Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

En siste julegave til deg selv

”Fortellernes marked” Gert Nygårdshaug oppgjør med religionen. "Sannhetens ord blir den falske kirkes død"

Synes du det blir for mye englesang og krybbeprat i jula?. Ønsker du å få det hele litt ned på jorda og få en forklaring som sier at det egentlig ikke er noe hokus pokus i det hele tatt?

Da kan det være lurt å gå til anskaffelse av Gert Nygårdshaugs siste bok. ”Fortellerenes marked”. Der skriver han at Jesus ikke døde på korset, men etter det som skulle vært hans korsfestelse levde i beste velgående et eller annet sted i Midt Østen. Dessuten fikk han et barn med Mari Magdalena. Hun som hos Lukas betegnes som synderinnen, og som senere dro til Frankrike der Tempelordenen tok vare på hemmeligheten og ville bruke den til å knuse pavedømmet og bygge opp et nytt maktsentrum.

Slik gikk det ikke. Men hos Nygårdshaug blir det hele avslørt. Prestene blir omsorgsarbeidere, kirkene kulturhus. Og den lokale presten i Vanndal, et sted mistenkelig likt Tynset i Nord-Østerdalen, kan endelig kaste av seg det åket han synes det hadde vært å måtte tro på at Jesus var født av en jomfru, var Guds sønn og sto opp fra de døde. Det er prosten, Gotvin Soleng som gjennom et titalls brev fra Spania og der omkring, som kommer på sporet av denne alternative fortellingen og publiserer den for all verden.

Og som resulterer i at menneskene kan frigjøre seg fra den abrahamittiske, monoteistiske gudstroen, et åndelig mørke unnfanget av religionsstiftere i en gold ørken.

Men hvem trenger himmelen, når det går an å ha det som mottakerne og tolkerne av Gotvin Solengs gåtefulle brev, bibliotekar Gerbert Rodin og veterinær Baron Okerjord. De to lever herrens glade dager i Vanndal, fjellbygda i skyggen av Tronfjell, har et sunt forhold til bygdas kvinner, fisker harr i Vanndalas djuphøl og spiser de mest fantastiske retter på brasseriet til Bersvnd III.

Hør bare her; reinsdyrstunge på en seng av fjellurter, rognebær-coulis og kantarellpurè. Og vinen de drikker er noe langt annet enn det sure pappvinsproduktet jeg har nippet til mens jeg har fosset gjennom boka. For dette er et fyrverkeri av en bok, frimodig og livsbejaende som ikke bare tar mål av seg å avsløre religionens svik, men som like mye er en oppskrift på menneskenes muligheter i en verden der guder ikke fins.

Jo, vi kjenner historien fra Da Vinci koden, men jeg synes den er bedre fortalt av Gert Nygårdshaug. Dessuten opererer han i mer kjente omgivelser og er i tillegg sambygding

I fjor laget jeg et intervju med Gert Nygårdshaug i forbindelse med en papirutgave av Liernett. Da var han i ferd med å avslutte arbeidet med ”Foretellernes marked”. Han sa den gang at han hadde hatt boka i tankene i 40 år, men at arbeidet med krimbøkene, der Fredric Drum spiller hovedrollen, hadde forsinket utgivlesen, noe som altså førte til at Da Vinci koden kom først.

ANDRE AKTUELLE BØKER AV LOKALE FORFATTERE: http://www.liernett.no/?artikkel=3405

                                                                                                     http://www.liernett.no/?artikkel=3561

Les også:          http://www.liernett.no/?artikkel=1613

                             http://www.liernett.no/?artikkel=1634

Jul uten Jesus (Sakset fra en av Liernetts papirutgaver)

Møte med Gert Nygårdshaug på ”Toget” i Lierbyen.

Gert Nygårdshaug har med ”Mengele Zoo” skrevet århundrets norske roman. Slik var lesernes dom på ettersommeren. Boka er nå i Den norske Bokklubben og burde være en god julegave til alle litteraturinteresserte som ikke fikk den med seg da den kom i 1989.

Vi møtte Nygårdshaug på Lier Stasjon. På toget hadde vi lagt opp til en samtale om ”Mengele Zoo” og gleden ved å få harde pakker til jul.
Vi har ikke engang kommet i siget før Nygårdshaug sporer av i forhold til planen vi hadde. I stedet for å hekte seg opp i noen av de 31 bøkene han hittil har skrevet, gir han full gass framover og stanser midt i den han for øyeblikket skriver på. Og på sett og vis har det han forteller fra boka aktualitet med tanke på den høytida vi er i ferd med å gå inn i, men på en litt annen måte enn vi hadde tenkt oss.

- Det dreier seg om en oppfølger til ”Prost Godvins geometri.” For ordens skyld tar vi med at boka, som kom i 1986, følger en norsk prost som på sin første utenlandsreise besøker
Santiago de Compostela i Spania. Han begynner ikke bare å tvile på miraklene i pavekirken, men blir også mer og mer vaklende i forhold til egen gudstro. Mye alvor og skjemt, og alvoret ligger i en voksende religionskritikk. - Jeg blir ofte glad i karakterene jeg skaper og tar dem gjerne med videre. I bøkene til Nygårdshaug finner vi gjerne en blanding av vitenskap og religion. Filosofi , magi, fysikk, litteratur, matematikk og livssyn er reisverket i historier spekket med fantasi og humor.

I boka han arbeider med nå er budskapet tydelig. Det det dreier seg ikke akkurat om et julebudskap, for å si det sånn. Nei, gjennom prosten Gotvin tar Nygårdshaug et kraftig oppgjør med kristendommen, islam og jødedommen, de tre monoteistiske religionene med utspring i Midt-Østen. Alle har Abraham som stamfar. – Neste gang du er i kirken, f. eks på julaften, bør du reise deg og spørre hvor presten har det fra at du er en synder. Flere og flere blir oppmerksomme på vrøvlet. Men religionen har passet som hånd i hanske til diktatorer, despoter og undertrykkere, mange av dem ikke så ulike kristenfundamentalisten George W. Bush. Kristendommen har gjort oss til universets herskere med nærmest ”a license to kill”. Historien om jomfrufødsel, korsfestelse og oppstandelse er tull. Folk flest vet det, men kirkehistorien er selve renninga i kulturen vår, og er så skrudd inn i vår identitet at rakner den, går store deler av vårt verdensbilde i oppløsning. I forhold til Gud er du maktesløs, du kan gi deg først som sist. Så ordner han opp, og det på en fin måte, for noen ganske få av oss. Kanskje har vi stilt oss slik at jorda forgår noen milliarder år før det av naturlige grunner strengt tatt er nødvendig. Og hvem har skylda for det? Det er et resultat av det verdensbilde religionen har gitt oss Vi skal kunne ta for oss hemningsløst av hva jorda har å by oss. I Sør-Amerika ble navnet Mengele Zoo brukt om regnskogen i Brasil. Destruktiviteten og ødeleggelsen som er blitt vist der er ikke så vesensforskjellig fra de ufattelige lidelsene nazilegen Mengele påførte menneskene i konsentrasjonsleire under krigen. Som kjent rømte Mengele til Brasil etter naziregimets sammenbrudd. Kristendommen er en del av kulturen, et identitetsmerke på vår ”way of life”. - Hvordan kan Gud stilletiende godta at sønnens geburtsdag, som forresten ikke er hans geburtsdag, sammenfaller med dagen der vi maksimerer fråtsingen og legger forbruket på et nivå som mer enn ellers i året viser at vi er gode konsumenter. Men jeg er glad i livet, og da mener jeg også det gode liv, sier Gert. Med mye god mat og vin, og jeg har ikke noe i mot å smøre litt ekstra tjukt på i jula. Ja, for hvordan kunne han ellers ha skapt romanfiguren Fredric Drum, innehaver av restauranten Kasserollen med tre stjerner i Michelin-guiden. Gourmetkokken Drum i Nygårdshaugs romaner lever ikke akkurat etter et forsakelsens evangelium.

Nygårdshaugs kunnskap om mat og gode viner kan brukes som en mal på hvordan vi skal vurdere all annen kunnskap han fyller bøkene sine med. Vi minner Gert om at han jo står på kommunelista til Rød Valgallianse og at denne bastante gudsfornektelsen vel er en del av partiprogrammet. Nei, dagens politikk tar han ikke lenger på alvor. - Politikk har en viss underholdningsverdi og politiske debattprogrammer konkurrerer med alt som ellers finnes av underholding på skjermen. Forandringene vil ikke komme gjennom demokratisk diskusjon med politikere som er mer opptatt av selvhevdelse enn å fronte viktige saker, og som i tillegg er livredde for å trå noen på tærne. Gjennom kristendommen har vi fått det endelige svaret. Men slik er det ikke. Derfor er jeg så opptatt av det som nå skjer i vitenskapen. Darwinismen fikk i sin tid konsekvenser, men spør du en kristen om han tror på utviklingslæren, er du heldig om du får et uklart svar. Jeg har, i likhet med alle andre, ikke funnet sannheten, men er på vei og lever godt med å vite at jeg ikke vet. Vitenskapen handler egentlig om filosofi. Nye oppdagelser skaper ny erkjennelse som må få konsekvenser for vårt verdensbilde, og jeg mener at som forfatter er jeg forpliktet til å la dèt igjen få konsekvenser for hva jeg skriver. Men en religion som er statisk og har funnet svaret, låser debatten.

Jeg tror på solidaritet og miljøvern. Kanskje er det nødvendig med en ny etikk, legge noe annet i begrepet humanisme enn det vi gjør i dag. Plutselig må han gå. Jeg snur arket og registrerer at jeg ikke har brukt noen av emnene jeg har forberedt, og som jeg hadde ment skulle danne grunnlaget for den gode samtalen med Gert Nygårdshaug. Som f. eks vitsen med å samle på telekort og Donald, sportsfiskets betydning for sinnets helse, og om han fyller bøkene sine med så mye avansert vitenskap fordi han mener allmennkunnskapen blant folk flest er for dårlig. Det har han i grunnen svart bekreftende på. Ville han rådet folk til å kutte ut juletreet i stedet for å hogge det, som en slags solidaritetserklæring overfor folk som i stedet for å oppnå en kortsiktig gevinst ved å hugge regnskogen, lar den stå?

Dypdykket i ”Mengele Zoo” uteble. Det er lett å få tak i den i bokhandelen for tida. Noe verre tigjengelig er oppfølgeren, ”Himmelblomsttreets muligheter”, som var ukjent for meg til Nygårdshaug fortalte meg om den. Biblioteket har den sikkert. Dit skal jeg forresten nå for å låne ”Prost Gotvins geometri.” Den vil gi meg fersk bakgrunnskunnskap før oppfølgeren ligger i bokhandelen. Så var det takk for meg til hyggelig betjening på Toget. Ute kaster ei lav sol lange skygger og farger bakken opp mot Tranby brannrøde. Jeg tenker på Apokalypsen, ”en ny jord og en ny himmel”. Det er altså ikke underholdningsaspektet i Nygårdshaugs bøker jeg sitter igjen med. Hva med en temakveld akkurat her? ”Ny viten og god mat”. Om noen år vil folk komme til Toget i Lierbyen og si: - Det var her det startet.

z

Litteratur

Flere saker fra arkivet

Norges beste bok

Lier-forfatteren Gert Nygårdshaug ligger på topp i en kåring av Norges beste bok.

Liermann har skrevet Norges beste bok

Gert Nygårdshaug fra Lier har i følge en folkejury skrevet Norges beste bok

Møt forfattere på Gamle stasjon

Marit Reiersgård Bredesen og Gert Nygårdshaug (på bildet) er til stede på litteraturaktivitetene på Galleri Perrongen.

Nygårdshaug som klassesett

Det synes Kirsten Jellum, norsklærer ved Tranby skole, etter å ha lest Mengele Zoo for 9. klassen sin

Hjemme hos Nygårdshaug

- Nå spørs det om det ikke er det nye biblioteket som overtar som det sosiale sentrum i Lier, skriver Aftenposten, som har vært på besøk hos Gert Nygårdshaug.

Gert Nygårdshaug til Tranby bibliotek

Fredag 20. oktober blir det gjensyn med forfatteren Gert Nygårdshaug på Tranby bibliotek. Sist han var der på forfatterbesøk var 20. april 2000

Sambygdingen, Gert Nygårdshaug, med nye bok

Klokkemakeren , ei bok til glede og ettertanke. Nyt den gjerne med et lite glass genever i høstsola. Det vil være helt i forfatterens ånd.

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Varsleren

Karin Fossum skriver igjen

Med Grimsrud til Fjulsrud

Per Grimsrud etterlot seg en litterær arv bestående av alt fra store skjønnlitterære verk til vers, sangtekster, prologer og tekster fra livet i Lier. I boka "Lier i våre hjerter" finner vi eksempler på det meste.

Det var bedre før

Kjartan Fløgstad på Tranby bibliotek. Liernett leste den sist boka hans, Grand Manila, før han kom

Turbok for syklister

"På to hjul 46 Sykkelturer i Drammen & omegn" av Kjell Buene

En godbit på bygdetunet.

Knut A. Andersen blir sjelden observert uten et enkelt videokamera i en stropp rundt halsen

Ukens petit: Ny vår!

Det er heldigvis noe som bare blir bedre og bedre med årene! Det er evnen til å være ydmyk overfor årstidene, som like trofast kommer oss i møte år etter år

En gave til Lier og liungene

Tirsdag lanserte John Willy Jacobsen den nye boka si på en pressekonferanse på Haugestad i Lierbyen

Om tøybleier og Grønne Lier

Det overrasker at Liers varaordfører ikke leser før hun kommenterer.

Bra bok

Unge anmeldere skriver på Liernett

Hyggelig på biblioteket

Det er det forresten bestandig. Men ved å utvide aktiviteten utover lån av bøker og CD’er kan tydeligvis trivselsfaktoren økes ytterligere.

Den elektroniske historieboka

Er du oppdatert?

Siri i sentrum

Er tradisjonell senterpartipolitikk bra for lierbonden, eller er det slik at landbruket i dag drives best av folk med røtter i næringspartiet Høyre? Før vi går videre: Bør Lier ha sitt eget kulturhus?

Godt nyttår! Enig……?

Kommentarfeltet

Med Grimsrud på Rørosbanen

”Mitt eventyrlige Lier” er en av flere bøker Per Grimsrud har skrevet med forellinger, dikt og eventyr fra Lier

Lars Kolle

Dugnadsarbeider på bokmessa i Lierbyen, stedet der livsvisdommen går til spottpris.

Bokdebutant gjester 10. klasse og lærere på Tranby

Onsdag kommer Caroline Petersen til Tranby ungdomsskole. Der vil hun fortelle om boka si, «Mørkets lidenskap». Liernett har lest boka.

Thorvald Steen på Tranby

En forfatter for nesten alle alderstrinn

Betraktninger over ei bok jeg ikke har lest

18- årig sambygding med i utryddelseskrig

- Du vet vel hvem jeg er?

Det er ikke helt uforståelig at mye som sies og skrives kan bli misforstått. Forstått?

Karin Fossums beste

Det er min vurdering etter å ha brukt store deler av en sommerdag på syllingforfatterens siste bok, Den som elsker noe annet

Full krig mellom de største partiene

Liernett kommenterer valgkampen.

Litteratur som terapi

Håkon Øvermo bruker god litteratur i arbeidet som hjelpepleier på Frogner sykehjem. Favorittforfatteren er John Willy Jacobsen

Lierstranda

I årets årsskrift fra Historielaget er fokus satt på sørvestre del av kommunen. Og John Willy Jacobsen har vært redaktør for årsskriftet som i år har blitt ei bok med stive permer.

Har du tid?

Tidsklemma fra et annet perspektiv.

Optimistene har ansvaret

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, Gullaug, medlem av kommunestyret og formannskapet

Drømmen

Niendeklassingene ved Lierbyen skole imponerte medelever, foreldre og sambygdinger

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Karsten Alnæs på Tranby

Fredag var det igjen forfatterbesøk i biblioteket på Tranby skole.

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Nykjua 64 år etter

Verdig markering ved bautaen på søndag

Vemodig vakker

Konserten med Lier Kammerkor i Frogner kirke

- Du har neppe hørt om Clifton, Texas

I løpet av noen tiår utvandret 860 000 nordmenn til Amerika, de alle fleste som økonomiske flyktninger, skriver Knut A. Andersen, som i ukens petit stopper på en kirkegård langt inne i Texas ---

Lierhistoria bit for bit – pensum for liunger

Det fins en evighetsmaskin et sted i Lier, antakelig på Vestsida. Det er jeg overbevist om etter å ha lest årboka til Lier historielag

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

Herren er allestedsnærværende

Vi må prioritere.

Laguna Beach, fantasi eller virkelighet?

I sin niende petit om steder han har et spesielt forhold til, er Knut A. Andersen denne gang innom en by han første gang møtte i bokform og ventet mange år med å besøke. Besøket fikk uventede konsekvenser.

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

- Den mest kjente av dem er uten tvil Hans Chr. Heg

Hvorfor har ikke flere fått med seg betydningen til Hans Chr. Heg, den liungen som sammen med Sankt Hallvard trolig er den best kjente utenfor kommunen?

Under samme himmel

Niendeklassingene på Lierbyen skole med flott og tankevekkende musikal

Kunsten å servere gruff i en slurk

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling

Mangfold for de få

I går var jeg på Bygdetunet. Der skulle det være slåttedag med rømmegrøt. Jeg forstår at regnværet gjorde det vanskelig å slå noe som helst. Langorva beit dårlig i det seige graset, og det ble bestemt å utsette slåtten ei uke. Men rømmegrøt var det, kaffe og vafler og ikke minst kunne besøkende løse billett og se sommerutstillingen.

Ukas petit

Velstand og søppel Skrevet av Thorvald Lerberg

Canada vs. Kanada

Den kanadiske ambassaden i Oslo ønsker informasjon fra Lier Historielag om stedet Kanada i Lier. Noen som har noe å bidra med?

Men hva hvis dersom?

Avstemningen om kulturhuset har ikke satt strek for diskusjonen. Nå florerer hypotesene om hvordan avstemningsresultatet kunne blitt annerledes.

Bokmarked på Frogner Menighetshus

Boka er død- leve boka

Kritikk er noe dritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Hva gikk galt i kulturhussaken?

Hvorfor reagerte ikke administrasjon og politikere på blant annet mangelfull behovsvurdering, urealistiske budsjetter og andre kommuners negative erfaringer?

Kjartan Fløgstad

Oda Kyrkjerud på Tranby skole møtte han der.

Tredje julebrev fra Malaga

- I går hadde vi minus 22 og vannet må renne på kjøkkenet, står det i en nettopp mottatt epost fra Lier, og fortsettelsen lyder: - I dag har vannet frosset i stallen, men en varmluftspistol var redningen. Vi ønsker oss mildere vær til jul. (Bildet viser stranden i Fuengirola på lille julaften)

Ønskereprise i kulturkirken

Fortvil ikke hvis du gikk glipp av John W. Jacobsen og Håvard Rypes historiekveld i Lierskogen kulturkirke. Førstkommende søndag gjentar de suksessen. Men hvem er de tre på bildet?

Kommentar til Tutta og Iren

Hei Tutta og Iren. Hyggelig at dere leser Liernettt. Her skal dere få min forklaring på hvorfor det jeg skrev fra valgmøtet på Liertoppen ikke ble som dere forventet eller håpet

”Kvinnen ved brønnen”

”Kvinnen ved brønnen” med Inger Lise Rypdal og Kor-90 gjester Frogner kirke søndag 13. november. Det er første gang forestillingen fremføres i Buskerud.

Tar du utfordringen?

Gjør som ungdommene i Foreningen Norden gjorde på fredag. De mestret den 2,6 km lange turen opp juvet opp til Asdøltjern.

Den som sover synder ikke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

SMS & mail RULER OK

”Jeg kan se i mørket”

Karin Fossum med ny roman, den første på to år. Ei bok om ubegripelig hverdagsondskap

Tøff i tryne på nett!

Ukens petitskribent, Tonje Evju, skriver her om anonyme nettbøller-

Den elektroniske historieboka

En gave til alle historieinteresserte

50 (per)cent - it’s good to slæp off

Ukas petit

Vi synger og spiller julen inn i Sylling kirke

For snart tredve år siden startet arrangementet som er med på å rulle jula i gang Sylling.

Om å spare seg til ruin

For en tid siden døde en venn av meg. Han var så til stede i mitt liv at da jeg helt til slutt sa: ”Vi snakkes,” visste jeg at den samtalen ville komme før eller siden.

Intervju med Thorvald Steen

Skrevet av Kjersti Sofie Halvorsen Løvåsdal 9. klasse Tranby skole

Ubudne gjester i Sylling

For andre år på rad inviterte Hennummusikken seg selv til fellesøvelse med Sylling sangkor i aulaen på Sylling skole

Best i test

Grei nok plan for Lierskolen, eller.....................?

Men hvor er egentlig Nøste?

Noen adresser selger bedre enn andre. Juks svekker imidlertid tilliten til eiendomsmeglerne, i dette tilfellet Dialog Eiendomsmegling i Drammen.

- Det går alltid et tog?

- Vi har kronisk mangel på folk som kan gjøre vedlikeholdsarbeidet på jernbanen, skriver Olav Breivik (V).

Mer forvirring på Stoppenkollen

At eiendomsmeglere jukser med populære adresser, viste vi i en tidligere artikkel om Nøste Terrasse. Nå tøyer Dialog Eiendomsmegling sannheten igjen.

En juvel i krona

- Og her vil vi bygge et kulturhus, viser Nina E. Johnsen, Venstre, gruppeleder for det lokalpartiet i Lier som først hadde bygging av kulturhus på sitt program.

Knurring og bjeffing i nattemørket

- Jeg lå varm og søvrig i senga i går natt etter å ha lest i KK om at jenter må bli mer hund; knurre litt, bjeffe litt, skriver Elin Fauske i Ukens petit.

Og vinnerne er ...

Liers mest populære serveringssted ligger på Lierskogen. Vinneren av Liernetts meningsmåling foreslo Heg Gjestgiveri. Selv bor han i Sylling.

Stor takk til Lier

Krf s gruppeleder Brynhild Heitmann ønsker å sitere en mottaksleder fra Nordre Land for den profesjonelle mottakelsen unge flyktninger har fått av Barneverntjenesten.

Full stopp igjen for Toget

Toget på gamle Lier stasjon er stengt ”på grunn av lang juleferie”. Intet tyder på at det åpner igjen på nyåret.

Eventyrstund og juletrehogst

Barna fulgte godt med, da Runar Bye på Jutilen Gård i Sylling pakket det nyhogde juletreet.

Verdig markering

Dårlig værmelding og mørke skyer la ingen demper på fremmøtet til pilgrimsvandringen på Hallvardsdagen på lørdag.

Mange baller i lufta

- Noe av det verste jeg vet er utpregede nei-mennesker med "vondt i vil-ikke`n", skriver Rune T Berg i ukens petit.

Kommunestyret, hvor er det?

Lier kommunes nettsider er blant landets svakeste når det gjelder informasjon om lokaldemokratiet. Hvor er kommunestyret? Hva gjør det? Og hvor er ordføreren?

Grønne Lier

Lier kommune har bestilt bok av Erik Jacobsen. Det har blitt ei vakker bok til glede og ettertanke.

Praktfull utsikt

En tur fra Delekant opp til Gjevlekollens topp blir betegnet av turgåere som herlig ---

Mandag begynner skolen

Dessverre har den gode feriefølelsen i år blitt forstyrret medienes elendighetsbeskrivelser av norsk skolehverdag. Så hvordan er den gode skolen? Vi henger oss på debatten og oppfordrer deg til å gjøre det samme.

Lierbyen, et levende kommunesenter

Berit Dahl Soltvedt har oppskriften

Kulturregnskap

Hva koster kulturen oss, og hva bruker vi pengene til?

Glem hukommelsen

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Gud på nettet

Her om dagen skrev vår Herre seg inn på kommentarsida til Liernett

I skyggen av en sommer

“In the lost Childhood of Judas, Christ was betrayed”. (unknown – so far)

Mangfold av meninger

Vi synes det er betenkelig at kritikk av en kulturbegivenhet skal føre til at medarbeidere i Liernett til dels blir skjelt ut

Har kvinnebevegelsen sviktet innvandrerkvinnene?

Leder av Drammens kvinnesaksforening og kvinnepolitisk leder i Buskerud SV, Janicke Karin Solheim (bildet), tar opp dette spørsmålet til debatt.

Vi er som pengesedler

- Her om dagen kom jeg i alt julestresset i skade for å krølle sammen og kaste en hundrelapp i søpla, skriver Rune T. Berg i ukens petit

Sommer 7

Sju av i alt åtte