Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 2708b6aafec1ae9799daabd6d2acc7f4

Uten suksess i tre OL

Du så han på TV på lørdag som ekspertkommentator i studio. Per Bergerud fra Svene i Numdal, bosatt på Lierskogen i mange år, lyktes verken i Innsbruck (1976), Lake Placid (1980) eller Sarajevo (1984). Men før han la opp ble det både gull og bronse i VM i 1985.

- Våre hoppere har gjort det fantastisk hittil. De har tatt halvparten av medaljene. I morgen er jeg optimist. Det blir jevnt mellom Østerrike, Finnland og Norge, sier den gamle storhopperen til Liernett, knapt et døgn før laghoppinga.
Det var så fortjent at skihopperen med åtte NM-titler, fem kongepokaler fikk lønn for treningsinnsatsen til slutt og vant sine VM-medaljer i 1985.

Bildet: Per Bergerud med VM-medaljene, her sammen med Kim Roar Hansen, Lier IL, fotografert i forbindelse med Kim Roars fine prestasjoner i Hoppuka for vel to år siden. 

Ingen OL-suksess
- Jeg husker ikke så mye fra konkurransene. I 1976 var jeg ”førstereisgutt”, sier Per. – Da var min beste plassering 26. plass i den store bakken som forventet av en 19 åring. (43.plass i den lille bakken red anm.)
I 1980 var jeg heller ikke i form, så resultatene; 18. plass i den lille og 16. plass i den store bakken var heller ikke uventet.
I 1984 hoppet jeg på ski som ikke passet. Det elendige resultatet i den store bakken (nr.46, red anm) førte til at jeg ikke hoppet i den lille bakken. Etter denne sesongen skiftet jeg skimerke.

Gode minner
Og hans siste sesong ble som kjent en suksess.
Per var også med og vant laghoppinga under VM i Oslo i 1982. Hans beste plassering i Hoppuka er en tredjeplass og seier i et enkeltrenn i Innsbruck.
Han var ekspertkommentator i Tv i tre år og ledet Buskerudhopp. Han har fortsatt god kontakt med noen tidligere aktive som, for eksempel, sportslig leder Clas Brede Bråthen. Per var også til stede under VM i fjor.
Lokalt har han vært aktiv i Lier IL i mange år, både innen håndball og langrenn, der døtrene har deltatt. Per er fortsatt rennleder for sprintrennene.

Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode