Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 4d18954ce68267b26af457e15637906a

Nyttig og vellykket

Lier kommune hadde besøk av representanter fra vennskapskommunene i Finland og Sverige i helga

Våre danske venner i Hobro kunne ikke komme, på grunn av omorganisering og harmonisering i forbindelse med kommunesammenslåing (se oppsummering fra ordføreren nedenfor).  

Vår ordfører Ulla Nævestad har oppsummert oppholdet slik:
Gjestene ankom fredag kveld og ble innkvartert på Tollboden Home hotell i Drammen.

I arbeidsøkten på Haugestad lørdag var samfunnsplanlegging tema. Lier kommune orienterte om hvordan vi arbeider med overordnet kommuneplanlegging. Vi ga gjestene innblikk i våre metoder for folkelig medvirkning i planprosessene, og fortalte om utfordringene knyttet til den senere tids store utbyggingsplaner, slik som Gjelstens skisse for Lierstranda, nytt sykehus på Gullaug, hovedveisystemet i ytre Lier og utvikling av områdene ved Lier sykehus. Tilsvarende fortalte gjestene om planarbeid i egne kommuner. Etterpå var vi på befaring på Lierstranda og Gullaug.

Jeg vurderer vennskapskontakten som svært nyttig både faglig og sosialt.


Danskene var ikke med i år på grunn av at vår vennskapskommune Hobro er slått sammen med tre nabokommuner. Den nye kommunen heter Mariagerfjord kommune, og såvel politikere som administrasjon har det travelt med harmonisering i den nye kommunen. De hadde derfor besluttet å ikke delta i noen vennskapstreff dette året. De vil selv være vertskap for neste års treff.

Lørdag kveld hadde vi en velsmakende og hyggelig middag på Søndre Tveten Gjestebud i Sylling. Gjestene var imponert over de flotte lokalene, husets vertskap, atmosfæren, maten og utsikten.

Søndag formiddag kjørte Lierbussen oss komfortabelt og trygt på rundtur. Lierbygda viste seg fra sin aller beste side i strålende sommersol og gjestene lot seg imponere. Et stopp ved Svangstrand ga anledning til en benstrekk og et inntrykk av sommerens forestående badeliv på stranda.
Åpningen av sommerutstillingen på Lier Bygdetun søndag var også av stor interesse for vår gjester, og mange fant likhetstrekk med egen lokal skolehistorie.
Vennskapsbesøket ble avrundet søndag i vakre omgivelser hos Marius Egge med lunsj bestående av hans egenproduserte eplesider, Liereple og årets første jordbær. I tillegg ble det servert rømmegrøt og spekemat. Marius Egge fortalte om sin økologiske epleproduksjon og fremstillingen av eplesider og calvados. Også dette vakte stor interesse hos våre gjester.
Avskjed og avreise fant sted ved 15- tiden.

Tekst til bildet.:

Fremste rekke fra venstre: Lena Hernö, Falköping, Päivi Kuromaa, Kokemäki, Sirpa-Riitta Kuusisto, Kokemäki, Ulf Eriksson, Falköping, Martti Jalkanen, Kokemäki, Ulla Nævestad, Lier.
Bakre rekke fra venstre: Savikaran Kaur Kahlon, Lier, Märtha Liljegren, Falköping, Synnøve Helgerud, Lier, Saku Mekkonen, Kokemäki, Trond Johansen, Lier, Dan Hovskär, Falköping.

Forrige artikkel:Tunge dager i LiungenNeste artikkel:Gjermund Frostad med flott utgangspunkt i Dakar-rally
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode