Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: aff444ed17dae028fcb6f79f1f314bf7

Tilbakeblikk: Kulturhuset

Da Liernett fremla fakta om den mangelfulle og tildels gale informasjonen de folkevalgte hadde fått, sa flertallet i kommunestyret nei til det planlagte kulturhuset.

Det var mange gode grunner til å ønske at Lier skulle få et kulturhus, og mange ble både skuffet og irritert da Liernett kom med opplysninger som viste at det økonomiske perspektivet for et lokalt kulturhus var langt fra så rosenrødt som kommuneadministrasjonen ville ha det til.

De folkevalgte hadde fått informasjon om noen få kulturhus som hadde oppnådd suksess, men fikk ikke høre et ord om husene som var blitt for dyre for brukerne og en klamp om foten for kommuner som hadde påtatt seg store forpliktelser. Forslaget de folkevalgte skulle ta stilling til, var i tillegg basert på en rekke forhold som ikke hadde rot i virkeligheten, blant dem de potensielle leieinntektene.

Da saken kom opp til endelig avgjørelse, stemte et flertall i kommunestyret mot kulturhuset. I ettertid har det dessuten vist seg at kommunen ikke hadde hatt råd til det 100-millioners kulturhuset selv om de optimistiske kostnads- og inntektsanslagene hadde blitt virkelighet.

Liernett skaffet og fremla fakta om planer og resultater ved kulturhusene administrasjonen hadde brukt som eksempler på vellykket resultat, Liernetts opplysninger var avgjørende da flertallet i kommunestyret to-tre uker senere sa nei til kulturhus. Her er en oppsummering etter at avgjørelsen var tatt.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Søndag 30. desember 2012 09:29: Dag-Frode
Vi trenger ikke kulturhus. vi har flere gode lokaler som kulturen kan bruke feks samfunnshusene og skoler. Mye bedre at kommunen støtter samfunnshusene, enn å bruke masse penger på konsulenter på kulturhus som aldri blir noe av.

Kommunen ødelegger lokalsamfunnene i Lier og tenker bare på Lierbyen. vil også si at klubben i Sylling så er barna mer opptatt av å henge på butikken enn å være på klubben.
Hadde klubben fortsatt vært på Sjåstad så hadde nok ungene hatt en bedre tilbud.
Mandag 31. desember 2012 00:31: Dag-Frode
Synd ingen politikere vil si sin egen mening om samfunnshusene i Lier. Er de ikke viktig for dere lenger.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode