Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 41c56166f4e9a0bd5209d07cd2a20e23

Søker teatersjefstilling

Ekteparet Hanne Brincker Fjerdingstad (37) og Ketil Kolstad (35), som i disse dager flytter til Lierstranda, er blant de ni søkerne til å lede Nord-Trøndelag Teater.

Ketil Kolstad har vært generalsekretær i Borges bygdeungdomslag, har sittet i avdelingsledelsen i Norges Røde Kors. I dag er han daglig leder i Foreningen.
Han skriver tekster og Teater Landstryker’n, jobber mye ”på oppdrag for”. De har skreddersydd flere konsepter for organisasjoner og næringsliv.

- I fjor var vi produsenter for Friluftsteatret Bronsebukkene på Hadeland. I dette spelet er det ca 200 involverte. Det dreide seg Profesjonelle jobber sammen med amatører og i fjor var blant annet Bjørn Sundquist og Mikkel Gaup engasjert. Jeg har vært produksjonsleder for ”Sol av Isfolket” i Valdres. Dette er også en storsatsing i Oppland med i underkant av hundre involverte, uttaler Hanne Brincker Fjerdingstad til Liernett.

I år har Ketil Kolstad spilt hovedrollen som Jeremia i ”Schola Sancti Petri” et kirkespill, spilt Chino i ”West Side Story” sammen med flere profesjonelle i en musikal med Hadeland Janitsjar og Jevnaker korforening. I West Side Story hadde Hanne regi. Ketil var også koreograf.

- Til høsten har vi premiere på en forestilling skreddersydd for organisasjoner og næringsliv. ”steget ut- veien inn”- et livsavgjørende møte med coachen Gyda Jernengen, forteller Hanne Brincker Fjerdingstad

- Livscoachen Gyda vil holde sitt foredrag og hjelpe deg til å få et bedre liv. Publikum vil kanskje misforstå å tro at de har kommet på et coaching- foredrag og ikke på teater…men så begynner ting å skje…
Svensk maskemaker, instruktør og skuespiller, Torbjörn Ahlström har regi og sammen med Ketil utvikler de tekstmateriale.

Allsidige oppdrag

Hanne Brincher Fjerdingstad har regi på ”Grease”. Øvre Eiker kommune setter opp forestillingen og rundt hundre ungdommer i kommunen der er involvert i produksjonen.

I fjor spilte Ketil Kolstad rollen som Adam i ”Marg og bein, en samproduksjon med Teater Landstryker`n som han og Hanne Brincker Fjerdingstad både eier og driver.  Kolstad var også med i  ”Annie”, en oppsetning ved Fagertun barne og ungdomsteater. Da spilte han Hanan.
I de to siste åra har han vært aktiv både med barneforestillinger og forestillinger for de eldre (”den kulturelle spaserstokken”).

Tidligere har både Ketil Kolstad og Hanne Brincker Fjerdingstad allsidig erfaring som skuespillere i oppsetninger med tekster, blant annet av både Johan Herman Wessel og H.C. Andersen.  Ketil Kolstad har også spilt Peer Gynt i ”Scenekunstprosjekt 2000” I Oppland

Hanne Brincker Fjerdingstad, har skuespillerutdannelse fra 1995-1997 på Bergen Teaterskole. Som kollega og ektemann Ketil Kolstad spilte hun også ”Schola Sancti Petri, der hun spilte rollen som Mirjam.

I 2007 medvirket hun i en oppsetning med Hedmark Teater på Savalen Høgfjellshotell i hovedrollen ”Sotnissen”.
Ellers har hun også spilt en hel rekke roller i blant annet i barneforestillinger ("Som julæftan på kjerringa") Hun spilte hele åtte forskjellige roller i 2006-2008 ”I glassets tjeneste” på Hadeland Glassverk.


Teater Landstryker`n er et profesjonelt turnéteater som løser store og små oppdrag over hele landet med base fra Lier. Annet kunstnerisk og teaterteknisk personale engasjeres på prosjektbasis.
Teatret ble etablert i 1998 med støtte fra SND (Innovasjon Norge), og de første årene tilbragte vi på landeveien med en rekke produksjoner. De har jobbet mye for og med ungdom.

Les mer her: www.landstryker.no

Mottatt Statens kunstnerstipend

Hanne Brincker Fjerdingstad forteller at hun nettopp har mottatt Statens kunstnerstipend. Et arbeidsstipend på 186 000,- som gjør at hun kan leve litt bedre av teaterarbeidet. – Jeg er veldig glad for det, sier hun.

Ellers er hun en av tre kunstnere som har startet S- laget, sted for samvirkekunst på Granavollen. Vi engasjerer kunstnere på tvers av uttrykk til å jobbe sammen, eller holde kurs.

- Vi ser fram til å bo i Lier, sier hun til slutt

Les mer ellers mer om søknadene til Nord Trøndelag Teater i  Verdalingen.no:

http://www.verdalingen.no/kultur/article1254569.ece

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode