Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 8c370ac1e23968696198bd8ea65705ae

Skumringstime i biblioteket

Mandag kveld dempes lysene i Lier bibliotek. Det er skumringstime i samarbeid med Foreningen Norden, og årets tema er Humor i Norden.

Med det årlige arrangementet ønsker Foreningen Norden å gi den gamle nordiske fortellertradisjonen nytt liv, og formidle nordisk litteratur til barn, unge og voksne i hele Norden.

I år er temaet for skumringstimen Humor i Norden, og teksten som skal leses er hentet fra ”Populærmusikk fra Vittula” av den svenske forfatteren Mikael Niemi.

For bibliotekene representerer skumringstimen starten på Bibliotekuken, også den et arrangement som gjentas hvert år, og i år er det femtende gang.

Arrangementet løfter frem høytlesning, nordisk fortellertradisjon og litteratur. Det blir en uke med høytlesning, utstillinger, debatter og kulturopplevelser på tusentalls bibliotek, skoler og forsamlingslokaler rundt om i Norden og de baltiske landene.

Kanskje blir det uoffisiell verdensrekord når årets utvalgte tekster leses høyt på de respektive språk på mer enn 2000 steder til samme tid.

På biblioteket i Lierbyen blir det levende lys, opplesning av årets tekst og musikk ved elever fra Lier kulturskole.

Arrangører er Foreningen Norden i Lier, Lier kulturskole og Lier bibliotek. Gratis adgang – og dessuten enkel servering.

Tid og sted er Lier bibliotek mandag 14. november kl. 19.00.  Gå og hør!

Mikael Niemi

Wikipedia om Mikael Niemi:
Mikael Niemi ble født den 13. august 1959 og vokste opp i Pajala som ligger i Nord-Sverige, rett ved siden av grensa til Finland. Han trente langrenn og deltok i konkurranser og er fremdeles glad i å være ute i naturen. Allerede som 15 åring begynte han å skrive både noveller og dikt. I 1977 flyttet han til Luleå, men han er nå flyttet tilbake til Pajala.

Han utdannet seg til el-teletekniker som gjorde at han gikk en 4-årig linje. Dette var årsaken til at han flyttet til Luleå. Etter gymnaset har han hatt mange forskjellige jobber. Verkstedjobb, lærervikar, ungdomsarbeider, og i et lite bokforlag.

Den litterære debuten kom i 1988 med diktsamlingen Neseblod under høymessen. Etter det har han skrevet både lyrikk, prosa og teater for radio og scene.

Mormoren til Mikael Niemi er same og faren er tornedaling. Faren kommer altså fra den finskspråklige minoriteten i Øst-Sverige. Røttene er veldig viktige for Mikael Niemi og han har mye inspirasjon og kraft derifra.

Hans hittil mest populære bok, Populærmusikk fra Vittula, ble filmatisert i 2004.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Søndag 13. november 2011 18:47: Kerstin Arnesson
I er vänskapsby Falköping i Sverige arrangerar vi också "Kura skymning" på Falköpings bibliotek i samverkan med Föreningen Norden och Studieförbundet Vuxenskolan. Lycka till önskar Kerstin Arnesson, ordförande i Föreningen Norden i Falköping.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode