Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: d98564fb401a0d41108d84d49c138420

Regninga kan bli for stor

Det frykter en svært skuffet Knut Røssum etter vedtaket i kulturhussaken.

Det ble en ”dagen derpå” for Arbeiderpartiets Knut Røssum. Overfor Liernett uttrykker den noe resignerte arbeiderpartpolitikeren fra Øverskogen sin skepsis til et samarbeid med en privat utbygger. Han er redd for at regninga til kommunen kan bli alt for stor. Splittelsen i egen gruppe var også noe tung å fordøye.

- Flertallet var ingen overraskelse. Høyres gruppe var bundet, det var kjent. Kjent var også Venstres syn, og Krf følger Høyre, ofte etter å ha markert en viss avstand i debatten. Ukjent for meg var at en tredje deltaker i siste øyeblikk var godkjent i anbudskonkurransen, kommenterer Truls Hallingstad  i Uavhengige Folkevalgte (UH)

En seier for kultureliten

- Overraskelsen var arbeiderpartigruppas frilynte valg i voteringen. Noen hadde kanskje hørt noe fra velgerne sine. Resultatet var i alle fall en seier for kultureliten. Selv vil jeg fortsatt mene at plasseringen av Kulturhuset er feil og uheldig, sier han. I debatten la han vekt på at kulturhusets plassering vil kreve så stor plass at busstasjonen må flyttes. - Det fører til mindre rom i Lierbyen, understreket Hallingstad som nok er mest kjent for sin innsats for Lier Historielag, og for opprettelsen og driften av Bygdetunet.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 6. mai 2010 15:21: Larsen Elbjørg
Jeg syns vi ikke har råd til kulturhus akkurat nå, husk at det skal bygges sykehjem/pleiehjem innen 2013.
Har ikke politikerne syke eller gamle i familien sin, eller har de sikret seg på annen måte?
Vi burde også ha avlastningsplasser for syke fra 50 år og oppover, det finnes heller ikke ikke rehab.plasser for den aldersgruppen!
Husk at pengene kommer fra ett og samme sted, og at en kommune kan ikke være bekjent av å ikke ta vare på gamle og syke. Det er jo så enkelt som at en familie går ikke og kjøper kunst hvis de ikke har penger til det nødvendigste.
Torsdag 6. mai 2010 15:51: Sigrid
Godt det er noen edruelige politikere. I kommunens ledende parti er det tydeligvis INGEN. Her legger de seg flate for en liten kulturelite mener og hva høyres gruppeleder private mening er. Hva den enkelte representant mener, har ingen betydning. Dårlige ledere i dette partiet hartr i årevis fått lov til bestemme og det kan vi se av Lier kommunes gjeld. Det bra noen av de snart blir borte fra politikken. Det de nå vil ha etter seg er et mausoleum, hvor de vil ha ei platte med bilde av seg på veggen.
Torsdag 6. mai 2010 21:33: Hipp hurra!
Trenger ikke å ha et mausoleum for å ha en plate med bilde av seg selv. Det kan de få i det nye flotte kulturhuset.....

Digg at det endelig skjer noe her i Lierbyen. Kanskje jeg nå til og med blir boende...
Mandag 10. mai 2010 16:26: Jostein Hoset
Jeg blir Oppgitt over å se hvordan sak etter sak blir blåst opp eller krympet slik at politikere kan forsøke å slå mynt på det. (Det eneste slike forsøk ender opp med er uklarhet og forakt.)

Jeg er sitter i KS for Høyre og er fortsatt forkjemper for et Flerbrukshus i Lierbyen. Mitt store nederlag var i fjor da kommunestyret valgte å kun kjøre "kulturaksen" og ikke se på andre alternativer som jeg mener vil gi mer for pengene, samt bli en mye bedre arena for Liers befolkning.
Vi får se hvordan stemningen er når de konkrete tallene kommer på bordet. Jeg mener å huske at det ble forespeilet 5-6 mill. Jeg tror og håper aldri dette vil holde.

(Var ikke på siste kommunestyremøte. Meldte forfall til dette møtet lenge før jeg visste hvilke saker som skulle behandler der. (Fordi jeg deltok på kundearrangement i Trondheim). Ikke fordi jeg var truet til det.
Når det er sagt så ville jeg nok støttet Høyre her og stemme slik jeg gjorde i Tjenesteutvalget, fordi denne konkrete saken handlet om finansierings modell.
Det ville vært uryddig å uklart å stoppet dette på grunnlag av finansieringsordningen. (som i seg selv er ok)
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode