Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: de48c3ec98c239961b2e990c3b4bc3d1

Interessert i Kunst-rett-vest? Dra først rett øst!

På Øvre Bø på Lierskogen holder Morten Krohg og årets ”Kunst-rett-vest”- kunstner, Bente Sommerfeldt-Colberg, atelierene sine åpne denne og neste helg. Bildet viser litt av utsmykningen Bente har laget til Rosseland skole.

Du inviteres inn i atelierer og verksteder som vanligvis ikke er åpne for publikum. Du kan se atelierer i nedlagte industrilokaler, jernbanestasjoner, skoler, misjonshus og i private hjem fra urbane strøk til småbruk litt utenfor allfarvei.

Kunstnerne legger til rette for besøk og byr på spennende og kanskje overraskende kunstopplevelser. Et mangfold av uttrykk og materialer vil bli vist. Her kan man se hvor kunsten skapes og kunstneren vil selv være tilstede.

Hundre profesjonelle kunstnere og kunsthåndverkere deltar. Blant de hundre deltagerne i kulturarrangementet ”Kunst rett vest” er det fem med tilhold i Lier. Det er Eva Solheim, Yngvild Mehren Nystrøm, Sissel Eckhoff Vagard, Morten Krohg og Bente Sommerfeldt-Colberg.  Vi besøkte de to sistnevnte.

Det skapes spennende kunst i den ombygde låven på Øvre Bø, lengst opp i Bøveien på Lierskogen

Atelierene på Øvre Bø
Bente Sommerfeldt-Colberg og Morten Krohg har i løpet av de siste årene omgjort Øvre Bø til et kunstnerhjem med en låve som er omgjort til to store og lysfylte atelierer. Utsikten er praktfull, men de to kunstnerne har liten tid til å nyte den. Oppgavene står i kø.

I anledning "Kunst-rett-vest" overrakte Hege Larsen fra Lier kulturkontor blomster til Bente Sommerfeldt-Colberg.

Oppfinnsomme Bente Sommerfeldt-Colberg, som er godt kjent for sine mekaniske installasjoner, ble denne uken valgt til årets kunstner blant de hundre deltagerne på årets Kunst-rett-vest utstilling. Hun kom i all hast tilbake til Lier etter omfattende arbeid i Rogaland, der hun har et stort oppdrag med den kunstneriske utsmykningen av den nye Rosseland skole.

Skoleutsmykning er ikke noe nytt for henne. Hennes arbeider finnes på skoler i flere norske fylker, blant dem på nyåpnede Høvik skole i Lier. Installasjonene hennes har det siste året vært på utstilling blant annet i Danmark og Slovakia. Neste utstilling blir i Fredrikstad.

Morten Krohg

Morten Krohg har siden 60-tallet markert seg som radikal og politisk engasjert kunstner. Ved siden av sin egen kunstneriske virksomhet, har han i en årrekke arbeidet fagpolitisk. I sin tid aktualiserte han Kunstnernes Hus som Norges viktigste utstillingssted. Han er professor i estetiske fag ved Høgskolen i Oslo.

Blant Morten Krohgs mange arbeider er det en rekke fotografier som viser gamle bygninger ved skiftende årstider.

Krohg har utført abstrakte komposisjoner, ofte med kraftige materialvirkninger, og ved innføring av forskjellige gjenstander på billedflaten flyttet grensene for det kunstneriske uttrykk.

Under kulturminnedagen på Lier Bygdetun i september viste Morten Krohg et eksempel på et av sine nyere arbeider. Med restaureringen av en falleferdig låve som utgangspunkt, har han hentet ut ulike materialer som han har montert sammen og plassert i små bokser. Innholdet i boksene kommuniserer med tekstutsnitt fra kunstnere og teoretikere, og antyder små fortellinger som oppstår i spillet mellom forgjengelighet og rekonstruksjon.

Om utstillingen ”Kunst-rett-vest”
Det er åpne atelierer helgene 16.–17. og 23.–24. oktober kl 12–18.

Mer informasjon på: www.kunstrettvest.no

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode