Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: cd745db29049f38097071e99496d4627

Merkelig kommunal værvarsling

At Lier kommune varsler om et faretruende uvær er forståelig, men en lite lest Facebook-side er neppe rett sted.

SYNSPUNKT: Midt i en uke hvor et ubarmhjertig søkelys avdekker offentlig inkompetanse, er ikke den følgende saken blant de største, men like fullt verdt å merke seg.

Uværet som for en uke siden forårsaket enorme skader i Eiker og omegn, kunnet også rammet Lier. Tilfeldighetene gjorde at det traff nabokommunene. Men hadde skybruddet oversvømmet Lierdalen, ville i det minste kommunen hatt sitt på det tørre. For uværet var varslet av kommunen.

Da mørke skyer tårnet seg opp over Sør-Norge og ingen visste hvor i distriktet det ville slå til, fant Lier kommune grunn til å varsle innbyggerne. Det ble da også gjort - på den kommunale Facebook-siden. Ikke hørt om den? Da er du i godt selskap, for av Liers innpå 25.000 innbyggere er det trolig færre enn tusen som er regelmessig innom siden.

Så vil selvsagt noen innvende at det ikke er kommunens plikt og ansvar å varsle om mulig uvær. Men hvorfor i all verden gjør man det da?

Bildet: Da et uvanlig kraftig uvær rammet Lier for noen år siden, var lavtliggende bedrifter i Lierbyen blant de mange som fikk problemer med vannmassene.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode