Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 3cc7df20a05f9e22f9ad8a9909ee81ee

Trengte Lier en nettavis?

Nettavisen Liernett avvikles ved utgangen av 2012.

- Trenger vi ei internettavis i Lier?

Dette spørsmålet stilte daværende redaktør Rune Elven i Liernetts aller første artikkel. Datoen var 1. januar 2003.

Da Liernett så dagens lys denne januardagen for snart 10 år siden kunne Rune Elven og Thorvald Lerberg fortelle at de ønsket å lage en nettavis der alle liunger som var opptatt av noe skulle kunne finne en plass hvor de kunne presentere det de drev med.

- Liernett skal være ei side alle liunger leser. Om du er 13 år og spiller fotball, eller 86 år og interessert i historie, her finner du lokalt stoff, proklamerte lederartikkelen denne dagen. Liernetts åpningsartikkel avsluttet med at redaksjonen håpet å gi deg et supplement til de mediene du allerede hadde tilgang til og at du ville bli en fast leser av Liernett.

Fra null til flere tusen

Ved inngangen til 2003 var det lokale mediebildet på nett ganske annerledes. Drammens Tidende kom på nett i 1998 som dtbb.no, men nettutgaven deres anno 2003 var ikke på langt nær like omfattende som den trafikkmaskinen dt.no representerer i dag. Lierposten, den eneste lokalavisen som konsentrerte seg om Lier før Liernetts inntreden, lanserte sin egen nettutgave sommeren 2007.

Det var derfor ikke overraskende at Liernetts lesere den første tiden var ganske fåtallige, markedet for lokale nettaviser hadde ikke noe som helst fotfeste i Lier. Fire uker etter lansering kunne Liernett melde at om lag 1000 personer hadde besøkt nettsidene, at inntektene så langt var på 61 kroner og at det ville komme oppdateringer minst to ganger i uken.

Nå, snart 10 år senere, er aktiviteten en ganske annen. Om lag 1000 personer besøker Liernett hver eneste dag, og det tilsvarende tallet for en 4 ukers periode ville vært rundt 20 000. Liernett oppdateres i 2012 med nye artikler nærmest hver eneste dag.

Men trengte Lier en nettavis?

For å svare på spørsmålet vi selv stilte for ti år siden: Ja, Lier trengte en egen nettavis.

All den positive responsen vi har fått og det store lesertallet vi har oppnådd, med marginale budsjetter, forteller oss at vi har klart å fylle et tomrom.

Gjennom våre nær 7000 artikler og 40 000 bilder har vi dekket stort og smått av det som rører seg innenfor kultur- og idrettsliv i Lier. Innenfor enkelte områder har vi også klart å sette dagsorden på det lokalpolitiske plan.

Trenger Lier fortsatt en nettavis som Liernett?

Svaret er nei. Ikke i like stor grad som da vi først stilte spørsmålet i 2003. Siden den gang har mediebildet endret seg radikalt:

Lier kommune har så smått begynt å oppdatere sine egne nettsider noe mer jevnlig og kommer også med små drypp på sosiale medier som Facebook og Twitter. Lierposten har vært tilgjengelig på nett i over 5 år. Grupper med et lokalt tilsnitt på Facebook har et firesifret antall tilhengere. Den oppvoksende generasjon liunger har blogger som oppdateres flere ganger daglig og som følges av et tusentalls likesinnede. Søndre Buskerud politidistrikt legger ut statusmeldinger på Twitter gjennom hele døgnet.

Liernett avvikles 31. desember 2012

Prosjektet Liernett anses som fullført. Vi har ikke tall på hvor mange dagsverk med ulønnet «dugnadsarbeid» som har gått med på å gi ut Liernett i disse årene. Men hvis vi har kunnet bidra til at informasjon som ellers ikke ville ha nådd frem til liunger i de ti tusen hjem nå har nådd frem via (i tilnærmet kronologisk rekkefølge) modem, ISDN, ADSL, fibernett og 3G, anser vi vår jobb som fullført.

Fra 1. januar 2013 er nettavisen Liernett historie. Liernetts rikholdige arkiv som dokumenterer 10 år av Liers nyere historie gjennom 7000 artikler og 40 000 bilder vil om mulig bli overlevert Lier Historielag.

Svend Asbjørn Sylling (redaktør)

Kommentarer fra leserne til denne artikkelen

 
Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode