Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 03add8e243d16cd9b82cb7233a0383bf

Fugledød oppskaker Liers svenske vennskapsby

Liers svenske vennskapsby, Falköping, ble førstesidestoff verden over da døde fugler plutselig falt ned fra himmelen.

Lokale myndigheter i Falköping hadde i første omgang ingen teorier om hvorfor en stor gruppe døde kaier plutselig falt ned over byen natt til onsdag. I dag er det mer klarhet i årsakene, og på Falköping kommunes nettsider står det at ”De döda fåglar som natten till onsdagen hittades i Falköping dog av akut, trubbigt, yttre våld”.

Fugler er en av Falköpings største turistmagneter. Da snakker vi riktignok ikke om kaier, men om tranene som i sesongen samles i tusentall ved Hornborgasjøen nordvest i kommunen, der de trekker til seg et enda større antall skuelystne fra mange land.

Uventet fugledød forekom som kjent i Arkansas i USA for noen dager siden, og det har medvirket til at hendelsen i Falköping har fått stor oppmerksomhet i mange deler av verden. I USA er det allerede publisert over 380 nyhetsartikler om fugledøden i Falköping, blant dem på nettsidene til Time:
http://newsfeed.time.com/2011/01/06/bird-pocalypse-now-up-to-100-dead-jackdaws-found-in-sweden/

Blant de mange artiklene og kommentarene er det også noen med antydning om at saken kan være begynnelsen på jordens undergang: http://www.longislandpress.com/2011/01/06/dead-birds-dead-birds-in-sweden-end-of-the-world/

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode