Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Hyllet på Fornebu etter to gull

-- Jeg hadde ikke ventet den velkomsten, sier Sten Oluf Horn. Han minnes hjemkomsten til Fornebu etter dobbelt gull i Paralympics i Nagano i 1998. En hel buss med ordfører Ulla i spissen hadde møtt opp. De lokale toraderne sørget for flott stemning.

Hadde det vært en lokal Egebergs Ærespris for allsidig idrettsprestasjoner burde Sten Oluf forlengst fått. Med amputert venstre hånd var han aktiv fotballspiller på fotballagene i  Sylling og Sjåstad i mange år, skiløper i alle år og løper på både bane, vei og i skogen. Han avsluttet sin internasjonale karriere med skiskyting under Paraolympics i Salt Lake City i 2002. ( På bildet Sten Oluf med gullskia fra Japan)
Han har tilhørt løpergruppa til Sylling IF i alle år. De har deltatt I Homenkollstafetten. En av de som deltok der, Roger Kristiansen som var leder for den blinde langrennsløperen Tore Henriksen, fikk meg med. Den 30 år gamle idrettsmannen fra Øverskogen kom med på en samling i 1996. Etter et testrenn ble han tatt ut til EM i 97 i Sibir. Der ble det to sølv.
- Jeg husker godt flyturen dit. Et gammelt og primitivt fly klarte så vidt å ta av. Det var puttet papir i hull i interiøret. Men det var et stødig fly og jeg var ikke redd.  Russerne var så hyggelige. Jeg tror jeg måtte skrive autografer for 100 ungdommer etter  konkurransene.
Han ble også med til Prøve OL i Nagano samme år.
 
Nagano ga stipend
I Nagano ble det gull på både 5 km og 10 km. I stafetten ble det bronse- - Vi lå godt an, men dessverre ramla en av de synshemmede, sier han.
 - Hilsninger fra Konge og Statministeren var stort, men det største var å bli mottatt av 100 liunger på Fornebu.
- Det kostet mange penger å satse så stort. - Jeg ble "sponsa" hjemmefra i begynnelsen, Så fikk jeg 60 000 kr som stipend fra Olympiatoppen. Allsidig trenig preget forberedelsene. Han jobba så mye han kunne i skogen. Om sommeren var han også aktiv på friidrettsbanen for Hellas, med 800 og 1 500 meter som distanser.
 
Verdenscupen og VM
- 1999 ble kanskje mitt beste år med seier i Verdenscupen. Året etter vant Sten Oluf både gull og sølv i VM. Året etter ble gull i klassisk i EM i Sverige. -  Jeg var best i klassisk. Det var vanskelig å finne gode løyper for fri teknikk.
Lekene i Salt Lake City ble ingen suksess. - Tre uker i høyden ble for mye for meg.
Så valgte Sten Oluf å legge opp. Han hadde overtatt gården. Med kona Mette og sønnene Ole Aleksander (7) og Lars Jørgen (1 1/2) bor han i det gamle praktfulle våningshuset med utsikt over Holsfjorden. Sten Oluf er 13. generasjon på den gamle skogsgården.
 
Trener fortsatt 
40-åringen liker fortsatt å trene 2-3 ganger i uka. Han går på ski og prøver å følge opp sønnen Ole Aleksander. Det blir også turer på alpinski både til Norefjell og til Vikersund. Oldboysfotball i Sylling liker han også godt.
Han har også noe kontakt med gamle venner fra idrettskarrieren. Noen tyske konkurrenter var innom gården for noen år siden. 
 
Bildet under: Sten Oluf med trofeene fra Verdenscupen.
 
  
Langrenn Sylling Sylling IF

Flere saker fra arkivet

Litt ustabilt vær, men godt skiføre

God preparing, fin og bred løype lokket mange skiløperne til Kanada på søndag. Yngstemann vi møtte var Ole Aleksander Horn fra Øverskogen. Han er bare 5 og et halvt år, men elsker å gå på ski. Han tar med seg skia til Dambråtan barnehage hver dag. Så kommer han også fra en skiløperinteressert familie ----

Fullt hus på Meren i dag

- Vi har hatt besøk av mange idrettsvenner i dag, sa skøytemesteren fra Innsbruck OL i 1976, 60 årige Sten Stensen til Liernett i kveld.

Noen valgte pinseferie ---

Det førte til at Sten Oluf Horn (her med sønnen på armen) og to andre løpere på Sylling IF s lag måtte løpe dobbelte etapper under årets Holmenkollstafett

Skikarussel på Øverskauen

70 barn møtte opp til skikarussel på Skustad.

10-åringer debuterte

Fredrik Frossdal (tv) og Ole Aleksander Horn var de yngste som fullførte den lange distansen under Kanada Rundt

Stor skiutfart

Sten Oluf Horn, med mange medaljer fra internasjonale mesterskap innen Paralympics, var en av mange som trosset snøværet i helga --

Tretti år siden Stensens skøytegull

Den 8. februar 1976 stod Sten Stensen øverst på seierspallen. Den råsterke idrettsmannen fra Mehren i Lier hadde nådd et av sine store mål. Den minnerike dagen startet med en lang løpetur klokka halv seks denne februarmorgenen.

Hundrevis i marka

Martinus Solheim fra Konnerud er en av mange som fristes av skiløypene i Lier.

14 måneder til Birken

- Vi har god tid til å finne formen, sa Sigmund Rotbæk og sønnen Snorre gliste --

Tar en runde til, pappa

Skiglede, vaffel og saft er suksessoppskriften for skikarusellen på Øverskogen.

To gull og to bronse

Marcus Braathens gull og sølv, Silje Rokkes gull og Martin Nilsens sølv, i tillegg til flere andre gode plasseringer under helgas KM, viser at det gror godt i langrennsmiljøet i Lier

Ulla fikk gjennomgå

Ulla var en av mange som måtte finne seg i å bli parodiert under urpremieren til den nyoppstartede revygruppa i Sylling

- Jeg er kjempefornøyd

Det sa Maren Jansson Haverstad (17) fra Tranby til Liernett etter både gull og bronse under Ungdoms-EM i orientering i helga.

På topp i Norden

Det ble sølv til Hanne (th), gull til Finn Olav (tv) og gull til Kristin Ulvund som i tillegg ble kåret til beste jentebokser i Gøteborg

Premierer raske tenåringer

Fire ganger vinner av Kanada Rundt, Øystein Mørk, har tatt initiativet til å stimulere unge løpstalenter i det tradisjonsrike gateløpet i Sylling.

To gull og ett sølv i NM

Finn Olav Ulvund (th på bildet) ble dobbeltmester og søstra Hanne Ulvund, begge fra Sylling, kom til finalen under norgesmesterskapet i kickboxing i helga.

Skiglede i solskinn

Her er tre svært fornøyde deltakere etter vinterens vellykkede karusellrenn på Øverskogen.

Målbevisst friidrettsutøver

Knapt ett år med spesialtrening i Sturla har ført femtenårige Vilde Garder fra Lier inn i norgestoppen. Men hun tilhører en idrettsfamilie der tvillingsøstra Ada også er svært aktiv.

Uten suksess i tre OL

Du så han på TV på lørdag som ekspertkommentator i studio. Per Bergerud fra Svene i Numdal, bosatt på Lierskogen i mange år, lyktes verken i Innsbruck (1976), Lake Placid (1980) eller Sarajevo (1984). Men før han la opp ble det både gull og bronse i VM i 1985.

Tilbake på gamle tomter

Frode Askekjær, sogneprest og tidligere aktiv i friidrettsgruppa i Sylling IF var en blid og fornøyd deltaker.

Bilder og resultater fra Kanada Rundt

Her er resultatene og bildene fra Kanada Rundt 2006

Fem på gata

Liernett har stilt fem personer disse to spørsmålene

Merete og Sir Oscar til Baltic Cup

Den ferske norgesmesteren i spangridning fra Sylling Rideklubb er nok en gang klar for større konkurranser --

VM-medaljer til Øverskauen

75 åringen Einar Riis er kommet hjem med både gull, sølv og bronse fra Veteran-VM i langrenn i Brusson i Italia. Stafettgullet vant laget hans med over 11 minutter på lag nr 2 Østerrike. Nå ser han fram mot sin 33. start i Birkebeineren.

Ny strategi gir optimisme

Sylling IF s hovedstyre (på bildet) lanserer sitt slagord "Min klubb øverst i Lier" før årsmøtet tirsdag kveld.

Er nummer 31 klar?

Sylling IFs skikarusell er i gang førstkommende tirsdag.

Rett fra skolen til Birken

Oddbjørn Haugen, sjåfør for birkebeinere fra Lier 10. året på rad, legger løperen klar for troppen som har Rena og Lillehammer som mål.

Sterke langrennsprestasjoner

Marcus Braathem ( på bildet) tok gull i fristil under KM i klassisk stil på Geilo på lørdag, men det ble flere medaljer til løpere fra Lier i helga ---

Ikke på medaljelag i dag

Men Maren (på bildet) og Sindre Jansson Haverstad kan glede seg over norsk gull og bronse i søndagens stafetter i Ringsaker.

Nok en Ulvund best

Kristin Ulvund (16) fra Sylling og som representerer Drammens Bokseklubb er kåret til Norges beste junior kvinnebokser for sesongen 2010/2011. Hun får dermed Championbeltet av Norges Bokseforbund.

Beste bokser i NM

Kristin Ulvund fra Sylling kunne smile etter å ha mottatt Forbundspokalen i dag, men de øvrige tre fra Drammen Bokseklubb gjorde også meget gode idrettsprestasjoner -

Ny pers i Ridderrennet

Øystein Tveten fra Lier deltok for sjette gangen. Denne gangen måtte han nøye seg bare 20 km, her sammen med sin ledsager Bjørg Anita Riste. Det var som kjent vanskelige snøforhold.

Årets julegave for idrettsinteresserte?

Thorleiv Haug, brødrene Gjøslien, Hans Bjørnstad og Sten Stensen vokste opp i Lier.

Gull og sølv til liunger

Søskenparet Finn Olav og Kristin Ulvund fra Sylling imponerte under NM i kickboxing

Kanada rundt - resultater

Kanada rundt ble i går arrangert for 25. gang. Her er resultatene fra gårsdagens dyst.

4. plass best foreløpig

Mens Maren Jansson Haverstad fra Tranby var bare 16 sekunder bronsen i VM for juniorer i skiskyting på tirsdag, synes broren Sindre det har gått tungt på begge distansene under EM for seniorer.

Liung juniormester i boksing

Kristin Ulvund (i midten) fra Sylling gikk til topps i NM i boksing i Lærdalshallen i går og broren Finn Olav (tv) tapte finalen svært knepent i sin klasse i dag.

Resultater fra Kanada Rundt

Her er resultatlistene fra den 28. utgaven av Kanada Rundt, tirsdag 13. mai 2008

Aktiv sommer på Solberg

For tredje året på rad inviterer Siri Kitt Nævestad og Ingeborg Swang Sylling til leiruke for barn på gården, og Ola og Marthe med dyrene gleder seg --

Verdensmesteren 50 år

Vi slutter oss i rekken, Per: Gratulerer med dagen til Per Bergerud, fra Svene, bosatt på Lierskauen, verdensmester i stor bakke i 1985.

Resultater fra Kanada Rundt

Fullstendig resultatliste for Kanada Rundt 2007

Falt fra 3. til 7. plass

- Men jeg er likevel veldig fornøyd, sier Venke de Lange etter EM i hundekjøring i Italia i helga.

Trimmer som savner jobb

Svaksynte Øystein Tveten (th på bildet) holder seg i god fysisk form som kan brukes på en jobb ---

Stipendievinner med flere NM-medaljer i helga

- Det har vært ei meget bra helg for meg, sier o-løper Maren Jansson Haverstad, som vant "EggekollenOpp"- stipendiet, og som sørget for hele tre NM-medaljer

Medaljevinnerne på Tranby

Liernett fikk et møte med VM-bronsevinner Maren Jansson Haverstad (15) hjemme i Svendsemarka onsdag kveld, mens broren Sindre måtte reise direkte tilbake til Trondheim og studiene --

- Jeg er kjempefornøyd

Det sa Venke de Lange til Liernett etter hun kjørte inn til tredjeplass i Verdenscupen i hundekjøring i dag.

Ett poeng fra gull

Arne Ask fra Lierbygda O-lag tok to sølv under EM i presisjonsorientering i Latvia denne uka

Gull og 4. plass

- Det var veldig jevnt mellom de tre beste ved halvgått, men jeg avsluttet godt og vant på det, sa en veldig fornøyd Sindre Jansson Haverstad som sammen med søstra Maren er klar for VM i skiorientering

Trippel gull

Kristin, Finn Olav og Hanne Ulvund fra Lier gikk til topps under Nordic Open i kickboxing i København i helga

Tidenes langrenns-prestasjon for Storbritannia

Frances Lütken fra Sylling deltok i Sapporo i 72.

