Møt forfattere på Gamle stasjon
Marit Reiersgård Bredesen og Gert Nygårdshaug (på bildet) er til stede på litteraturaktivitetene på Galleri Perrongen.
Litteratur og kunst på Galleri Perrongen er nytt i årets Lierdager er litteraturaktiviteter på Galleri Perrongen.
Lørdag 6. juni kl. 14 vil forfatterne lese utdrag fra bøkene sine og svare på spørsmål fra publikum.
Marit Reiersgård Bredesen (f. 1965) er bosatt på Tranby i Lier. Hun har bidratt med noveller i antologien "Det er bare å lukke øya" (Ungdomssignaler 2006) og i "Signaler" (2006)."Alt jeg ser er sant" er hennes første bok. Det er en ungdomsroman. Den handler om en 9. klasse et sted i Norge. Hovedpersonene er Tøffe Tjoffen, Katarina med de store puppene, Runa som sminker seg for å synes, Kurt som har mistet mora si og ikke bryr seg om noen ting og Cato som vil bli
Idol-stjerne og omsvermet. Beate som tar abort, Tina som ikke skjønner hvorfor hun og Beate ikke lenger er bestevenninner, Cecilie som oppdager at barndomskameraten Even plutselig er blitt kjærestepotensiale og til slutt Larsen, læreren som ingen hører på. Romanen er ærlig og troverdig. Det kunne vært din klasse.
Gert Nygårdshaug er bosatt i Lier. Forfatterskapet spenner fra barnebøker til krim.
Les mer her: Nygårdshaug er mest kjent for sine kriminalromaner om Fredric Drum og økologi-krim-trilogien som starter med den prisbelønte romanen "Mengele Zoo".
Mengele Zoo fra 1989 ble i 2007 kåret til «folkets favoritt» i forbindelse med litteraturfestivalen på Lillehammer.
Gert Nygårdshaugs forfatterskap er preget av mye reising og grundig research. På slutten av 1980-tallet og begynnelsen av 1990, oppholdt han seg i lengre perioder i Brasil og Venezuela, der han blant annet bodde sammen med indianerne i regnskogen i Amazonas.
Studiet av urkulturer, arkeologi og historie er noen av hans interesser, ved siden av sportsfiske, matlaging og vin.
Temaet ”Jord”, er i samsvar med temaet for kunstutstillingen på Galleri Perrongen.
Søndag 7. juni kl. 12 og kl. 15 blir det eventyr og fortellinger for barn i alle aldere.
Formidlingsformen er levende fortelling (ikke opplesning). Muntlig fortelling er verdifull som en alternativ formidlingsmåte i vårt moderne mediasamfunn, som i stor grad er dominert av bilder og tekst. Muntlig fortelling gir tilhøreren mulighet til å danne sine egne bilder og forestillinger, og derfor være aktivt medskapende.
Forteller er Janicke Karin Solheim, som har utdannelse i muntlig fortellerkunst, og har tidligere fortalt i barnehage, skole og på arrangement for voksne.