Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Søker teatersjefstilling

Ekteparet Hanne Brincker Fjerdingstad (37) og Ketil Kolstad (35), som i disse dager flytter til Lierstranda, er blant de ni søkerne til å lede Nord-Trøndelag Teater.

Ketil Kolstad har vært generalsekretær i Borges bygdeungdomslag, har sittet i avdelingsledelsen i Norges Røde Kors. I dag er han daglig leder i Foreningen.
Han skriver tekster og Teater Landstryker’n, jobber mye ”på oppdrag for”. De har skreddersydd flere konsepter for organisasjoner og næringsliv.

- I fjor var vi produsenter for Friluftsteatret Bronsebukkene på Hadeland. I dette spelet er det ca 200 involverte. Det dreide seg Profesjonelle jobber sammen med amatører og i fjor var blant annet Bjørn Sundquist og Mikkel Gaup engasjert. Jeg har vært produksjonsleder for ”Sol av Isfolket” i Valdres. Dette er også en storsatsing i Oppland med i underkant av hundre involverte, uttaler Hanne Brincker Fjerdingstad til Liernett.

I år har Ketil Kolstad spilt hovedrollen som Jeremia i ”Schola Sancti Petri” et kirkespill, spilt Chino i ”West Side Story” sammen med flere profesjonelle i en musikal med Hadeland Janitsjar og Jevnaker korforening. I West Side Story hadde Hanne regi. Ketil var også koreograf.

- Til høsten har vi premiere på en forestilling skreddersydd for organisasjoner og næringsliv. ”steget ut- veien inn”- et livsavgjørende møte med coachen Gyda Jernengen, forteller Hanne Brincker Fjerdingstad

- Livscoachen Gyda vil holde sitt foredrag og hjelpe deg til å få et bedre liv. Publikum vil kanskje misforstå å tro at de har kommet på et coaching- foredrag og ikke på teater…men så begynner ting å skje…
Svensk maskemaker, instruktør og skuespiller, Torbjörn Ahlström har regi og sammen med Ketil utvikler de tekstmateriale.

Allsidige oppdrag

Hanne Brincher Fjerdingstad har regi på ”Grease”. Øvre Eiker kommune setter opp forestillingen og rundt hundre ungdommer i kommunen der er involvert i produksjonen.

I fjor spilte Ketil Kolstad rollen som Adam i ”Marg og bein, en samproduksjon med Teater Landstryker`n som han og Hanne Brincker Fjerdingstad både eier og driver.  Kolstad var også med i  ”Annie”, en oppsetning ved Fagertun barne og ungdomsteater. Da spilte han Hanan.
I de to siste åra har han vært aktiv både med barneforestillinger og forestillinger for de eldre (”den kulturelle spaserstokken”).

Tidligere har både Ketil Kolstad og Hanne Brincker Fjerdingstad allsidig erfaring som skuespillere i oppsetninger med tekster, blant annet av både Johan Herman Wessel og H.C. Andersen.  Ketil Kolstad har også spilt Peer Gynt i ”Scenekunstprosjekt 2000” I Oppland

Hanne Brincker Fjerdingstad, har skuespillerutdannelse fra 1995-1997 på Bergen Teaterskole. Som kollega og ektemann Ketil Kolstad spilte hun også ”Schola Sancti Petri, der hun spilte rollen som Mirjam.

I 2007 medvirket hun i en oppsetning med Hedmark Teater på Savalen Høgfjellshotell i hovedrollen ”Sotnissen”.
Ellers har hun også spilt en hel rekke roller i blant annet i barneforestillinger ("Som julæftan på kjerringa") Hun spilte hele åtte forskjellige roller i 2006-2008 ”I glassets tjeneste” på Hadeland Glassverk.


Teater Landstryker`n er et profesjonelt turnéteater som løser store og små oppdrag over hele landet med base fra Lier. Annet kunstnerisk og teaterteknisk personale engasjeres på prosjektbasis.
Teatret ble etablert i 1998 med støtte fra SND (Innovasjon Norge), og de første årene tilbragte vi på landeveien med en rekke produksjoner. De har jobbet mye for og med ungdom.

Les mer her: www.landstryker.no

Mottatt Statens kunstnerstipend

Hanne Brincker Fjerdingstad forteller at hun nettopp har mottatt Statens kunstnerstipend. Et arbeidsstipend på 186 000,- som gjør at hun kan leve litt bedre av teaterarbeidet. – Jeg er veldig glad for det, sier hun.

Ellers er hun en av tre kunstnere som har startet S- laget, sted for samvirkekunst på Granavollen. Vi engasjerer kunstnere på tvers av uttrykk til å jobbe sammen, eller holde kurs.

- Vi ser fram til å bo i Lier, sier hun til slutt

Les mer ellers mer om søknadene til Nord Trøndelag Teater i  Verdalingen.no:

http://www.verdalingen.no/kultur/article1254569.ece

Teater

Flere saker fra arkivet

Tranby-elever i nasjonal litteraturjury

Elever ved niende klasse på Tranby skole er plukket ut til å være med i juryen når vinneren av UPrisen skal kåres

Tiårig liung med hovedrolle i ”Jakten på juleskurken”

Skuespillertalentet Martine fra Lierskogen får en hektisk førjulstid på scenen i Drammens Teater.

Fornøyde målscorere

I sin femte seriekamp ble det storseier til Lier Cats --

Ukens petit: Ny vår!

Det er heldigvis noe som bare blir bedre og bedre med årene! Det er evnen til å være ydmyk overfor årstidene, som like trofast kommer oss i møte år etter år

Hva jeg husker fra høsten

- her jeg sitter på Toverudstranda?

Lier bibliotek 100 år

”Lier folkebibliothek” ble nemlig opprettet 9. desember 1909 etter beslutning i Lier herredsstyre.

Begrepet Lierskogen kulturkirke

Lierskogen kulturkirke er i ferd med å bli et begrep i bygda. Kulturkomiteen har tatt mål av seg til å tilby både sambygdinger og andre gode kulturopplevelser i den nå restaurerte og påbygde kirken.

Kveldens supportere

Blant de 550 på Marienlyst traff vi Arne Sydsæther (t.v) og Ketil Lian. Arne er med i Representantskapet i Liungen IF. Han har hatt flere styreverv i klubben tidligere. Ketil Lian har vært Ingunns Sørum lærer på ungdomsskolen.

Virker samlende på bygdene

Nils Ole Oftebro har tro på den betydning St Hallvardspillet kan få for Lier og distriktet

Givende og lærerikt

Det sier arrangementsjef Ruben Iversen ved Idrettslinja etter at de 21. St. Hallvardlekene var vel i havn --

Grieg i 100

Femteklassingene ved Hegg skole, (her representert med fire i Griegrollen og "frøken") storspilte, mens tekstforfatter Emil Skartveit og lærer Grete Benonisen kunne smile fornøyde --

Vemodig vakker

Konserten med Lier Kammerkor i Frogner kirke

Liunger i Drammens teater

Blant distriktets mange små og stor dansere er det flere fra Lier under forstillingene i mai og juni, forteller Wenche Brun ved Attic dancers i en pressemelding

Guttekonferansen- Rallytur på Sylling

-En skikkelig heisatur på sylling skole

Fortsatt glatte veier

Det oppfordes spesielt til å kjøre forsiktig i svingene på de forholdsvis smale veiene i Lier.

Vellykket Sankt Hallvardspill godt politisk forankret

Kultursjef Ingeborg Rivelsrud (bildet) framhever dette i sitt innlegg her --

Bli med på Kabaret

Lier Kammerkor setter opp kabareten ”Evig Din?” med forestillinger i Drammen teater 12. - og 13. mai

Påsken i ord og toner

Tranby kirke, søndag 30.april 2006

Nå starter påmeldingen til UKM

- Hva kan Buskerud-ungdom varte opp med i 2009?

På Brann stadion i kveld

Dommer Kristoffer Helgerud, Lier IL (th) var i fokus på søndag, men gleder seg til kampen sammen med kompis i Sylling, assistentdommer Odd Arne Vangen.

”Kunst rett Vest”

med alle ordførerne i ryggen!

Musikal på Lierbyen ungdomsskole

Hvert år arrangeres det en musikal fremført av elever på niendetrinn, på Lierbyen ungdomsskole, og hvert år er det et nytt og stort tema for musikalen. I år er temaet ’’Den store kjærligheten’’…

Åssiden 2 vanskelig borte

- Vi kjenner mange av motspillerne fra tidligere kamper, så dette blir et prestisjeoppgjør, sier Martin Wøien Gilhuus, spillende klubbformann i Spa/Bra

Tre tap og en storseier

Her scorer Tommy Hyving ett av sine fem mål av Liungen Futsal sine 17 scoringer under lørdagens kvalifisering

- Store opprykksjanser

Det mener trener Anders Ruud Gundersen etter at det er klart at St Hallvard Håndballklubb får spille om den siste plassen i neste års 1. divisjon.

Et overskuddsmenneske

Månedens Blomst går til Hanne Eikaa Bergill for allsidig arbeid med barn og ungdom på Tranby

Stille time på Lierdagene

Lørdag den 9. juni kl. 23.00 i Frogner kirke

- Fortjent tap

Det innrømmer midtstopper Kristian Bye Andersen etter at Spabra hadde tapt bortekampen mot Vestfossen i kveld.

Lokal filmhistorie holdes ved like

34 år siden villdyret våknet i Sylling.

Afrikanske rytmer i Sylling

Tourmani group fra Tanzania er på norgesturne. Etter å ha spilt i, blant annet, Trøndelag Teater, Olavshallen og Hedmark Teater kommer de til aulaen i Sylling

Og vinnerne er ...

Liers mest populære serveringssted ligger på Lierskogen. Vinneren av Liernetts meningsmåling foreslo Heg Gjestgiveri. Selv bor han i Sylling.

Solistene imponerte

Det var inspirerende og fint samspill med Hennummusikken, da Tranby skolekorps innbød til en kort konsert onsdag kveld.

"Evig din?" i Drammen teater

Enkel, stilig og elegant. Se bildene her fra kabareten til Lier Kammerkor

Norges første el-bil med blålys?

Drammensregionens brannvesens nyeste bil er en el-bil! Bak rattet: Overbrannmester Robert Kjærstad-Petterson.

Lader opp i Spania

- Vi ser fram til flere treningsøkter om dagen, sier Hans Petter Fuglerud ( her tv sammen med trenerkollega Preben Krog-Jacobsen),

Film og geometri i kunst for tiende klasse

Den kulturelle skolesekken bringer kunstnere inn i klasserommet.

Grønne Lier forsvinner

Mens det jubles over støtte til tøybleier, forsvinner de grønne liene i Grønne Lier bit for bit.

Blir det musikal?

- Det blir i alle fall noe for alle, enten du vil synge, danse eller spille, sier Marianne Linnerud (bak) og Roy Andrè Johansen til Barneteatergruppa i Sylling på sesongens første øvingskveld.

Vi vinner serien

- Det er målet vårt, sier den tidligere storspilleren Ingunn Sørum (her th sammen med en av sine trenere Lena Tyriberget)

En ny Grete Waitz?

Silje Bæra Hørthe fra Sylling fortsetter å imponere etter seieren i Kanada rundt

Årets siste post

Ukas Kulturminnepost, som er plasert ved demningen på på sørsida av Løken, er det 25. målet i år.

Program for guttekonferansen

Hva skjer'a?

Vice Versa

Et kor for oss, et kor for deg. Vice Versa synger seg opp mot jubileumskonsert. Den blir lørdag 8. november på Haugestad.

Canada vs. Kanada

Den kanadiske ambassaden i Oslo ønsker informasjon fra Lier Historielag om stedet Kanada i Lier. Noen som har noe å bidra med?

Kommunestyret, hvor er det?

Lier kommunes nettsider er blant landets svakeste når det gjelder informasjon om lokaldemokratiet. Hvor er kommunestyret? Hva gjør det? Og hvor er ordføreren?

En åpen setervoll i Vestmarka

På Engersetra nord i Lier "Vestmarka" var det tre bygninger i følge Lier-kartet fra 1844 --

Tiger Rag i Midtstua

Hennummusikken med sin dirigent, Georgi Deltchev, skal bidra til folkeliv og god stemning når Anette Sagen og de andre kvinnehopperne skal kjempe om medaljer under VM på ski.

Tranby skolekorps på ærefult oppdrag

Tranby skolekorps spilte før premieren på filmen ORPS - the movie på Drammen kino fredag ettermiddag.

Knut Vollebæk og Vice Versa

På søndag kommer tidligere utenriksminister Knut Vollebæk til Lierskogen kulturkirke. Det gjør Vice Versa også.

Mangfold av meninger

Vi synes det er betenkelig at kritikk av en kulturbegivenhet skal føre til at medarbeidere i Liernett til dels blir skjelt ut

Eiendommelige eiendomsmeglere

Når man skal selge 40 blokkleiligheter, er det mye å passe på i markedsføringen. Faktisk i meste laget for enkelte.

Vil ha økologisk matsenter eller -butikk

Lier kommune vil ha tiltak for å sikre at økologiske matvarer når frem til forbrukerne. Det byr på betydelige utfordringer.

En hyllest til sang og musikk

Nina Sveaas (på bildet), leder for Sjåbagos og Per Egil Hovland, tidligere organist i Frogner kirke får Kulturprisen

Tiden er unik for den enkelte

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, homøopat, Gullaug. Nina er leder for Buskerud Venstre, medlem av Lier kommunestyre og formannskapet. Ikke minst er hun mor til tre.

Eventyrstund og juletrehogst

Barna fulgte godt med, da Runar Bye på Jutilen Gård i Sylling pakket det nyhogde juletreet.

I fokus etter debuten

Som kaptein i sin debut for Norges G-15 landslag måtte Martin Ovenstad Rønning fra Liungen IF gjennom flere intervjuer etter kampen

Nesten alt lyktes for Lier

Lier nedkjempet Spa/Bra med en formidabel laginnsats og målscorerne Ketil Ustad, Hazir Ademi og Kenneth Strysse har all grunn til å smile etter kampen.

Innsikt i gamle industri

Arne Ask forteller her om ukas post som er plassert på Skakkleivåsen

Kjempebra for Sylling IF

- Vi har stor tro på at jobben hans vil bli en stor lettelse for oss tillitsvalgte, sier leder Hanne M. Gravdal etter at Odd Arne Vangen ble ansatt som daglig leder i foreningen.

En godbit på bygdetunet.

Knut A. Andersen blir sjelden observert uten et enkelt videokamera i en stropp rundt halsen

Klar for ny sesong

- Noen spillere har takket for seg og nye er kommet til, men grunnstammen har bestått, forteller Ketil Verpelstad (bildet), pådriver for Liungen IF Futsal

Kulturblomstring i kulturbygda Lier?

Det kommer et hverdag etter et valg. Vi Høyre vil, tradisjonen tro, følge opp våre saker med mål om å legge fram et politisk regnskap som er i ballanse også ved (...)

Tøff i tryne på nett!

Ukens petitskribent, Tonje Evju, skriver her om anonyme nettbøller-

Opp- og nedturer

- Jeg har jobbet mye med skytingen i år og opplever fremgang, men har fortsatt mye å gå på, sier liungen Anders Brun Hennum som oppnådde stafettsølv i junior-VM for to år siden.

Sang og glede og fest

Korps og kulturskolen (her storbandet) med solister slo an tonen i Rådhusparken, da været letnet --

A very short war

Australsk filmteam til Sylling

To kor fra Lier åpnet Soloppgangskonserten

Denne helgen holder Norges Korforbunds avdeling i Buskerud en to dagers 'korvake' for å feire sine første 20 år. Lier er godt representert.

Signerte for spill i Liungen

Kristian Bye Andersen (33) varmet opp i 70 minutter på Ullevaal, men ble ikke cupmester sammen med lagkameratene i Odd, Grenland --

Seks Lierkunstnere med i ”kunst rett vest”

Liernett besøkte en av dem.

Oppladning til prestisjeoppgjøret

Etter en komfortabel seier på mandag, da Ketil Ustad (th på bildet) scoret to mål, ser Lier fram mot å møte Liungen i årets andre lokaloppgjør på lørdag på Liungbanen

Trollspill, Den gode Askeladd til Bygdetunet?

Tegra - teater gjennomførte to ulike, men vellykkete forestillinger på Egge gård i helga. Trollspillet til liungen Erik Eriksen er langt fra utspilt.

Julekonsert med Lier Kammerkor

Nydelig sang i småformatsjangeren

Teater til uka?

Teatergruppa Blott til lyst spiller "Bort i svarte natta", "Black Comedy", i dramasalen på St. Hallvard videregående skole 11. 12. og 13. mars kl. 19.00

Et lite norsk idrettsunder

- Det har forundret meg ofte at norske padlere og roere gang på gang har vært på pallen i de store mesterskapene, skriver Jan Terje Nilsen i denne ukes petit

Høvik fritid får 300.000

Lier er blant de 229 av til sammen 429 søkere fra Lindesnes til Finnmark som har fått positivt svar fra Utdanningsdirektoratet på søknad om midler til å utvikle kulturtilbud eller kulturskoletilbud for barn og unge.

Aldersdemente med bedre tilbud

- Kartleggingen i 2007 viste at det er 218 mennesker med aldersdemens i Lier, men det er store mørketall, sier Kjersti Hennum, leder av demensteamet ved Hallingstadtunet

Bort i svarte natta

Fredag 13. mars er siste sjansen ti å se ”Blott til lyst" sin forestilling på dramascenen på Stoppen Vi var på premieren onsdag kveld

En flott demning

Til demningen ved Dammyrdammen er det ca 2,8 km å gå langs skigate eller skogsbilvei fra utfartsparkeringen ved Kanada.

Lierfestivalen 2005

For første gang arrangeres den årvisse musikalske begivenheten i Syllling, og av et skolekorps. Lierfestivalen arrangeres i Sylling Flerbrukshall søndag 30. oktober.

Berit – den utrettelige

Berit Dahl Soltvedt stiller opp når hun kan, og det er ofte. Denne helgen sitter hun i Frogner menighetshus med ny bok på bordet og ”tegneserie” på veggen.

Knepent tap og storseier

Det er mye å forbedre både offensivt og defensivt er konklusjonen etter seriestarten for Lier futsal, der Edvin Blazys (på bildet) ble en av toppscorerne.

Men hvor er egentlig Nøste?

Noen adresser selger bedre enn andre. Juks svekker imidlertid tilliten til eiendomsmeglerne, i dette tilfellet Dialog Eiendomsmegling i Drammen.

Liergutter hyldet

Både Vegard Dokken (tv) fra Lierskogen og Tranbyguttene Rudi Holliman ( i midten) og Mads Hansen var med på opprykksfesten i Mjøndalen stadion i ettermiddag.

Frode Kyvåg som motivator

For andre året på rad arrangerer Demensteamet i Lier kommune et Kick-Off for demenskontaktene i Lier kommune

Verdig markering

Dårlig værmelding og mørke skyer la ingen demper på fremmøtet til pilgrimsvandringen på Hallvardsdagen på lørdag.

Frykter helgestenging

- Vi kan ikke gå i fakkeltog, sier instruktør Per Larsen (th på bildet) Sammen med assistent Trine Lise Livingston og deltakerne i gruppene som bruker Lierhallen på lørdager har de liten tro på at de kan finne alternativer til tilbudet de har i dag.

Nyhetsbildet i førjulstiden

Statsministeren befinner seg for anledningen på svært tykk is, julehandlende landsmenn sklir omkring på glatte gater i desembermørket, og kommunestyret (bildet) har hatt møte.

Interessert i Kunst-rett-vest? Dra først rett øst!

På Øvre Bø på Lierskogen holder Morten Krohg og årets ”Kunst-rett-vest”- kunstner, Bente Sommerfeldt-Colberg, atelierene sine åpne denne og neste helg. Bildet viser litt av utsmykningen Bente har laget til Rosseland skole.

Store og fristende

Henriette Kasta hadde torsdag små problemer med salget av kvalitetsbær fra familiens gård på Sjåstad

"Unyttig kunnskap"

- Begrepet kunnskap har fulgt meg. Å kunne noe som ingen andre vet er fascinerende, skriver Jan Terje Nilsen i ukens petit

Den indre motor

Denne ukens petit er ved Jan Terje Nilsen

Se Lierdalen fra Hørtekollen

Ukas kulturminnepost finner du hvis du tar en tur opp til toppen på en av Liers eller mest kjente landemerker ---

Broom-broom i kulturkjerka

Søndag blir det full fart i Lierskogen kulturkirke (bildet). Da skal Jan-Erik Larsen underholde med morsomme historier, musikk og sang.

Full kontroll

- Ingen plasser er ledig i bussen, sier Nils Haugen før årets Birkebeinerrenn, der lokale løpere pleier å hevde seg meget godt

Hva vil vi med Lier?

Dette er spørsmålet kommunestyret må ta stilling til, skriver Marianne Spanli i dette innlegget.

Lovende åpning

Hanne Mossefin er fornøyd etter flyttingen av fotobutikken "Mørkerommet" i Bakerikvartalet til nye lokaler i Lierbyen