Avslappende støtteapparatet

Marianne Henriksen og Halvard Bergby koste seg i det flott augustværet med panoramautsikt over Lier, men ventet spent på sønnen --

To seire i kickboxing

Søsknene Finn Olav og Kristin Ulvund fra Sylling vant begge sine klasser i helga

To gull og en bronse

Kristin (på bildet th), Hanne og Finn Olav Ulvund satte sitt preg på norgescupen i kickboxing i Drammen i helga.

Gull i bokseringen

Finn Olav Ulvund gikk helt til topps i Gøteborg denne helgen

Besto manndomsprøven

Landslagsmannen Øystein Sylta satte løpsrekord og var imponert over arrangementet

Til topps i NM

Hanne Ulvund, den yngste av søskentrioen fra Sylling, ble ungdomsmester i boksing, til tross for at hun måtte gå opp fire vektklasser for å få motstander i finalen -

Hva skjuler seg i bakken?

Ved en tilfeldighet fikk jeg vite at det finnes en del gull i Norge. En artikkel på Internett, hevdet at gullforekomster var spredt ganske jevnt ut over verden, og at det sannsynligvis finnes like mye gull i Norden, som i for eksempel Klondyke og Sør- Afrika.

Foretrekker en aktiv ferie

Familiefaren og fotballtreneren Øivind Nilsen, sykler gjerne i ferien. Han sykler gjerne mange dager uka, dersom han ikke er opptatt med Syllings G-14 eller j-16-lag. Sammen med sønnene sykler Øivind gjerne tur-retur til foreldrene i Andebu i Vestfold flere ganger i året. --- Men Anita, kona, kjører ”servicebilen”, smiler den populære vestfoldingen.

Resultater Kanada Rundt 2010

Her er resultatlisten for gateløpet Kanada Rundt tirsdag 11. mai 2010

Gjermund Sørsdal vant Kanada rundt.

Det var perfekte forhold for løping da Kanada rundt ble gjennomført for 24. gang. 81 deltakere løp enten 6 eller 12 kilometer.

Hyller "Mor Vestsida"

Liernett synes det passet riktig bra å gi Månedens blomst til Laila Stensen dagen før morsdagen

Resultater Kanada Rundt 2012

Her er de registrerte tidene for årets utgave av gateløpet Kanada Rundt i Sylling.

Gull og sølv til Lier

Maren Jansson Haverstad (på bildet) vant juniorklassen og broren, Sindre tok annenplassen under NM i skiorientering i helga.

Idrettsmannen som utvandret

Liernett møtte i høst sivilingeniør Oddvar Helgesen (77) fra Kanada i Lier. Han emigrerte til USA for over femti år siden. Liernett fikk et møte med den gamle idrettsmannen og Arne Riddervold (tv), en av de mange friidrettskameratene fra gamle dager -

Løpertalent mottar stipend

Syllingkjøpmann Odd Arne Vangen synes det er viktig å støtte idrettsungdommer som talentfulle Silje Bæra Hørthe

Hoppet 195 meter i Vikersund

Jan Inge Trontveit (30) fra Tranby glemmer aldri drømmehoppet i Skiflygingsbakken for snart sju år siden.

Populær instruktør på IFO

Den tredoblede gullvinneren fra junior NM, i orientering, Maren J. Haverstad, er engasjert som instruktør på Idrettskolen på Tranby.

Gull og bronse i VM

Terje Fugleberg vant veteranklassen, mens Venke de Lange (th på bildet) og Carina Nilsen (tv) tok hver sin tredjeplass under VM i hundekjøring på barmark i Italia. - Det er noe av det morsomste jeg har gjort, sa bronsevinner Venke de Lange

Sølv til Anders

- Helt utrolig! sa pappa Erik til Liernett etter at Anders Brun Hennum var nær stafettgull tidligere i VM i skiskyting for juniorer i Ruhpolding i Tyskland

1000 kroner til medaljevinnerne

Søskenparet, Maren og Sindre Haverstad og Anders Brun Hennum (på bildet) blir premiert av Lier kommune

Løpsglede i 30 år

Månedens Blomst for mai gikk til Friidrettsgruppa i Sylling IF ved Arild Pedersen, Frances Lutken og Jens Bjørnå for fremragende miljøskapende arbeid som har gjort Kanada Rundt og Syllingløpet til en idrettsfest for alle, spesielt i de siste årene.

Ungdomsutvekslinger i 60 år

Månedens Blomst går til Foreningen Norden i Lier som er den eneste lokalforeningen i Norge som uten avbrudd har sørget for at nordisk ungdom har møttes hvert år.

Liunger på Ullevål

Endelig hadde vi Vålengasupportere noe å glede oss til. De siste 15 årene har det ikke vært mye å glede seg over i serien, men på lørdag så slåss vi helt i toppen, og RBK som et av mange lag jeg blir kvalm av, har bare scoret noen få mål mer enn Enga før kampen.

Fornøyd med løpene

- Jeg synes jeg har gjort to gode løp og har ikke gjort noen store feil, sier Sindre Jansson Haverstad fra Tranby etter første dag av Nordisk mesterskap i skiorientering.

Et lite norsk idrettsunder

- Det har forundret meg ofte at norske padlere og roere gang på gang har vært på pallen i de store mesterskapene, skriver Jan Terje Nilsen i denne ukes petit

Legger opp ---

Rune Owsinski (bildet), tidligere i norgestoppen både i go-cart og motocross enduro, avsluttet sin karrière med et norgesmesterskap i ATV Cross i helga.

Stipend til lokal trommeslager

Årets vinner av Haugestadstipendet er 22 år og fra Sylling

Veldig godt fornøyd

- Differansen opp til teten var ikke så stor, sa Venke de Lange etter niendeplassen i europamesterskapet i hundekjøring.

Mannen bak Marit

Når Marit Breivik (på bildet) forklarer suksessen har Sylling-mannen Roar Bogerud bak laglederbenken lagt mye til rette ---

I norgestoppen

Søskenparet Berit og Ola Stunes Isene fra Egge har vist oppsvekkende stor fremgang i friidrett det siste året -

Sterkt av Siri i Holmenkollen

- Jeg hadde ikke ventet pallplass, sa Siri Gurandsrud til Liernett etter 3. plassen i den TV-overførte Young-Starsprinten i skiskyting.

Norsk gullgodhet

Ukens petit er ved Rune T. Berg.

20. sesong i eliteserien

Odd Arne Vangen debuterte som fotballdommer på øverste nivå på Nedre Eiker stadion. Før dagens kamp har han dømt 310 kamper.

Ønsker å bli journalist

Ane Borghild Herber (14), elev i 9. klasse ved Lierbyen skole, har praksisuke på Liernett.

Resultater Kanada Rundt 2009

Komplett resultatliste for den 29. utgaven av Kanada Rundt

Håndballfest i Oslo spektrum

To liunger var banens beste under håndballfinalen for herrer

Til motocrossens Mekka

Tirsdag reiser liungene Robin Fjeldberg og Jan Olav Lunewski sammen med elever fra Norsk Toppidrettsgymnas til Los Angeles på treningsleir

Favorittseier i kvinneklassen

Kjersti Karoline Danielsen (th) fra SK Vidar kopierte seieren og nest beste løper i fjor, Silje Bæra Hørthe fra Sylling måtte dessverre melde forfall, men Silje ble belønnet med stipend etter Eggekollen Opp.

Dobbeltseier til Lier

- Jeg syntes det gikk veldig lett siste halvdelen, sa Arne Christoffer Sand etter å ha vært raskest av alle i Hauern, men andremann Anders Brun Hennum var også kjempefornøyd med sin prestasjon.

Ny seier i KM

Marcus Braathen tok nok et gull i langrenn, men det var flere sterke prestasjoner av Lier-løperne

Eneste liung i langrenns-NM

I et intervju i Aftenposten i dag forteller Caroline Tangen (22) fra Vestre Lier om sitt nye liv som langrennsløper ---

Jentene strømmer til

-Vi fokuserer på å ha det gøy, møte gode venninner og utvikle oss som spillere, sier trener Øyvind Nilsen om den svært store interessen for kvinnefotballen i Sylling.

NM-gull i skiskyting

Anders Brun Hennum holdt stillingen etter 3. etappe før han sendte Ole Einar Bjørndalen og Buskerud av gårde på ankeretappen i dag -

Ingen suksess i dag

Søskenparet Maren og Sindre Jansson Haverstad nådde ikke opp mot sitt beste på mellomdistansen under EM og VM i dag.

Trippelseier i kickboxing

Søskentrioen Kristin (tv), Hanne og Finn Olav Ulvund fra Sylling vant sine klasser under Danish Open i helga.

Miljøet avgjørende

Det understreker gymlærer og idrettsleder Per Lasse Tronslien. Tre unge friidrettstalenter er av flere liunger som ble kretsmestere sist helg. Og en av dem debuterer i senior-NM i morgen.