Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 1a0b0db7af5637c24efe2a7d5d93bcf5

Slik jobber en kunstner.

Da Ole Lislerud fikk tilslag på sitt forslag til utsmykking av Sylling skole, var en del av avtalen at han skulle formidle bakgrunnen for utsmykkingen til elever ved skolen. For en stund siden fortalte han om arbeidsprosessen og hvorfor ting ble som de ble – i går var det elevenes tur til å prøve seg som kunstnere.

Lislerud som er professor fortalte at det er helt greit å rappe andres ideer, så lenge man setter sitt personlige preg på det. – Dette er ganske vanlig, og jeg gjør det hele tiden. Han har gjort flere store utsmykkingsoppdrag der han kombinerer et kjent norsk kunstverk og egen skrift.

Håndskrifta er som han selv sier det nesten ødelagt, men den fungerer til denne typen bruk.

Det er mange utfordringer i det å utsmykke bygninger kunstnere vanlig vis slipper å forholde seg til. En ting er at arkitekten ofte er inne og forandrer sine tegninger underveis. En annen ting er at man må velge materialer som passer bygget. Ved Sylling skole var det en utfordring å slippe nok lys inn. Kunsten er i seg selv tung og mørk, og Lislerud måtte blant annet gjøre strekene mindre svarte. Dette skjedde ved at man la inn luft i hver strek.

- Det er viktig å beherske data om du skal drive med kunst i dag, professoren forteller elevene om hva man må kunne for å være kunstner. Så er det elevenes tur.

På datarommet har man for en dag installert Photoshop – et profesjonelt billedbehandlingsprogram. Med kyndig veiledning får alle elevene i åttende klasse lage sitt eget utsmykkingsforslag. Resultatene er svært gode.

- Hvor får jeg tak i Photoshop?, spør en av elevene på vei hjem.

Jeg skal prøve å få lagt ut noen av arbeidene, men først må jeg snakke med elevene som har laget dem. Et flott opplegg fra Lislerud og engasjerte elever ble i går til mye spennende kunst. Dette skal vi gjøre igjen.

Forrige artikkel:En julegave til en ny landsmannNeste artikkel:Så kom julesnøen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode