Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Skumringstime i biblioteket

Mandag kveld dempes lysene i Lier bibliotek. Det er skumringstime i samarbeid med Foreningen Norden, og årets tema er Humor i Norden.

Med det årlige arrangementet ønsker Foreningen Norden å gi den gamle nordiske fortellertradisjonen nytt liv, og formidle nordisk litteratur til barn, unge og voksne i hele Norden.

I år er temaet for skumringstimen Humor i Norden, og teksten som skal leses er hentet fra ”Populærmusikk fra Vittula” av den svenske forfatteren Mikael Niemi.

For bibliotekene representerer skumringstimen starten på Bibliotekuken, også den et arrangement som gjentas hvert år, og i år er det femtende gang.

Arrangementet løfter frem høytlesning, nordisk fortellertradisjon og litteratur. Det blir en uke med høytlesning, utstillinger, debatter og kulturopplevelser på tusentalls bibliotek, skoler og forsamlingslokaler rundt om i Norden og de baltiske landene.

Kanskje blir det uoffisiell verdensrekord når årets utvalgte tekster leses høyt på de respektive språk på mer enn 2000 steder til samme tid.

På biblioteket i Lierbyen blir det levende lys, opplesning av årets tekst og musikk ved elever fra Lier kulturskole.

Arrangører er Foreningen Norden i Lier, Lier kulturskole og Lier bibliotek. Gratis adgang – og dessuten enkel servering.

Tid og sted er Lier bibliotek mandag 14. november kl. 19.00.  Gå og hør!

Mikael Niemi

Wikipedia om Mikael Niemi:
Mikael Niemi ble født den 13. august 1959 og vokste opp i Pajala som ligger i Nord-Sverige, rett ved siden av grensa til Finland. Han trente langrenn og deltok i konkurranser og er fremdeles glad i å være ute i naturen. Allerede som 15 åring begynte han å skrive både noveller og dikt. I 1977 flyttet han til Luleå, men han er nå flyttet tilbake til Pajala.

Han utdannet seg til el-teletekniker som gjorde at han gikk en 4-årig linje. Dette var årsaken til at han flyttet til Luleå. Etter gymnaset har han hatt mange forskjellige jobber. Verkstedjobb, lærervikar, ungdomsarbeider, og i et lite bokforlag.

Den litterære debuten kom i 1988 med diktsamlingen Neseblod under høymessen. Etter det har han skrevet både lyrikk, prosa og teater for radio og scene.

Mormoren til Mikael Niemi er same og faren er tornedaling. Faren kommer altså fra den finskspråklige minoriteten i Øst-Sverige. Røttene er veldig viktige for Mikael Niemi og han har mye inspirasjon og kraft derifra.

Hans hittil mest populære bok, Populærmusikk fra Vittula, ble filmatisert i 2004.

Bibliotek Lierbyen

1 kommentar

Søndag 13. november 2011 18:47: Kerstin Arnesson
I er vänskapsby Falköping i Sverige arrangerar vi också "Kura skymning" på Falköpings bibliotek i samverkan med Föreningen Norden och Studieförbundet Vuxenskolan. Lycka till önskar Kerstin Arnesson, ordförande i Föreningen Norden i Falköping.

Flere saker fra arkivet

Skumringstime i biblioteket

Sagamystikken kom nær da Grete Bergersen leste fra Edda i skinnet fra levende lys.

Minken Fosheim på høstmøtet

Lier Historielag og Knut A. Andersen ( på bildet ) inviterer på en rundtur i Norden og har en rikholdig meny å tilby mandag kveld.

Vinter i Norden

Foreningen Norden i Lier har arrangert en fotokonkurranse for barn og ungdom fra 10 til 15 år. Her er vinnerbildet.

Lier bibliotek 100 år

”Lier folkebibliothek” ble nemlig opprettet 9. desember 1909 etter beslutning i Lier herredsstyre.

Cowboyfest og håndball

Det syntes Amalie (tv) og Tenna fra Hobro var toppen, men de fleste av deltakerne i Foreningen Nordens ungdomsutveksling vil kanskje huske turen opp Asdøljuvet med noe ustødig kanopadling på Asdøltjern --

Drammen og Lier - balanse?

Nå skal jeg fortelle dere historien om da Gud skapte Lier og Drammen. Jeg forstår nå at vi alle har vår plass i det store systemet, og at vi alle oppveier hverandre.

Ungdomsutvekslinger i 60 år

Månedens Blomst går til Foreningen Norden i Lier som er den eneste lokalforeningen i Norge som uten avbrudd har sørget for at nordisk ungdom har møttes hvert år.

Nordisk vennskap lever

Søren Fredriksen fra Hobro (tv) og sentralstyremedlem i Foreningen Norden, Knut Bjørkmann fra Aurskog, hadde mye å snakke om da Lokalforeningen i Lier feiret sine 60 år på Øverskogen samfunnshus på lørdag.

En hyggelig uke i Falkøping

Ungdomsutvekslingen med Liers vennskapskommuner holdes ved like.

Bli med på Liernetts sommerkonkurranse!

Liers vennskapskommuner i Danmark, Finland og Sverige er interessante og trivelige reisemål både på sommeren og andre årstider. Men hvordan kommer man seg dit?

Dobbelt jubileum på Lyngåsbanen

90-årsjubilanten NMK Drammen slår på stortromma og arrangerer jubileumsrallycross på Lyngås Motorbane i høst.

Tar du utfordringen?

Gjør som ungdommene i Foreningen Norden gjorde på fredag. De mestret den 2,6 km lange turen opp juvet opp til Asdøltjern.

Lekte, lærte og koste seg

Torsdag 3. august dro 10 ungdommer og to voksne på årets ungdomsutveksling med Foreningen Norden til Liers vennskapskommune i Danmark, Hobro (nå Mariagerfjord).

Julegrantenning i Lierbyen

Det loves julestemning og mange aktiviteter før lysene tennes på julegrana i Lierbyen.

Barneteater i høstferien

Levende kultur for hele familien i nærmiljøet

Erten og Furten

Torunn Meyer (th) og Vivian Hein hadde et svært godt tak på sitt publikum på Lier bibliotek på lørdag.

Glede på biblioteket

- Økningen på bibliotekbudsjettet gjør at vi både kan forbedre mediesamlingen og tilbudet til de yngste brukerne, sa en fornøyd Lasse Henscien til Liernett i ettermiddag

Forfatterne strømmer til Tranby

Nå var det Erna Osland som var innom, og Tranby bibliotek var vert.

Vil lære mer om data

I formiddag er en håndfull liunger samlet på Lier bibliotek. Fellesnevneren deres er at de er seniorer og at de vil lære mer om dingser og dupeditter.

Livsviktige ferdigheter

Med utsikt utover Lierbygda og ned mot slektsgården kan kulturprisvinner Arne Ask og kona Eldrid glede seg over at arbeidet med å lære flere til å bruke kart og kompass er blitt verdsatt.

Gert Nygårdshaug til Tranby bibliotek

Fredag 20. oktober blir det gjensyn med forfatteren Gert Nygårdshaug på Tranby bibliotek. Sist han var der på forfatterbesøk var 20. april 2000

Opplev Berit Ås!

Torsdag 25. september kommer den 80 år gamle kvinnesaksforkjemperen og den første kvinnelige partileder til Papirbredden i Drammen

Bibliotek får ny sjanse

Det avtroppende Kultur- oppvekst og undervisningsutvalget vedtok enstemmig å utsette saken om bibliotekstrukturen i Lier til behandlingen av budsjettet for 2008.

Musikal på Lierbyen ungdomsskole

Hvert år arrangeres det en musikal fremført av elever på niendetrinn, på Lierbyen ungdomsskole, og hvert år er det et nytt og stort tema for musikalen. I år er temaet ’’Den store kjærligheten’’…

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Falköping og de andre vennskapskommunene

I ukens petit tar Knut A. Andersen turen innom Liers tre nordiske vennskapskommuner, Falköping, Hobro og Kokemäki og undrer seg over om man kan lære noe av dem.

Sterk sykkelprestasjon

16-åringen Andreas Haverstad spurtet i går inn til fjerdeplass i konkurranse med de beste i Norden.

Sverre Isachsen vant på Lyngås

Hjemmefavoritt Sverre Isachsen fra KNA Eiker vant jubileumsløpet på Lyngås Motorbane i sin Ford Focus, og dermed sikret han seg også årets NM-tittel.

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Pilgrimsutstilling i biblioteket

Pilgrimsveien mellom Tønsberg og Trondheim går gjennom Lier.

Lierdagene er i gang

Presis klokken 18.00 i dag, torsdag 26. mai, begynte Lierdagene 2011 med dans, konsert og kunstutstilling.

Altmuligmannen Tommy vant Farmen

Tommy Rodahl er født og oppvokst i Lier, men har siden 1988 vært kystbonde på Sauøya i Sør-Trøndelag. Søndag vant han Farmen.

Priskveld på Haugestad

I dempet belysning og med prisvinnernes familier godt representert i salen delte ordfører Ulla Nævestad torsdag kveld ut Liers to gjeveste priser, Kulturprisen og Haugestadstipendet.

Våt tur for dansker

På 17. mai imponerte Hadsund skoleorkester fra Liers vennskapskommune Mariagerfjord (Hobro) med flott masjering både i Drammen og i Lierbyen. Dagen etter ble det en tøff tur for Gina Haugen og hennes danske venner.

Legge ned Tranby bibliotek?

Rådmannen foreslår å legge ned Tranby bibliotek. Hva mener du?

Utfordrer fylkeskommunen

Åse Klundelien er en av innlederne når Drammen Kvinnesaksforening drøfter nedleggelsen av Likestillingsutvalget i Buskerud.

På topp i Norden

Det ble sølv til Hanne (th), gull til Finn Olav (tv) og gull til Kristin Ulvund som i tillegg ble kåret til beste jentebokser i Gøteborg

- Fin gjennomkjøring!

Det konkluderte skiorienterer Sindre Jansson Haverstad med etter å ha avsluttet med stafett under årets Nordiske mesterskap

Lierdagene: Fire uker igjen

Årets arrangement blir vesentlig mer miljøvennlig enn de tidligere.

Gode naboer på banen

Vicki Daae og Bengt Johanesen er to av mange som kommer fra Asker for å spille på Holtsmark

Kanada Rundt for 26. gang

I kveld arrangeres det tradisjonsrike løpet Kanada Rundt for 26. gang i Sylling

Bare to vil planlegge rv 23

- Interessen for å planlegge ny fire-felts riksveg 23 i Buskerud er laber. Bare to konsulentfirmaer ønsker å lage detaljplan og reguleringsplan for vegen, skriver nettstedet VåreVeger.no i dag.

Espen Haavardsholm på Tranby – revolusjonær med myke kanter

-Har noen av dere hørt om Espen Haavardsholm? Ingen? - Jo, var ikke det han forfatteren som var her på fredag? -Nei, vi har ikke lest noe av han Men han leste fra ei bok da han var her, Roger gul het den visst og dessuten fikk vi høre fra noen noveller.

Tranby bibliotek reddet

Formannskapet sa nei til rådmannens forslag om legge ned Tranby Bibliotek

Kulturnatten videreføres

Etter oppsummeringen av Kulturnatten 14. oktober i år var alle enige om at arrangementet var vellykket og bør videreføres. Kulturnatten 2007 blir lørdag 13. oktober.

Avdelingsmestre

Liungens G 15 lag er ett av mange lag som nå har avsluttet en fin sesong

Kulturnatten i Lier lørdag 14. oktober

Kulturnattarrangementer blir ofte gjennomført som byarrangementer. Men ikke i Lier...

Samarbeid med Konnerud

- Konneruds høye ambisjoner på kvinnesida gjør at et samarbeid er viktig for både Konnerud og Liungen, sier daglig leder Hans Petter Hoelstad.

Bokkafè og kulturell mangfold

Den norsk-pakistanske forfatteren Nasim Karim holder foredrag i Lier hovedbibliotek på Kvinnedagen, den 8. mars

Norges beste bok

Lier-forfatteren Gert Nygårdshaug ligger på topp i en kåring av Norges beste bok.

"Du store alpakka"

Lørdagspetit: Det var lørdag kveld, det luktet nystekte vafler --

Liung ble årets trener

Even Andreas Røed (25) ble kåret til årets trener i kombinert av Skiforbundet

Hjemme hos Nygårdshaug

- Nå spørs det om det ikke er det nye biblioteket som overtar som det sosiale sentrum i Lier, skriver Aftenposten, som har vært på besøk hos Gert Nygårdshaug.

IF-ambasadører for Sjåstad vestre Lier IL

Gjennom prosjektet ønsker If og Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité å gi en støtte til de som arbeider for at barn skal få positive opplevelser med fysisk aktivitet i lokalmiljøet. If er et selskap som tar samfunnsansvar. Det å støtte tiltak for barn er den beste måten å vise dette på.

Sterk sykkelprestasjon

Andreas Haverstad (17) er fornøyd, spesielt etter sjetteplassen etter gaterittet i U6 Cycle Tour i Sverige

Altmuligkvinnen

Kontrastene er store i Ellen Xylanders liv.

Øyeblikk av evigheten

Tor Olav Foss stiller ut i Lier.

Julekonsert i Tranby kirke

Repertoaret for Hennummusikkens julekonsert søndag 18. desember omfatter ikke bare julemusikk, men også rock og barokk, klassisk musikk og populærmusikk.

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Lierkunstner ble vel mottatt i Kongsberg

Et tredvetall interesserte møtte opp da Kongsberg Kunstforenings sommerutstilling ”Bobler” ble åpnet lørdag. Utstillingen består av noen av Bente Sommerfeldt-Colbergs spennende installasjoner og glassbobler.

Det var bedre før

Kjartan Fløgstad på Tranby bibliotek. Liernett leste den sist boka hans, Grand Manila, før han kom

Sancta Lucia, Sancta Lucia --

I barnehager og på barneskoler ble det sunget til minne om den kvinnelige martyr fra Sicilia.

Spent foran Ski-O Tour

Liungen Sindre Haverstad ( her i midten) deltar lørdag i sesongens høydepunkt for verdens beste skiorienteringsløpere

Konsert

Julekonsert med Tranby Skolekorps i Tranby Kirke onsdag 10. Desember kl. 1800.

Tidenes yngste

Hanne Ulvund (th) fra Sylling, som snart fyller 14 år, er tatt ut til Nordisk mesterskap i boksing sammen med broren Finn Olav Ulvund (tv).

Endelig program for Lierdagene

Det endelige programmet for Lierdagene 2011 er klart.

Kampklar pappa

Jeg flyttet tilbake til Lier etter å ha bodd 6 år i Drammen. Jeg ønsket meg tilbake til Lier fordi jeg trudde at kommunen satset på barn og unge. Vi valgte å flytte til Sjåstad fordi jeg viste at der var en seriøs skole med dyktige ansatte. Etter at vi hadde flyttet til Sjåstad fikk jeg plutselig beskjed at barna våre kanskje skulle busses hit og dit fordi polikerne i Lier kommune ikke ønsker å satse på nærmiljøet til våre barn på Oddevall. Det er en skam at polikere skal knuse et så flott miljø. Veit dere hva dere gjør hvis dere legger ned skolen? Trur ikke dere veit det.

Flerbrukshus i Lierbyen?

Kulturhusutvalget er nedsatt av Lier Musikkråd og har som mandat å utrede muligheter for bygging og drift av et flerbrukshus eller kulturhus i Lierbyen

Møt forfattere på Gamle stasjon

Marit Reiersgård Bredesen og Gert Nygårdshaug (på bildet) er til stede på litteraturaktivitetene på Galleri Perrongen.

Karsten Alnæs på Tranby

Fredag var det igjen forfatterbesøk i biblioteket på Tranby skole.

Julegrantenning likevel

Det så lenge ut til at det ikke skulle bli noe av det tradisjonelle adventsarrangementet ved Rådhuset, men nå beklager kulturkontoret at det har vært dårlig kommunikasjon.

Liung beste nordmann i Bislett Games

Einar Inge Aasen (24) ble beste nordmann med en 4. plass i B-finalen på 400 meter.

235 storkoste seg

Det ble ny suksess for de 22. St Hallvardlekene på torsdag.

Trivelig tradisjon: Kalender og årbok

Årets utgave av Lierkalenderen er nr. 30 i rekken. Kalenderen og årboka er klar til salg.

Konsert i Sylling kirke

Mandag kommer den allsidige musikeren, Frode Moltemyr, til Sylling kirke. På repertoaret har han viser, allsanger, country og bedehussanger.

Informasjon om spillet og lauget

Informasjon om Sankt Hallvard-foreningen, Sankt Hallvard-spillet og Sankt Hallvard-lauget

Tidenes yngste debutant?

Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen debuterte på landslaget i fjor og nærmer seg en ny debut i år --

Fengslende teateropplevelse

Skuespillerne Bjørn Helge Warud og Marius Granholt fra Askeladden Friteater ga barn og voksne en fri og modernisert versjon av eventyret om "Askeladden og de gode hjelperne".

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Løpsglede i 30 år

Månedens Blomst for mai gikk til Friidrettsgruppa i Sylling IF ved Arild Pedersen, Frances Lutken og Jens Bjørnå for fremragende miljøskapende arbeid som har gjort Kanada Rundt og Syllingløpet til en idrettsfest for alle, spesielt i de siste årene.

Multikulturelt på Menighetshuset

En mangfoldighet av farger, smak og rytmer møtte deltakere, ansatte og gjester på Lier Flyktning- og voksenopplæringssenter, da de markerte siste dag før jul på Frogner Menighetshus på fredag. Det var dans, sang, diktopplesninger og gang rundt juletreet. Det er 11 år siden det første arrangementet av denne type ble arrangert. Den gangen holdt Voksenopplæringa til i lokaler leid av Lier Maskin. På grunn av et økende antall deltakere ble arrangementet flyttet fra Voksenopplæringssenteret på Hegg skole til Frogner Menighetshus for noen år siden. Det har vært svært så vellykket.

Stedsutvikling i Lierbyen!

Tvilsomt om det planlagte kulturhuset vil gi Lierbyen en positiv stedsutvikling og at stedet dermed vil stige opp av asken som fuglen ”Fønix”.

I fokus etter debuten

Som kaptein i sin debut for Norges G-15 landslag måtte Martin Ovenstad Rønning fra Liungen IF gjennom flere intervjuer etter kampen

Liers eldste nettsted?

Forrige mandag feiret det lokale nettstedet Sylling.no 10 år

En kølabonn på Tangane

Ukas Kulturminnepost 20. august til 5. september ligger i Bømarka, rundt 3 km fra Kraft.

Steng biblioteket og bli med på kjøpefesten

Rådmannen har foreslått å legge ned Tranby bibliotek. Dermed mister kommunens tettest befolkede område bibliotekstilbudet i nærmiljøet. Dette vil i stor grad gå utover unge og eldre, og våre nye landsmenn som er flittige bibliotekskunder. Skolene på Tranby vil miste muligheten til å videreutvikle et kombinasjonsbibliotek på eget område. Forslaget har møtt massiv motstand blant folk på Høgda.

Lars Kolle

Dugnadsarbeider på bokmessa i Lierbyen, stedet der livsvisdommen går til spottpris.

UKM Backstage

I salen ved Lierbyen skole er kvelden fylt med glede, sang og humor, men hva med deltakerne som venter hele kvelden før de selv skal opptre?

Tiårig liung med hovedrolle i ”Jakten på juleskurken”

Skuespillertalentet Martine fra Lierskogen får en hektisk førjulstid på scenen i Drammens Teater.

Engelsk pantomime i Lier

Teatergruruppa Blott til lyst lyst spiller i disse dager panto-forestilling i Dramasalen på St. Hallvard.

Hva vil vi med Lier?

Dette er spørsmålet kommunestyret må ta stilling til, skriver Marianne Spanli i dette innlegget.

Nordisk mester i boksing

Hanne Ulvund fra Sylling ble Nordisk juniormester og Finn Olav Ulvund tapte knepent sin kamp for finale.

Små ressurser, men gode resultater

Tranby Turns gutter er kvalifiserte til Nordisk mesterskap etter sine prestasjoner under Oslo Open den 17. mars. Her svever Steffen Olsen høyt under trening på onsdag.

Hvem mottar drømmestipendet i Buskerud?

5. juni vil 100 barn og unge få hver sin sjekk på 10.000 kroner. Noen av disse talentene vil være fra Buskerud.

Imponerende internasjonal debut

Silje Bæra Hørthe fra Sylling tok bronsemedaljen under Nordisk mesterskap i terrengløp i Finland i formiddag etter en jevn fight med to finske jenter.

Hiphop på Hegg

20 førsteklassinger på SFO viste danseglede for foreldre og besteforeldre onsdag.