Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 78a489d649e68b951849085f178f322f

Ungdomsutvekslinger i 60 år

Månedens Blomst går til Foreningen Norden i Lier som er den eneste lokalforeningen i Norge som uten avbrudd har sørget for at nordisk ungdom har møttes hvert år.

Liernett, ved redaktør Svend Asbjørn Sylling, kunne gratulere forleden leder Knut Espen Riis med jubileet, cirka to måneder måned etter jubileumsdatoen. Foreningen Norden i Lier ble nemlig stiftet 7. september 1950.

I august arrangerte lokalforeningen årets utveksling med stor suksess:http://www.liernett.no/4884-cowboyfest-og-haandball

- Vi har ikke lagt ut noe om jubileet enda, fordi vi ikke er helt klar med invitasjonen enda, sier sekretær Tone-Christine Cook. Men følgende skal skje: Jubileumsfesten blir den 29.januar på Øverskogen samfunnshus kl.19.00. Det blir middag samt underholdning. Vi inviterer selvsagt alle medlemmer, men vi skal også invitere representanter fra våre vennskapsbykommuner og fra Foreningen Norden Buskerud og sentralt.

Her er noen fra styret i jubileumsåret: Knut Espen Riis, leder, Eldrid Ask, skolekontakt, Tor Arne Stavrum, styremedlem og Tone-Christine Cook, sekretær. De øvrige Sissel Slotten, nestleder, Randi Astrid Fuglerud, styremedlem, Monica Hogstad, styremedlem, Nina Stadheim, varamedlem og Torild Fuglerud, varamedlem var ikke til stede da bildet ble tatt.

I Buskerud er det også lokalforeninger i Drammen, Flesberg, Hole, Modum, Nedre Eiker, Ringerike, Sigdal og Øvre Eiker
Foreningen Norden Lier har sin egen hjemmeside: http://www.norden.no/lier.html

Foreningsmannen på Sylling Prestegård

- Jeg husker jeg var med på den første turen sommeren 1950, sier sønnen Eivind Østbye, bosatt i Sylling. Han er eldste sønn av Charles Østbye som flyttet til Lier med familien i 1947. – Jeg var 15 år og var nettopp ferdig med det andre året på den toårige realskolen i Sylling. Turen gikk til Fallkøping. For å få penger til bussturen ble det arrangert basarer der Inger Marie Kornerud var en drivende kraft. Foruten tur til historiske steder i den svenske vennskapsbyen ble det også en tur til Gøteborg. Det var stort den gangen, forteller Eivind Østbye.
- Far hadde jevnlig kontakt med sine svenske venner. Han var med på innvielser og bispevisitaser i Fallkøping. Bengt Børjesson, riksdagmann for ”Senter`n” var en nær venn som var på besøk i Sylling og overnattet flere ganger på Prestegården. Gunnar Larsson og hans forfatterkone Mai Larsson, begge valgt inn for ”Senter`n i Riksdagen var også i Sylling. Charles Østbye var også på besøk på Larsens gods og hos Børjesson. De hadde kontakt til de døde.

Charles Østby var engasjert i Foreningen Norden i over 20 år. Men han var også med og stiftet Sylling Røde Kors. Han er blitt beæret med æresmedlemskap. Og det ble overrakt han av tidligere ordfører Olaug Granli som også var svært aktiv i Røde Kors før hun ble valgt inn i kommunestyret. Charles Østbye var også medlem av Landstyret i Røde kors. Han fikk Røde Kors hederstegn for sin innsats.

Charles Østby fikk Kongens fortjenestemedalje i gull etter at han ble pensjonist. Fylkesmann Gunnar Alf Larsen (på bildet nedenfor) stod for overrekkelsen. Charles Østbye døde 3. mars 1983, 76 år gammel.

   

Bildet til venstre: Kapellan, senere sogneprest Charles Østbye kort tid etter at han flyttet fra Oslo til Sylling.

Bildene er utlånt av Eivind Østbye.

Forrige artikkel:Vi besøker Liers spisesteder: Sylling KroaNeste artikkel:Knurring og bjeffing i nattemørket
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode