heggtoppen fant vi ikke økologiske grønnsaker. To av de ansatte kunne heller ikke finne noe.

I tre av Kiwibutikken fikk vi høyst forskjellige svar. På Kiwi, Tranby (Lyngåskrysset) ble sagt at det går lite av det. – Vi måtte kaste en del. Dette er jo en billigkjede, så prisen kan spille en rolle. Dessuten styrer kjeden hva vi skal ta inn, ble det sagt.

Den siste uttalelsen sto litt i kontrast med hva som ble sagt fra Kiwi, Gullaug og Kiwi Vitbank, der både økologiske grønnsaker og frukt tilbys. Både Daniel Nemeth på Kiwi, Vitbank og Hans Petter Hansen ved Kiwi, Gullaug innrømte at etterspørselen var så som så --

Hørte Gård i Sylling er Liers eneste produsent av økologisk salat. Liernett kommer tilbake med mer om dette senere, men les Liernetts artikkel fra i fjor:
http://www.liernett.no/?artikkel=1781

Ellers kan du lese mer om økologiske grønnsaker her:
http://home.powertech.no/gille/eksamen/nyhet3.htm
http://www.aarstidene.no/

Kinas økologiske matindustri skyter i været under forberedelsene til OL .For supermarkeder og andre forhandlere har det betydd en kraftig stigning i salg av økologiske matvarer som frukt og grønnsaker, melder TV2 .
Les mer her: http://tv2nyhetene.no/utenriks/article2044640.ece

Forrige artikkel:Bevaring av orkideer i LierNeste artikkel:Hvem er våre nye landsmenn?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode