Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 1fc9369a006085f0a324c4fa6734630f

Klare for NM

Blomsterdekoratør Birgitte Carlsen får assistanse av Tina Pedersen når hun konkurrerer i Molde i helga.

Kollega Tina Pedersen hos Tina Blomster på Heggtoppen har deltatt før i NM. Hun vil være til god hjelp når Birgitte skal forsøke å nå finalen i A-klassen. Birgitte Carlsen ble Buskerud-mester i år. Tidligere har hun en andreplass fra fylkesmønstringen.
35 deltakere har kvalifisert seg til NM gjennom 15 distriktsmesterskap rundt om i landet. Klasse A har Fagbrev med mer enn fire års erfaring fra bransjen. Klasse B er lærlinger eller har mindre enn fire års erfaring.

Danskfødte Birgitte Carlsen kom til Norge som 19-åring. Det er vanskelig å høre at hun kommer fra Århus etter 18 år i Norge. Hun er bosatt i Asker.

Konkurransen starter med to innledende oppgaver lørdag formiddag. Den første er en overraskelse, det vil si at oppgaveteksten er hemmelig. Oppgaven og materialene til overraskelsesoppgaven deles ut dagen i dag. Det er inntil konkurransestart tillatt med begrensede og konkrete forberedelser.

Etter lørdagens oppgaver går de sju beste i klasse A og de fem beste i klasse B videre til finalen. Den foregår søndag formiddag og publikum har anledning til å følge det hele. Oppgaveteksten og hvilke varer som skal benyttes i finalen holdes strengt hemmelig inntil kvelden før, da finalistenes navn offentliggjøres. Ordlyden på alle tre oppgavene vil etter tur bli vist etter hver konkurransestart.

Kort om NM
NM er blitt arrangert hvert år siden 1968. NM er årets faglige høydepunkt for bransjen, og er veldig viktig når det gjelder faget i kombinasjoner og trender. Et mesterskap gir deltakerne ferdighet i raskt å løse oppgaver.
Få utenfor bransjen vet at det kreves en 4-årig utdannelse for å bli blomsterdekoratør. Deltakere med gode plasseringer i NM får ofte tilbud om prestisjefylte oppdrag i inn- og utland.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 15. oktober 2010 19:40: blomst
Nå er ikke akkurat NM i blomsterdekorering en rettferdig konkurranse. Da den faktisk utelukker veldig mange. Du kan kun delta i NM hvis du er ansatt/tilknyttet en Interflora butikk. Så de som jobber i andre butikker får ikke anledning til og delta. Så derfor mener jeg denne konkurransen ikke omfavner alle som jobber i blomsterbransjen
Lørdag 16. oktober 2010 00:05: Ole Hansen
Det er faktisk feil at dette er en lukket konkurranse. Alle kan delta i Buskerudmesterskapet og gjennom det kvalifisere seg til NM.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode